Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 23:25, 21 cze 2015

Anitko to Twoje dzieło, a moje wykonawstwo i jestem z tego DUMNA... ale zatrzymałam się na tym, że kilka roślin nie poszlo do gruntu od frontu i na skraju ze względu na to, że skarpa mi zjechała. Hosta Stilleto w całości poszła na koniec rabaty a dwie brunery jak widzisz w jeden kąt. Nie darowałabym sobie jakby któraś z tych piękności nie przeżyła. Bergenenie dzisiaj wylądowały wraz z moja ze skarpy na przeciw tarasu dużego w wielkiej rabacie. Kilka innych roślin tez znalazły swoje miejsce co nie znaczy, że na stałe. Kilka traw, a dokładnie 4 czyli dwa miskanty, a dwie NN dla mnie otuliło magnolie. Zurawka ciemna poszła pomiędzy trzy trawy przy serbie i tam tez wylądował bardziej na tyłach jeden miskant.
Przy małym tarasie w sąsiedztwie roz znalazły miejsce dwie trawki NN (jedna podzielona )i 3 szałwie. Poza tym ni z gruszki, ni z pieteuszki przyszedł mi ze szkółki berberys harlequin i tez siedzi w ziemi. Jak cos będę z nimi/roslinami wędrował w inne miejsca

Niewątpliwe będę potrzebowała Twojej pomocy czy ściana zasłaniając a plot z serbów, cisow, choiny kanadyjskiej, thui jak i jałowca spartan to dobry pomysł....
KasiaW76 23:28, 21 cze 2015

Enya73 napisał(a)

Brawo Kasiu, bardzo ładnie. Druga brunnera to Jack Frost. Pokaż rabatę od frontu. Hostę Stilleto też już podzieliłaś i posadziłaś? Na początku sierpnia będziemy korygować kształt bukszpanów. Znowu załapię się na pyszne ciacho
A następnym razem widzimy się u mnie. Buziaki
Mnie z kolei tak siekło w krzyżu, że ruszać się nie mogę.

Kochana dla Ciebie z wielką przyjemnością upichce ciasto i nie tylko. Powiem tylko O., że do sierpnia będzie musiał wytrzymać bez słodkości

No i proszę dbaj o siebie... jak trzeba cos pomoc to dzwon, przyjadę i pomoge będę plewiła...
KasiaW76 23:30, 21 cze 2015

anbu napisał(a)
Kasia ale u Was leje. U nas w sumie też popadało, ale nam ten deszcz na rękę, bo wiadomo trawka lubi wilgoć.
Macie jakiś drenaż?

Nie mamy ale brak trawy tez robi swoje. Wcześniej tak się nie działo Cały grunt jest wilgotny jak nie wiem co....
lindsay80 23:37, 21 cze 2015

oj, widać, że strasznie dużo deszczu u Was dziś spadło.
Ale rabatka z ostatniego zdjęcia wyszła świetnie!

U nas też dziś co trochę padało, jest już wystarczająco mokro, zobaczymy co nam przyniesie nadchodzący tydzień.
KasiaW76 23:50, 21 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
oj, widać, że strasznie dużo deszczu u Was dziś spadło.
Ale rabatka z ostatniego zdjęcia wyszła świetnie!

U nas też dziś co trochę padało, jest już wystarczająco mokro, zobaczymy co nam przyniesie nadchodzący tydzień.

Deszczu aż za dużo było.... popołudniu jednak udało mi się zdołowac kilka roślin.
Cleo 00:30, 22 cze 2015

A jednak kaloszki poszły w ruch!
KasiaW76 00:51, 22 cze 2015

Cleo napisał(a)
A jednak kaloszki poszły w ruch!

i co ciekawe to zaraz po Twoim poście
KasiaW76 08:39, 22 cze 2015

Enya73 musze ci powiedzieć, że zdjęcia od frontu ie zrobię bo zabezpieczyli my skarpę deskami plus bukszpany sa różnej wielkości
Enya73 10:07, 22 cze 2015

To wyślij na maila tylko do mojej wiadomości Ciekawa jestem jak wyszło i czy masz miejsce na azalie?
AnnaCh 15:14, 22 cze 2015

Te Twoje zdjęcia z wodą przypominają mi trochę moje podwórko zanim zasiałam trawę. Jak będzie trawka to nie będzie już tak źle
Zieloniutko masz już przy tarasie, no i rabatka na ostatnim zdjęciu tez niczego sobie. Cieszą takie kawałki zrobione, bo dodają nadziei, że kiedyś całość tak będzie wyglądać
Pozdrawiam