Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

jolanka 19:18, 21 wrz 2016

Zagajanka napisał(a)

A kysz mi z takim pesymizmem! Ja w tym roku miałam przerwę ogrodniczą chyba tylko przez kilka tygodni w styczniu - cały czas było co robić

To nie pesymizm tylko : sorry taki mamy klimat"

Ja mam zamiar mysleć o ogrodzie baaardzo intensywnie zimą ponieważ nie mogłam wiele zrobić w tym roku z uwagi na choróbska i inne atrakcje więc będe tworzyć rabaty na papierze a później tylko: hyc hyc do ogródka
Przynajmniej róże sie na mnie nie gniewały i dawały trochę radości oczom
Anda 19:39, 22 wrz 2016

Janko, wstawiłam moją listę różaną
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 20:26, 23 wrz 2016

Janka - czy ty wiesz może jaka jest korelacja wielkości doniczki do wieku, rodzaju róży? Spotkałam się na razie z pojemnikami 2 litrowymi, 3 i 5-6 litrowymi. W 2 l miałam małego kurdupla nawet z zamówienia w sierpniu, w 3 l dostałam niewiele większą ale już w 5 l jak kupowałam różnica była ogromna i w korzeniu i wielkości samego już krzaczka. Zawsze mi się wydawało, że im starsza, bardziej rozrośnięta róża tym większa doniczka jak z innymi roślinami. Czy może to od czegoś innego zależy? W Rosarium wszystkie niezależnie od rodzaju (bez szczepionych) od 2 litrów zaczynają...
Zagajanka 07:00, 24 wrz 2016

jolanka napisał(a)

To nie pesymizm tylko : sorry taki mamy klimat"

Ja mam zamiar mysleć o ogrodzie baaardzo intensywnie zimą ponieważ nie mogłam wiele zrobić w tym roku z uwagi na choróbska i inne atrakcje więc będe tworzyć rabaty na papierze a później tylko: hyc hyc do ogródka
Przynajmniej róże sie na mnie nie gniewały i dawały trochę radości oczom

Ciekawe, jaka bedzie ta zima: czy znowu lagodna i da mozliwosc popracowac w ogrodzie, czy hednak wroci z prawdziwym sniegiem i mrozem?..
Rozyczki sa fajne: czasem cos zlapia, ja chorobsko, ale swoim urokiem to rekompensuja w pelni
Zagajanka 07:01, 24 wrz 2016

Anda napisał(a)
Janko, wstawiłam moją listę różaną

Bylam, widzialam z ogigla pochichrałam
Zagajanka 07:07, 24 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Janka - czy ty wiesz może jaka jest korelacja wielkości doniczki do wieku, rodzaju róży? Spotkałam się na razie z pojemnikami 2 litrowymi, 3 i 5-6 litrowymi. W 2 l miałam małego kurdupla nawet z zamówienia w sierpniu, w 3 l dostałam niewiele większą ale już w 5 l jak kupowałam różnica była ogromna i w korzeniu i wielkości samego już krzaczka. Zawsze mi się wydawało, że im starsza, bardziej rozrośnięta róża tym większa doniczka jak z innymi roślinami. Czy może to od czegoś innego zależy? W Rosarium wszystkie niezależnie od rodzaju (bez szczepionych) od 2 litrów zaczynają...

Szczerze Ci powiem, nie probowalam ukladac z tego jakichs zależności logicznych
Pewnie zalezy to najbardziej od tego jak bardzo roza ma rozwiniety system korzeniowy, a to jest skutkiem nie tylko wieku, lecz tez rowniez i jakiej jest roza odmiany.
Rench 17:45, 25 wrz 2016

Twoje TOP-11 też mi się przyda
Czy Miss Dior ma fajny zapach?
Stefanię masz bardzo niziutką,czy ona jest młoda,czy ją tak nisko tniesz?
AniMa 18:23, 25 wrz 2016

Janeczka witam się po Wojsławicach-zaznaczam Cie do monitorowania
Zagajanka 20:23, 25 wrz 2016

Rench napisał(a)
Twoje TOP-11 też mi się przyda
Czy Miss Dior ma fajny zapach?
Stefanię masz bardzo niziutką,czy ona jest młoda,czy ją tak nisko tniesz?

Reniu, poszlam powachac Miss Dior, ale ostatnie dwa kwiatki juz zdazyly przekwitnac. Z tego co pamietam, pachniala delikatnie, przyjemnie.
Stefania byla oczywiscie cieta na wiosne i cieta czesc urosla jej na ok 60 cm, ale te nowe pedy co wypuszcza od korzenia (obecnie ma takie dwa), ma na ok 90 cm
Zagajanka 20:26, 25 wrz 2016

AniMa napisał(a)
Janeczka witam się po Wojsławicach-zaznaczam Cie do monitorowania

Witaj, Aniu, milo Cie bylo poznac (chociaz krotko)!
Ja tez Cie zaznaczam i bede podgladac poczynania ogrodowe