Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

dajana 22:41, 15 sie 2015

Sadziłam je Kasiu w odlełości od siebie 70cm i tyleż samo od płotu, ale można od płotu spokojnie zachować odległość 1 metr tym bardziej że ty masz pełny płot nie siatkę.One szybko się ze sobą połączą Nie wiem jak wyglądają nie strzyzone bo ja dosyć mocno je przycinam każdej wiosny to szerokie i gęste osobniki Mozna formowac jak się chce i szybko rosną
dajana 22:57, 15 sie 2015

Nasadzenia z linku podobają mi sie,myslałam ze chcialaś szmaragdy z Serbami mieszać, tak na przemian Jeden Serb i szmaragd,To nie byłoby ładne ,i do takiego nasadzenia się odniosłam Wybory roslin wcale nie są proste, mam ten sam problem bo ja dopiero mam kawałek ogrodu i obsadzony jeden płot ,Druga strona ma skarpę na całej długości 36 metrów to dopiero mam problem
KasiaW76 22:58, 15 sie 2015

Dzisiaj sobie wytyczałam odległości i jeśli miałboby to być mieszane tło to 5 serbów, 8 thui, 5 kanadyjskich i 5 serbów... o ile to mi się do wiosny nie pozmieniało

Odległości pomieszczenia serbami, kanadyjskim zrobiła wstępnie na 1,5 metra a pomiędzy thujami na 80 cm natomiast odległość od ogrodzenia 1,1 metra... Czy to wystarczy?
KasiaW76 00:08, 18 sie 2015

To moja długa rabata. Planuje tutaj na pierwszy plan posadzić 5 serbów plus ten co widać (Serb Enya73) potem 8 (tak wychodzi z układu nasadzeń juz obecnych na rabacie) thui, następnie może 5 kanadyjskich i 5 serbów. ...

Coś mi się wydaje, że sosny pójdą gdzieś w inne miejsce i ten róg zamknę tymi samymi choinami np. Serbami.

Robiłam kanciki

a tak mój kot gości się w basenie jak ma potrzebę wody

KasiaW76 00:13, 18 sie 2015

Chciałabym aby moje rabat juz tak wyglądały w połączeniu z trawka.... jeszcze troszkę czasu upłynie....z
AnnaCh 00:26, 18 sie 2015

Kasiu, ładne hortensje
Ja się na ekranach zimnozielonych nie znam, więc nie doradzę, ale jednego jestem pewna: uwielbiam serby
paulina_ns 08:20, 18 sie 2015

Jestem No,no faktycznie pięknie rosną te Twoje hortensje a może dodasz im jeszcze miskanta morning light, ja mam takie połączenie i jest cudne. Tylko nie wiem, czy masz tam tyle miejsca, bo miskant rośnie wielki.
Agatek 08:23, 18 sie 2015

Widzę, że wróciłaś
i od razu praca w ogrodzie
czekam na efekty
KasiaW76 08:25, 18 sie 2015

Miejsce mam ale nie za wiele. Mam dwa miskanty w doniczce strictus i nad nimi się zastanawiałam. Ewentualnie pójdzie cos co zrobi im ładne zielone tło a przed nimi dam np zurawki
KasiaW76 08:27, 18 sie 2015

Powoli pracuje adekwatnie do pogody Poza tym bez roślin to za wiele nie zdziałma. Musze ulokować jeszcze 13 roślin ale to na spokojnie Nie wie też czy moje bukszpany, które sobie sama naciągnęłam mogę już dawać do gruntu czy dopiero na drugi rok?