Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

kasia_w 08:13, 10 paź 2016

Jana uwielbiam te Twoją potargana rabate też w sobotę sądziłem cebule w deszczu.Ateraz katar...Stary człek a głupi
08:28, 10 paź 2016
w deszczu sie nie biore za roboty w ogrodzie ...cebule tez musze wsadzic warzywnik posprzatac maliny wyciać ....zdaze mam taka nadzieje
inka74 10:13, 10 paź 2016

To już 3 wariatki w deszczu sadzące są piękne masz te róże. Wariują ze względu na pogodę z tymi pączkami, ciekawe czy zdążą zakwitnąć.

Duma i uprzedzenie to też moja ulubiona powieść - ach ten dumny pan Darcy i te smaczki humorystyczne z angielskiej szlachty. Genialne, zawsze na poprawę humoru albo czytam albo włączam sobie 3 i 4 część filmu nie wiem, czy czytałyście Sanditon. Jak nie - to polecam, ma ten specyficzny klimat co Duma. To ostatnia z powieści Austin, niedokończona przez nia - dokończyła ją całkiem nieźle Marie Dobbs.
kasia_w 10:19, 10 paź 2016

O ..dobrze wiedzieć, nie czytałam Sandition. Serial BBC znam prawie na pamięć i co roku, w słotną jesień oglądam. Chyba czas zacząć
Ta nowa adaptacja się nie umywa...
Zagajanka 11:16, 10 paź 2016

kamila66 napisał(a)

Sprzedawca mi powiedział, że można ją prowadzić tak, że może osiągać 2 metry. Zależy jakie mamy potrzeby

No to zobaczysz jaki Ci sie okaz trafił i czy bedzie rosl taki wielki. Jednak IMHO Dziwnie by troche wygladala ta roza 2 metrowej wysokosci, oczywiscie jej pedow kulkowac sie nie da, wiec sterczala by na rabacie taka rakieta
Zagajanka 11:19, 10 paź 2016

kasia_w napisał(a)
Jana uwielbiam te Twoją potargana rabate też w sobotę sądziłem cebule w deszczu.Ateraz katar...Stary człek a głupi

Heh to juz mam nazwe dla tej rabaty
Bede ja jednak zmieniać, by troche "uczesac".

Na katarek chyba czosnek w duzej ilości pomaga, to z ekologicznych metod. Ja natomiast tradycyjnie xylorin i fervex zawsze i tak wybiore
Zagajanka 11:22, 10 paź 2016

eee_taam napisał(a)
w deszczu sie nie biore za roboty w ogrodzie ...cebule tez musze wsadzic warzywnik posprzatac maliny wyciać ....zdaze mam taka nadzieje

Pewnie zdążysz
ale dla mnie prace ogrodowe w weekend do rzecz nieodzowna by sie odstresowac. I szczerze mam wtedy w nosie pogode - mam kalosze, mam peleryne, rekawiczki podwojne i jazda poprawiac sobie humor
Zagajanka 11:36, 10 paź 2016

Iwonko, Kasiu, wariatki moje, tez uwielbiam Dume i Uprzedzenie i serial BBC. I jak Kasia pisze, jest swietny na jesienna handre. Ksiazka tez. Sanditon w takim razie bedzie kolejna pozycja do obowiazkowego przeczytania
Wendy79 13:14, 10 paź 2016

I ja Dumę i Uprzedzenie czytałam nie raz , ale w najgorszych chwilach sięgam po polską książkę "Dom nad rozlewiskiem" Kalicińskiej. Właśnie skończyłam czytać...

Janeczko wiem, że kolor róży Lawender, to niekoniecznie "Twoja bajka", ale znasz tyle odmian, to może podpowiesz mi, jakie róże dobrałabyś do niej (może znasz jakieś w podobnej gamie kolorystycznej).
Zagajanka 15:31, 10 paź 2016

Aga, chodzi Ci o Lavender Flower Circus domniemuje?
Kolorystycznie podobna do niej jest Novalis, Synactif. Z tej samej grupy, moze troche cieplejszym odcieniu są tez Charles dd Gaulle, Dioressence czy Mainzer Fastnacht. Fajnie bedzie sie tez komponowala z kremowymi rozami, typu Artemis lub Alabaster.