Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

zabaewa 23:02, 03 sie 2015

Wiem - musisz zmniejszyć areał trawnika i powiększyć rabaty. Wien - teraz mówisz że się nie da. Mój M. Też przez trzy lata warczał jak poszerzałam rabaty o kolejne 5 cm i udowadniał mi to z miarką w dłoni. A teraz sam w miejscu ulubionego trawnika robi pokój różany i zamiast trawnika już planuje patio i każe mi myśleć czym to patio otoczyć i szuka metallych obelisków trejazyków itp bo chce duuużo kwitnących i pachnących kwiatów. Tak miłość do trawy odchodzi powoli do historii A zobacz jak Iwonka przerobiła swojego M. Nawet uwierzył, że ta morfoza to Jego pomysł
szemusia 23:16, 03 sie 2015

Zabaewa - święte słowa
Mirella - przeczytaj 10 razy

Na zdjęciu Twój ogród wygląda na duży i spokojnie mogłabyś rabatki poszerzyć. Tym bardziej, że przy trawniku to dopiero narobić się trzeba (ale o tym to już wiesz ).
Mój eM też najpierw z daleka od moich roślinek chodził, a teraz podlewa, przesadza bez jęknięcia, po ogodniczych ze mną jeździ - jakoś tak samo wyszło
Więc jest nadzieja
MirellaB 10:50, 04 sie 2015

Warmia napisał(a)

Dzisiaj byliśmy dwa razy. Nazrywaliśmy bobu, fasolki, malin i popływaliśmy łódką po jeziorze.Troszkę słońce nas zmęczyło. Pogoda się zrobiła, więc na reszcie prawdziwie odpoczywamy.

Ale mi apetytu narobiłaś - muszę bób kupić
MirellaB 10:54, 04 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Mirellko Ty masz za duzo roslin,za maly ogrod,ja znow odwrotnie tak patrze na te zdjecia i sobie mysle,ze moze poszerzysz rabatke,czy to w gre nie wchodzi?

A ile jeszcze bym chciała mieć piękności

Rabaty już zostały poszerzone wiosną
Są już wytyczone krawężnikami, więc kolejne poszerzenie odpada
MirellaB 10:58, 04 sie 2015

Warmia napisał(a)
Mirella i poszerzenie rabaty, to się nie uda Chyba, że coś się zmieniłoOna ma wszystko poukładane i to jest niezmienne.

Już wiosną były poszerzone rabaty.
Musi tak zostać jak jest
Warmia 10:58, 04 sie 2015

Mirella, będę miała jeszcze floksa Ja nie wiem gdzie to wszystko spakuję
Warmia 11:02, 04 sie 2015

MirellaB napisał(a)

Już wiosną były poszerzone rabaty.
Musi tak zostać jak jest

Ja wiedziałam. Nawet już nie próbuję Cię namawiać. Ty masz wszystko poukładane w głowie i nie wiem co musiałoby się starać, żebyś zmieniła zdanie. A może kiedyś....
MirellaB 11:24, 04 sie 2015

zabaewa napisał(a)
Wiem - musisz zmniejszyć areał trawnika i powiększyć rabaty. Wien - teraz mówisz że się nie da. Mój M. Też przez trzy lata warczał jak poszerzałam rabaty o kolejne 5 cm i udowadniał mi to z miarką w dłoni. A teraz sam w miejscu ulubionego trawnika robi pokój różany i zamiast trawnika już planuje patio i każe mi myśleć czym to patio otoczyć i szuka metallych obelisków trejazyków itp bo chce duuużo kwitnących i pachnących kwiatów. Tak miłość do trawy odchodzi powoli do historii A zobacz jak Iwonka przerobiła swojego M. Nawet uwierzył, że ta morfoza to Jego pomysł

Ty jesteś udana Ale ja już nie chcę powiększać tej rabaty, bo tych zmian nie będzie końca i to będzie za duża rabata w stosunku do ogrodu.

Iwonka zmiany robi niesamowite.
MirellaB 11:33, 04 sie 2015

szemusia napisał(a)
Zabaewa - święte słowa
Mirella - przeczytaj 10 razy

Na zdjęciu Twój ogród wygląda na duży i spokojnie mogłabyś rabatki poszerzyć. Tym bardziej, że przy trawniku to dopiero narobić się trzeba (ale o tym to już wiesz ).
Mój eM też najpierw z daleka od moich roślinek chodził, a teraz podlewa, przesadza bez jęknięcia, po ogodniczych ze mną jeździ - jakoś tak samo wyszło
Więc jest nadzieja

Ogród nie jest duży. Działka ma nie całe 900 metrów. Dużo miejsca zabiera drugi garaż - magazyn

Nie poszerzam rabaty to już postanowione

Mój eM jedzie ze mną do ogrodniczych czy szkółek, ale nie wysiada z auta

Lubi nasz ogród, ale nie lubi ciągłych zmian koncepcji i ja to rozumię, bo jak raz się zacznie to tych innych wizji nie ma końca, a my byśmy chcieli wkońcu usiąść i zacząć trochę odpoczywać
MirellaB 11:37, 04 sie 2015

Warmia napisał(a)
Mirella, będę miała jeszcze floksa Ja nie wiem gdzie to wszystko spakuję

O matko jeszcze roślina kolejna
Będziesz trzymała na kolanach - ja już tak woziłam rośliny