Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

jolka 21:54, 16 cze 2015

Jejku Kasia, współczuję problemów z agro!! Ja w ogóle z niej zrezygnowałam. Raz ze względu na gliniastą, mokrą ziemię w ogrodzie - jakbym to jeszcze agro nakryła, to nie wiem jak te rośliny by w ogóle żyły. Dwa - ze względu na koszty. Stwierdziłam, że jakoś to ogarnę. Jak dziś patrzę wstecz, to chyba bym drugi raz tak samo zrobiła. Ale to oczywiście kwestia gustu/wyboru

Warzywnik podglądam z ciekawością, bo nie wykluczam, że wezmę z Ciebie przykład i też skrzynie w tym roku przygotuję, żeby były gotowe na wiosnę. Łatwiej mi też będzie stopniowo napełniać je podłożem. Ale ja planuję raczej na żwirku.

Macham i pozdrawiam
KasiaW76 22:21, 16 cze 2015

dominika_ napisał(a)
Pewnie dobrze wiedzą co wysłali, niejednokrotnie jest tak, że komuś się nie chce odsyłać i zostaje bubel. Jak kupione przez allegro wystaw negatywa niech inni wiedzą.

Przysyłają w czwartek kuriera więc zobaczę co zrobią... jak nie zwrócą za całość to centrum sporów allegro, a jak nie to to rzecznik praw konsumenta. Troszkę kasy mnie to kosztowało, a w ramach tego mogłabym od razu korę kupić 20 worków i sypać. Polak mądry po szkodzie. Chyba im też ża pakuje te zdjęta stara
KasiaW76 22:30, 16 cze 2015

Jolu tez chyba zrezygnuje bo nie chce ziemi zostawiać odkrytej po tym ja, ją wyczyściliśmy... z drugiej zaś strony boje się wychodzących kamieni spod kory bo u mnie ich nie brakuje pod agro znikają czekać jednak aż firma jakoś się określi nie mam ochoty.

Skrzynie też w m roku tylko przygotuje. Wstępnie są zrobione duże tj 190 x 180 ale jeden bok zmniejszamy do max 120 cm. Poza tym wysokie będą na ok 15 czy 17 cm bo takie deski posiadam po budowie. Żałuję, że nie mamy nowych Nie wiem
tez czy je szlifować całe i malować czy od razu pomalować?

Jak już to się ogarnie to trzeba będzie je poustawiać rowniutko (dlatego też co chwile gładzę te rabate) , zagospodarować ścieżki i teren wokół. Myślałam odgrodzić go plotkiem niziutkim i prostym chociażby od strony rabaty. Kolejny pomysł i zamysł to dać do środka do ścieżek poza trawą - zatopione w trawie płyty 30x30cm w odstępach...

Pożyjemy, zobaczymy
dominika_ 22:32, 16 cze 2015

Pakuj pakuj niech widzą jakie g... sprzedają/wciskają
gierczusia 22:47, 16 cze 2015

Ja w kwestii tzw "szmaty" czyli agrowłokniny Marta Zielona podpowiedziała mi o mozliwości wykładania rabat gazetą..zrobiłam to w tym roku 3 warstwy gazet takich zwykłych ..noo fiesz...wybiórcza czy cuś..na bank nie " tfój styl "
Ja zrobiłam to zarówno pod korę jak i pod żwirek póki co..chwaściorów nie zanotowałam , ani rozwoju chorób grzybowych bardziej niż zwykle też nie...wiec może to dobra alternatywa dla agro......

Ale ja tak tylko......

Buziole
KasiaW76 22:56, 16 cze 2015

Elu no właśnie słyszałam o tej alternatywne ale kurcze przy rabacie szerokiej na 4metry i długiej na jakieś 30 plus; szerokiej na 1,6 a długiej ponad 30 to skąd Ja tyle wezmę tych gazet? buuu

Już sama nie wie co robić...
Enya73 23:05, 16 cze 2015

Ja Ci mogę z pracy przynieść Gazetę Prawną i Rzeczpospolitą Ale musiałabyś od razu korę grubo kłaść, żeby Ci prasa nie odleciała do sąsiadów
gierczusia 23:08, 16 cze 2015

Noooo jasne od razu kora bo inaczej będziesz miała sprint za prasą po działce ...na dębowych tarasach wystawiają wybiórczą gratis.... a tak na poważnie...załatwię Ci , mój teść czytający baardzo
Efffa 23:10, 16 cze 2015

Widzę ze u Ciebie akcja zbierania makulatury, ja niestety nie pomoge, mam tylko kolorowe
KasiaW76 23:11, 16 cze 2015

Hahaha Anita chyba pozostanę przy korze cos mi sie wydaje Poza tym długo by mi zajęło jej układanie bo po drodze pewnie bym czytała

Pecha to mogę tylko Ja mieć