Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:18, 23 lut 2015

Ale fajnie przystojniak
Proszę fotka. Posadzony październik 2014

szemusia 17:50, 23 lut 2015

To dokładnie te, co u mnie...
Wiesz, napiszę tak - nie spiesz się z kolejnymi zakupami tych jałowców, poczytaj o nich, pooglądaj duże egzemplarze...
Zrobisz oczywiście ja uważasz, ale pomyśl, dlaczego np. Danusia ich nigdzie nie sadzi...
polinka 19:30, 23 lut 2015

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=511#post_4

Nie wiem czy byłaś u Łukasza ale to nasz mistrz żurawkowy
MirellaB 19:50, 23 lut 2015

szemusia napisał(a)
To dokładnie te, co u mnie...
Wiesz, napiszę tak - nie spiesz się z kolejnymi zakupami tych jałowców, poczytaj o nich, pooglądaj duże egzemplarze...
Zrobisz oczywiście ja uważasz, ale pomyśl, dlaczego np. Danusia ich nigdzie nie sadzi...

Trochę już o nich wiem, tylko tak kiepsko wygląda, że jeden rośnie u mnie i dlatego jeszcze chcę dosadzić z 2 szt.
Czyli Ty z nich rezygnujesz?
MirellaB 19:55, 23 lut 2015

polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=511#post_4

Nie wiem czy byłaś u Łukasza ale to nasz mistrz żurawkowy

Dziękuję za link, bo tam nie dotarłam. Ponad 500 stron nie jestem w stanie przeczytać. Przejrzałam, fakt piękne ma tę żurawki. Ja nie mam ani jednej, będę sadziła w tym sezonie. Podpytam go co mi doradzi
Karol99 20:03, 23 lut 2015

Fajnie, że przycielas derenia. Zobaczysz jak ładnie się rozkrzewi. Pozdrawiam.
kosolka 20:09, 23 lut 2015

Zobacz linka u mnie o trawach w cieniu
szemusia 20:33, 23 lut 2015

MirellaB napisał(a)

Trochę już o nich wiem, tylko tak kiepsko wygląda, że jeden rośnie u mnie i dlatego jeszcze chcę dosadzić z 2 szt.
Czyli Ty z nich rezygnujesz?

Skoro masz tylko jednego i chcesz do niego do towarzystwa dokupić jeszcze więcej, to moim zdaniem przesadź tego jednego w inne miejsce, gdzie Ci nie będzie przeszkadzał, a kup cos bardziej efektownego, coś z czego będziesz się cieszyła dłużej... Widzę, że masz dużą działkę, więc gdzieś go upchniesz. A przyjmnie się teraz bez problemu, jak go wykopiesz z dużą bryłą korzeniową.
A co kupic? Zależy co chcesz osiągnąć i gdzie posadzić. Pewnie oglądasz różne ogrody, więc popatrz co Ci się podoba i pytaj właścicieli, co to jest.
Ale się wymądrzyłam, a ja bardziej niż zielona...
Pozdrawiam , Mirella

edit: Nie odpowiedzialam na pytanie. Tak, idą out bez sentymentu...
Karol99 21:04, 23 lut 2015

Popieram wypowiedź Beaty. Kup w to miejsce pewną roślinę. Nie ma co dosadzac więcej jałowców, bo potem będą tylko szpecic ogród. Chodzi mi o zwykle, płożące są ładne i bezproblemowe.
Iwk4 21:28, 23 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Ale fajnie przystojniak
Proszę fotka. Posadzony październik 2014

Mirello, pokaże ci fotkę mojego, to chyba ten sam, ale tak będzie wyglądał twój za kilka lat - ma ok.2,80 m wysokości.:

On jeszcze urośnie. Więc nie wiem, czy chciałabym takie 3 potwory w ogrodzie?
Szłam w niedzielę na spacer i widziałam jego brata sadzonego kilka lat wcześniej. Zasłonił cały dom sąsiada. Aż się przestraszyłam, ze taki wielki i pomyślałam sobie o moim. Wcześniej go wyciepię niż pozwolę, by taki wielki urósł