Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

AnnaCh 22:22, 06 gru 2015

Waldku, nawet nie wiem o czym piszesz, bo nie znoszę firanek. Mam ich w domu dokładnie cztery, w tym trzy bardzo małe Jedną w sypialni mam do ziemi, ale to taka prosta kratka, ta najtańsza z Ikei, bez żadnych wzorków
Podziwiam u Ciebie tyle wiedzy w każdym temacie, nawet firanek.
Jak już piszę, to powtórzę po raz trzeci moje pytanie do Ciebie: czy ocet do chwastów w kostce ma być ciepły, czy gorący? I czy trawa między kostkami też zginie?
Buziaki.
Warmia 22:26, 06 gru 2015

AnnaCh napisał(a)
Waldku, nawet nie wiem o czym piszesz, bo nie znoszę firanek. Mam ich w domu dokładnie cztery, w tym trzy bardzo małe Jedną w sypialni mam do ziemi, ale to taka prosta kratka, ta najtańsza z Ikei, bez żadnych wzorków
Jak już piszę, to powtórzę po raz trzeci moje pytanie do Ciebie: czy ocet do chwastów w kostce ma być ciepły, czy gorący? I czy trawa między kostkami też zginie?
Buziaki.

A ja gdzieś słyszałam, że chwasty w kostce brukowej to można solą posypać i też znikną. Nie próbowałam, powtarzam tylko co słyszałam.
waldek727 22:49, 06 gru 2015

AnnaCh napisał(a)
Jedną w sypialni mam do ziemi, ale to taka prosta kratka, ta najtańsza z Ikei, bez żadnych wzorków
Buziaki.

Łał! Chyba nie usnę.
-Aniu, a co tu podziwiać? Sam jak sobie czegoś nie zaplanuję i nie zrobię, to nikt inny mnie w tym nie wyręczy. W tym kryje się moja wiedza w każdym temacie.
-Ponieważ jestem minimalistą w stylu i nie lubię żadnych dodatkowych ,,kraszanek" wobec tego też optuję za prostymi firanami z kratki. Podoba mi się siatka buklowana i dlatego wcześniej chciałbym o niej zasięgnąć opinii.
-Ocet którym spryskuje się chwasty powinien być ciepły. Taki oprysk działa destrukcyjnie również na trawę.
Buźka za buźkę.
waldek727 22:52, 06 gru 2015

Warmia napisał(a)

A ja gdzieś słyszałam, że chwasty w kostce brukowej to można solą posypać i też znikną. Nie próbowałam, powtarzam tylko co słyszałam.

Martuś.
Po pewnym czasie zapewne tak, ponieważ zasalając glebę składniki odżywcze stają się stopniowo niedostępne dla roślin.
frezja 23:03, 06 gru 2015

waldek727 napisał(a)
Założyłem w tygodniu na okna rolety w odcieniu cegły. Chcę całkowicie zrezygnować z zasłon i zakupić nowe długie firany bez żadnych wzorów. Myślę o plecionce satynowej lub siatce buklowanej.
Czy firany tego typu będą pasowały do rolet?
Czy któraś z Pań użytkuje takie firany i mogłaby się ze mną podzielić własnymi spostrzeżeniami ew. uwagami?
Inne propozycje również mile widziane.

Waldku,ale zaskakujesz...myślałam,że o firanach wiem prawie wszystko a tu takie plecionki,siatki...aż zgłębiłam temat.Tak więc nie pomogę w kwestii tych wybranych.
Firana,jaka najbardziej u mnie się sprawdziła - wieszałam mokrą i nic mnie dalej nie obchodziło - to woal kreszowany czyli kresz;choć ma w sobie jakieś tam wzorki to jest delikatny i ładnie układa się na oknie.
Ja chciałam nowocześniej i poszłam w len.

Co do siatki to widziałam dzisiaj gotowca w LM.
AnnaCh 23:07, 06 gru 2015

Dzięki, to będę octować chodnik
Aż sobie musiałam wygooglować co to ta siatka bulkowana I wyszło na to, że coś takiego miał mój M w kawalerskim pokoju u rodziców. Z tego co wiem to nadal tam wisi Sprawdza się chyba ok, namarszczona jest na taśmie, rozwieszasz wilgotną i nie trzeba prasować
waldek727 23:14, 06 gru 2015

frezja napisał(a)

Waldku,ale zaskakujesz...

Jedną tak zaskoczyłem, że już jej 15 lat nie widzę.
frezja 23:16, 06 gru 2015

)) ciekawe czym??
waldek727 23:19, 06 gru 2015

AnnaCh napisał(a)

Aż sobie musiałam wygooglować co to ta siatka bulkowana I wyszło na to, że coś takiego miał mój M w kawalerskim pokoju u rodziców. Z tego co wiem to nadal tam wisi Sprawdza się chyba ok, namarszczona jest na taśmie, rozwieszasz wilgotną i nie trzeba prasować

Tylko się zastanawiam, czy tego typu firany nie będą za ciężkie do rolet. Może coś bardziej zwiewnego np. ze srebrną nicią?
waldek727 23:22, 06 gru 2015

frezja napisał(a)
)) ciekawe czym??

Perfekcjonizmem.
To strasznie niedobra cecha charakteru.