Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

rzulieta 13:54, 21 lip 2015

Kuba napisał(a)

czyli co?

powojnik snow white podobno
Juzia 14:02, 21 lip 2015

siakowa napisał(a)

no któryś z tych co sie przebarwiają ale traca liście np własnie ten pięciolistkowy i bluszcz zimozielony, nacieszysz sie pare lat tą czerwienią a potem usuniesz i bedziesz mieć zimozieloną ścianę. Ja tak na tyłach działki planuje zmieszać bluszcz, i akinide, chocć zaczełam brac tez pod uwage własnie winobluscz bo akinida mi nie rośnie cos.. tylko nie wiem czy one nie będa się wykluczały w sensie wypierały

WYpierać to może nie, ale później będzie Ci ciężko usunąć winobluszcz bez uszkodzenia bluszczu.

U mnie sąsiad posadził i to i to. I teraz dołem mi przełazi bluszcz, a górą zwisa winobluszcz. Tylko ciekawe ile mój płot słomiany wytrzyma te dziwolągi...?
bleebla 14:13, 21 lip 2015

Ja mam 4 ML. Jeden wysoki 3 niskie To chyba wysokość nie zależy od lokalizacji. Może od ziemi?
Skoro chcesz jasny bluszcz, to może ciemniejszą trawę dla akcentu?
Kuba 14:16, 21 lip 2015

rzulieta napisał(a)

padliną to nie ale rzeczywiście dziwny odorek hm ja to bym powiedziała śliny zaschniętej po libacji. No fetor straszliwy Ale to musi być już leciwy bluszcz i w cieniu tylko w słońcu tak nie wali

no nie aż tak? nie wiem który smród lepszy
Kuba 14:17, 21 lip 2015

siakowa napisał(a)

no któryś z tych co sie przebarwiają ale traca liście np własnie ten pięciolistkowy i bluszcz zimozielony, nacieszysz sie pare lat tą czerwienią a potem usuniesz i bedziesz mieć zimozieloną ścianę. Ja tak na tyłach działki planuje zmieszać bluszcz, i akinide, chocć zaczełam brac tez pod uwage własnie winobluscz bo akinida mi nie rośnie cos.. tylko nie wiem czy one nie będa się wykluczały w sensie wypierały

ech dylematy...
coś mi się już bluszczu odechciewa...
bleebla 14:20, 21 lip 2015

bluszcz też mi mszyce atakują
Kuba 14:20, 21 lip 2015

rzulieta napisał(a)

powojnik snow white podobno

to by było dobre,a el w tamtym roku posadziłam powojnik odmiany nie pamiętam i nie dał rady rosnąć, w ogóle nie zakwitł, przesadziłam na drugi mostek i w tym roku miał już dwa kwiatki, czyli wychodzi że za 50lat będę miała siatkę obsypaną kwieciem
O tym co pisałaś jeszcze doczytam może jakiś żywotniejszy
Kuba 14:21, 21 lip 2015

Juzia napisał(a)

WYpierać to może nie, ale później będzie Ci ciężko usunąć winobluszcz bez uszkodzenia bluszczu.

U mnie sąsiad posadził i to i to. I teraz dołem mi przełazi bluszcz, a górą zwisa winobluszcz. Tylko ciekawe ile mój płot słomiany wytrzyma te dziwolągi...?

szczęściara masz i jedno i drugie...
Kuba 14:22, 21 lip 2015

bleebla napisał(a)
Ja mam 4 ML. Jeden wysoki 3 niskie To chyba wysokość nie zależy od lokalizacji. Może od ziemi?
Skoro chcesz jasny bluszcz, to może ciemniejszą trawę dla akcentu?

a jasny bluszcz mniej śmierdzi? Już wystarczy żd mi kompost śmierdzi
Kuba 14:23, 21 lip 2015

bleebla napisał(a)
bluszcz też mi mszyce atakują

no tym to już mnie dobiłaś...
a Tobie bluszcz śmierdzi?