Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Wendy79 11:20, 15 paź 2016

Zagajanka napisał(a)
No tak, przeciez mialam kupic tylko pare rzeczy, i juz na pewno nie kolejne rosliny...
Ale w ZC promocja -35%, wiec nie moglam sie powstrzymac...

Milka 11:52, 15 paź 2016

Super rozplenice i taka dobra cena
Ewik 13:25, 15 paź 2016

Wow ale zakupy , trawek nigdy dosyć
bleebla 20:04, 15 paź 2016

Widze ze półksiężyc kupiłaś. I jak sprawidzilas juz? Zadowolona?
20:11, 15 paź 2016
u was cieplejszy klimat to sobie mozna pozwolić na takie zakupy u mnie sadzenie teraz traw to wrózy im krótki żywot ..do wiosny
Margarete 02:05, 16 paź 2016

Zagajanka napisał(a)

No trzeba o czymś przyjemnym pomarzyć podczas długiej zimnej pory roku

Katalog zamawiałam ze strony Tantau

Ja go też sobie zamówiłam i to już kolejny raz. Fajne te róże z serii Rokoko i generalnie jak bym mogła i miała gdzie pomieścić to zamówiłabym mnóstwo kolejnych odmian...ale miejsca brak kasy też...więc pozostało oglądanie tylko..
inka74 07:57, 16 paź 2016

Ładne zakupy - trawy będziesz wsadzać czy dołować? U mnie zimnica, ale i tak muszę resztę cebul wsadzić. Lepszej pogody raczej tu nie będzie kupiłam sobie mercedesa z sadzarek to trzeba wypróbować
Kuba 09:07, 16 paź 2016

Janeczko krzycz jak będzie pora róże przyciąć bo nie panuję nad ogrodem w tym roku
Kamajla 09:14, 16 paź 2016

Ale piękne rozplenice. A ja takie bździnki mam... Taka promocja na wszystkie rośliny, czy tylko na wybrane? I czy jutro też jeszcze będzie działać?
Zagajanka 10:14, 16 paź 2016

Izo, u nas ZC prawie zawsze jest dobrze zaopatrzone, ale regularne ceny niestety "gryzą". Tym bardziej ucieszyła aż taka promocja

Agnieszko, no i ja z tego powodu też

Irenko, no właśnie, a że to jest Lady U, zwyciężczyni tegorocznej wystawy w Wojsławicach, na którą czaiłam się od dawna, to stwierdziłąm ze biorę!

Ewo, no i będziemy się trzymać tej wersji

Aga, a no kupiłam półksieżyc i szczerze Ci powiem, kierowałam się Twoja opinią. Tnie dobrze, ale na razi etylko popróbowałam, bo w priorytetach cebulowe...

Justyno, no nawet u nas sadzenie traw w pazdzirniku moze byc ryzykowne, więc pewnie stad jest ta promocja w C ale jakoś je okopczykuję i będę trzymać kciuki, by przetrwały zimę...

Gosiu, u mnie miejsca na nowe róze też coraz mniej, więc robię selekcję, oddając niektóre w dobre ręce i tym samem mogę wcisnąć coś nowego To jest proces ciągły, to zakochiwanie się w nowych odmianach, więc trzeba jakoś sobie radzić

Iwonko, będę wsadzać, ale okopczykuję jak róże. U nas pierwsze nocne przymrozki zapowiadają za ok 2 tygodnie, a naprawdę zimno niby ma być dopiero na koniec listopada. Kupiłaś sadzarkę? Chetnie poczytam jak Ci z nią się sadzi, bo mam jedna ręczną z bardzo dobrej firmy, ale przy tej ilosci cebólek, jedna łopatka do cebulek (z ostrym czubkiem) sadzi mi się zdecydowanie szybciej...

Ewo, cieszę sie że jednak zaglądasz! Ciecię róz odłóż do wiosny, teraz po pierwszym przymrozku możesz ewentualnie oberwać liscie, zebrać też te, co leża pod krzaczkami i jak zrobi się trochę mroźno, okopczykować. No i donice z rózami zadołuj, by nie wyschły/zmarzły.

Kamilko, miło że znowu jesteś i do mnie zagladasz!
Promocja w ZC do wyczerpania zapasu, dotyczy wszystkich roślin z ogródka z wyjątkiem wrzosów, chryzantem i drzewek owocowych.