Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

Mira104 22:45, 06 lip 2016

Romcia Ty się nie martw w przyszłym roku znowu Ci dziką marchew nawieje
Tak sielsko u Ciebie, tak spokojnie.
margaretka3 12:21, 07 lip 2016

Romeczko, przetacznik (jak większość bylin teraz kwitnących) najlepiej dzielić i wysłać po upałach, koniec sierpnia najwcześniej, spokojnie we wrześniu można.
Dzika marchew nie taka znowu ekspansywna, spokojnie można ją na rabatę, jeśli Ci się podoba
hanka_andrus 21:14, 07 lip 2016

Dziękuję za odwiedziny, u mnie zmian nie ma, ogród do przewidzenia.
Sezonowe kwitnienia i sezonowe zbiory. Właśnie dziś zerwałam pierwsze ogórki i pomidory.

A u Ciebie dylematy na temat bylinowej rabaty. Marchewnik możesz zostawić na czas kwitnienia. Ale zaraz potem ścinasz kwiatostan. Inaczej Tobie się nasieje. Od korzenia nie ma rozłogów.
roma2 21:19, 07 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny, u mnie zmian nie ma, ogród do przewidzenia.
Sezonowe kwitnienia i sezonowe zbiory. Właśnie dziś zerwałam pierwsze ogórki i pomidory.

I Haniu to jest TO!!!! Sezonowo i naturalnie!
roma2 21:22, 07 lip 2016

margaretka3 napisał(a)
Romeczko, przetacznik (jak większość bylin teraz kwitnących) najlepiej dzielić i wysłać po upałach, koniec sierpnia najwcześniej, spokojnie we wrześniu można.
Dzika marchew nie taka znowu ekspansywna, spokojnie można ją na rabatę, jeśli Ci się podoba

Wiedziałam, że dasz dobrą radę! Dziękuję Podoba mi się, ta dzika marchew. Ale ja też ciągle trochę dzika ogrodowo jestem. Może dlatego?
roma2 21:28, 07 lip 2016

Mira104 napisał(a)
Romcia Ty się nie martw w przyszłym roku znowu Ci dziką marchew nawieje
Tak sielsko u Ciebie, tak spokojnie.

He, jutro się okaże jak spokojnie. Wywożą mnie, (jak to brzmi!!!) jutro i sobie z małym pieskiem zostanę do niedzieli. Mąż pracuje, a mnie szkoda tylu wolnych dni. Podyrdam sobie z widełkmi i kosiareczką. Lubię. .
Mira104 21:33, 07 lip 2016

Hmm i to jest plus, że nie mam jeszcze trawnika, patrz koszenie mi odchodzi
roma2 22:01, 07 lip 2016

Mira104 napisał(a)
Hmm i to jest plus, że nie mam jeszcze trawnika, patrz koszenie mi odchodzi

Zmuszasz mnie do wyznania którego chciałam uniknąć. Trawnik sialiśmy na raty. Teren duży i nie dalismy rady na raz. Tam gdzie ja siałam diupa jest, tam gdzie mąż trawka piękna. Wyobraźcie sobie jak na mnie patrzy ilekroć tam przyjeżdżamy! Przecież to ja się znam na ogrodzie, nie on! cholera mnie brała!. Ale ostatnio siedzimy sobie na przyszłym tarasie, czyli na glebie i mówi...pięknie jest, miałaś to wszystko w głowie? Przecież nie mogłam , no nie mogłam powiedzieć prawdy... Miałam, a jak!
Mira104 22:05, 07 lip 2016

Roma, a która kobieta uświadamia męża, no chyba " naiwna". Czym mniej mąż wie tym lepiej, a jak coś nie po jego myśli, to wiesz udajesz słodką idiotkę i mówisz - kochanie przecież ja to zrobiłam dla Ciebie i masz spokój. Grunt to babska dyplomacja hihih
anbu 09:08, 11 lip 2016

Byłam, pooglądałam Ślad zostawiam
Plany super, Toszka to jednak potrafi inspirować Psiaki Wasze to rewelacyjne, wesołe mordki

Będę lookać i kibicować