Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

Cleo 23:07, 20 cze 2015

Cieszę się z postępu prac. Masz rację, brak kasy bardzo demotywuje.
Ja u siebie sstworzyłam coś w rodzaju przechowalnika. Roślinki, które nie znalazły konkretnego miejsca w ogrodzie albo czekają na skonczenie jakichś prac.
Zapraszam do siebie. Relacja przed i po czeka
anbu 15:20, 21 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)

Nie jest łatwo, wiele razy podawałam się bo brak gotówki też demotywuje a, zupełne spoczywanie na laurach nic nie daje.

Kasia nos i uszy do góry. Będzie dobrze nie od razu Kraków zbudowano...
KasiaW76 15:58, 21 cze 2015

Aniu też tak robię czyli zadzieram nos. Każdy grosz, nawet ten urodzinowy przeznaczam na roślinki. Kiedyś zapewne byłyby to ubrania czy kosmetyki, a teraz już nie...

Pogoda mnie dzisiaj dołuje. Cała działka stoi we wodzie tak, że jestem przerażona boje się o roslinki Mieliśmy pracować i co? siedzimy w domu buuu

Cleo 16:08, 21 cze 2015

Ulala.. U Was to lało. U mnie można powiedzieć pokropiło kilka razy. Tylko kalosze Cię ratują, jak przestanie padać.
Ale ta rabatka na ostatnim zdjęciu to ładna.
Co to są te czuprynki jasne przed tujkami? Ładne.
KasiaW76 16:21, 21 cze 2015

Cleo nie ma mowy o kloszach bo dalej pada Dzisiaj odpuszczam choć muszę te rabatę na ostatnim zdjęciu poprawić.

Trzy trawy to Hakonechloa all Gold a za nią to bukszpany, które dopiero będą formowane. Pomiędzy bukszpanami Rodgersja Chocalate Wings, po bokach bukszpanu Swiecznica Black Negligee, na środku po bokach hakone paproć czyli Wietlica chyba red beauty, dwie zurawki dla mnie NN, poza tym na pierwszym planie hosta i piękne Brunnery jedna to Looking Glass a druga chyba Emeral Mist... Czasami nazwy mi się placzą jeszcze ehhh.

Jutro jak pogoda pozwoli albo dzisiaj musze delikatnie przesadzić Świecznice i jedna Brunnerę bo odległości mi nie pasują W stosunku do innych roślin.
KasiaW76 16:23, 21 cze 2015

Bidulki te moje bukszpany ehhh ale to tak jak się kupuje i się nie zna

P.S. ta paleta na skarpie to miejsce wytyczone na schody
Cleo 16:25, 21 cze 2015

Ok, dzięki za info. Zapisuję te trawki.
anbu 17:27, 21 cze 2015

Kasia ale u Was leje. U nas w sumie też popadało, ale nam ten deszcz na rękę, bo wiadomo trawka lubi wilgoć.
Macie jakiś drenaż?
Enya73 19:33, 21 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Cleo nie ma mowy o kloszach bo dalej pada Dzisiaj odpuszczam choć muszę te rabatę na ostatnim zdjęciu poprawić.

Trzy trawy to Hakonechloa all Gold a za nią to bukszpany, które dopiero będą formowane. Pomiędzy bukszpanami Rodgersja Chocalate Wings, po bokach bukszpanu Swiecznica Black Negligee, na środku po bokach hakone paproć czyli Wietlica chyba red beauty, dwie zurawki dla mnie NN, poza tym na pierwszym planie hosta i piękne Brunnery jedna to Looking Glass a druga chyba Emeral Mist... Czasami nazwy mi się placzą jeszcze ehhh.

Jutro jak pogoda pozwoli albo dzisiaj musze delikatnie przesadzić Świecznice i jedna Brunnerę bo odległości mi nie pasują W stosunku do innych roślin.

Brawo Kasiu, bardzo ładnie. Druga brunnera to Jack Frost. Pokaż rabatę od frontu. Hostę Stilleto też już podzieliłaś i posadziłaś? Na początku sierpnia będziemy korygować kształt bukszpanów. Znowu załapię się na pyszne ciacho
A następnym razem widzimy się u mnie. Buziaki
Mnie z kolei tak siekło w krzyżu, że ruszać się nie mogę.
Ewkakonewka 20:15, 21 cze 2015

Dawaj trochę tej wody