Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

paulina_ns 20:58, 07 maj 2015

Kasiu jesli moge Ci doradzic najlepiej najpierw wstaw tutaj miejsce,ktore chcesz obsadzic,osoby tutaj Ci pomoga w projekcie,a pozniej zrobisz sobie liste i na zakupy
KasiaW76 20:59, 07 maj 2015

AnnaCh napisał(a)
No z taką skarpą, to chyba faktycznie problem. A może właśnie ją takimi kamieniami pozabezpieczać? Tak jak to zrobiłaś przy różach, tylko kilka takich miejsc porobić.

Powoli dokładam kamienie, a w tych najbardziej stromych miejscach będę chyba robiła tak jak przy rozach
KasiaW76 21:21, 07 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Kasiu jesli moge Ci doradzic najlepiej najpierw wstaw tutaj miejsce,ktore chcesz obsadzic,osoby tutaj Ci pomoga w projekcie,a pozniej zrobisz sobie liste i na zakupy

Paulinka możesz radzić i doradzać

a to moja skarpa długa na ok 14 metrów bez boku. Po prawej stronie najbardziej stroma. Na prawym zakręcie widziałabym kosodrzewinę Pumilio i może na samym jej dole jałowiec i na tym koniec. Zero wizji
Enya73 21:24, 07 maj 2015

Ja Ci chętnie doradzę, tylko czy będziesz chciała słuchać i nie potraktujesz moich uwag jak krytykę? A będę szczera do bólu i mam nadzieję, że mnie nie pogonisz, bo moim celem nie jest to, aby Ci się wyłącznie przypodobać , tylko Ci naprawdę pomóc.
Masz trudny teren, ale wierz mi, że da się tam zrobić fajny ogród. Tylko trzeba zacząć od początku....
Jesteś na to gotowa? Będę we wtorek po pracy
paulina_ns 21:31, 07 maj 2015

Kasiu moglas na pierwszy rzut dac cos prostszego ja do skarpy sie nie wypowiadam,bo nie mam u siebie,ale mysle,ze wiele osob ma i z checia pomoze. pierwszy typ irga,jak bede tylko mogla wejsc na laptopa, wroce do Ciebie
KasiaW76 21:40, 07 maj 2015

.
KasiaW76 21:41, 07 maj 2015

Enya73 napisał(a)
Ja Ci chętnie doradzę, tylko czy będziesz chciała słuchać i nie potraktujesz moich uwag jak krytykę? A będę szczera do bólu i mam nadzieję, że mnie nie pogonisz, bo moim celem nie jest to, aby Ci się wyłącznie przypodobać , tylko Ci naprawdę pomóc.
Masz trudny teren, ale wierz mi, że da się tam zrobić fajny ogród. Tylko trzeba zacząć od początku....
Jesteś na to gotowa? Będę we wtorek po pracy

Anitko od początku? Bosze już się boję ... Niemniej z pokorą przyjmę krytykę, a z cierpliwością wysłucham kazdej rady i porady. Z czasem będę uskuteczniala i przenosiła w postaci realizacji

Zapisuję sobie Ciebie na wtorek
KasiaW76 21:42, 07 maj 2015

P.S. Dobrze, że moje roślinki małe do przenoszenia
monia 21:44, 07 maj 2015

ja mam w jednym miejscu na skarpie kliniec więc trochę wiekszy kamień, ale na pewno lepiej niż kora zaraz Ci wyjdzie szmata, kora szybko się rozkłada. Zrób na próbę kawałek to zobaczysz moim zdaniem nie jest duże nachylenie więc będzie ok, jak nie to widziałam ludzie dają siatkę i na nią kamienie
Enya73 21:58, 07 maj 2015

Od początku, czyli od pomysłu, który trzeba przekuć w projekt . Musisz spójrzeć na swój teren całościowo, dopiero mając jakiś plan, można go realizować etapami, krok po kroku, ale konsekwentnie. Jesteś wytrwała , masz dużo dobrych chęci i to na początek dobry kapitał. Jednak bez planu działania szybko popełnisz mnóstwo kosztownych błędów i stracisz entuzjazm do dalszej pracy.
Zgromadź na wtorek kilka inspiracji w postaci zdjęć aranżacji ogrodowych, które najbardziej do Ciebie przemawiają. Pomoże Ci w tym np. pinterest.
Chcę się zorientować, co Ci się tak naprawdę podoba. A potem pogadamy .
pozdrawiam