Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

Makusia 09:04, 10 paź 2017

A gdzie brzeziniak ma paliki, tudzież odciągi?
Bogdzia 09:19, 11 paź 2017

Ksawery jednak narozrabiał,za to grzybów można pozazdroscic, marcinki tez piękny kolor mają.Pozdrówka zostawiam.
Pszczelarnia 13:13, 11 paź 2017

roma2 napisał(a)
I na zkończenie odkopuję PJN . Kluska słodka psinka, siostra rozpala ognisko, bo przy przykrywaniu dachu zmokliśmy (deszcz padał średnio co 20 minut) i zmarzliśmy porządnie. I moje kalosze. Nie lubię ich. "Jedzą" mi wszystkie skarpety. Czyli po 10 minutach chodzenia w dziadach, pięty od skarpet mam na goleniach. Czas nabyć wygodne.

Popieram nabycie wygodnych kaloszy. Dla mnie to oprócz szpadla podstawowe narzędzie ogrodnicze.

Niestety, zasmakowałam w hunterach, a one w moich warunkach po 2 latach robią się dziurawe (pęknięte) i muszę tłumaczyć mężowi, że mimo wszystko te są dla mnie najlepsze i dlatego je kupuję.
Gruszka_na_w... 21:12, 11 paź 2017

Daszku szkoda, bo teraz naprawa pochłania i czas i fundusze. Ehhh.... Dobrze, że właściwy domek nie ucierpiał. Bardzo lubię widok tych Twoich polanek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 19:36, 26 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Masz kozaki pod brzózkami a maślaki pod sosnami pod rododendronem też blisko sosny rosną.

Pozycja jeże, bo wszędzie mokro nie mogłam się połozyć na glebę.
Nie przejmuj się zrobisz powoli ja tyle lat robię i jeszcze nie zrobiony do końca zawsze coś na drodze stoi jak nie pogoda to jakaś inna franca.

Popatrz jaki wiatr u nas tak nie wiało.

Przejmuję się, ale stonowanie. Cieszę się zwyczajnie z tego kawałka ziemi. A że chciałabym już i pięknie to inna para kaloszy. Takie tam ciągle marzenia.
roma2 19:42, 26 paź 2017

Makusia napisał(a)
A gdzie brzeziniak ma paliki, tudzież odciągi?

Makusiu kochana! Avatarkowe okularki założyć Ci trza! Moje brzozy to 1/4 Twoich. I takich wymyślnych rzeczy jak odciągi im nie potrzeba . Paliki mają, tylko pieńki takie cieniutkie jak paliki, to nie dostrzegłaś. Na serio, to maluchy już sporo urosły. Od moich ekhem, ekhem, cycków...powyżej mojej głowy .
roma2 19:44, 26 paź 2017

Bogdzia napisał(a)
Ksawery jednak narozrabiał,za to grzybów można pozazdroscic, marcinki tez piękny kolor mają.Pozdrówka zostawiam.

Dziękuję Bogdziu. Grzyby w tym roku dopisały chyba wszedzie. Marcinki piękne, to prawda. Te ciemne kupiłam na ryneczku. Jaśniejsze dostałam od Naszej Małej Mi.
Kasiek 19:49, 26 paź 2017

Pieknie Babo kochana Ksawery chyba jednak przysluge zrobil, bo i spedziliscie razem czas i dach nowy i ognisko bylo...
Pieknie, fajnie a najpiekniejsza Mordeczka kudlata
roma2 19:49, 26 paź 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Popieram nabycie wygodnych kaloszy. Dla mnie to oprócz szpadla podstawowe narzędzie ogrodnicze.

Niestety, zasmakowałam w hunterach, a one w moich warunkach po 2 latach robią się dziurawe (pęknięte) i muszę tłumaczyć mężowi, że mimo wszystko te są dla mnie najlepsze i dlatego je kupuję.

Boję się zasmakowywać w hunterach. Kupiłam zwyklaki, ale wygodne i nie "jedzą" mi skarpetek. Przynajmniej tak mi się wydaje , bo tylko po mieszakniu w nich pomykałam na próbę. W tę sobotę sprawdzę w terenie.
roma2 19:56, 26 paź 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Daszku szkoda, bo teraz naprawa pochłania i czas i fundusze. Ehhh.... Dobrze, że właściwy domek nie ucierpiał. Bardzo lubię widok tych Twoich polanek.

Daszek, a właściwie jego pokrycie było już obdarte i łatane od dawna. Dach i cała reszta domku ogrodnika nie ruszona. Papę zerwało. Położyliśmy folię EPDM po całości, bo mąż nie odpuszcza pomysłu z zielonym dachem.