Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 00:45, 04 cze 2017

I Olivia Rose Austin:

Rench 07:27, 04 cze 2017

U ciebie to normalnie pełnia kwitnienia róż. I takie obsypane kwieciem krzaczory, chyba zacznę ci zazdrościć
Masz nawet Desdemonę. Gdzie ją kupiłaś ?
Powiedz,czy ona w zapachu ma nuty ogórka ?
Powąchaj dokładnie

Kasia_CS 09:32, 04 cze 2017

No dobra, Janeczko, a co myślisz o Princess of Wales? Tamte ładne, ale nie było takiego DING (poza Stefanie baronin, ale ją już mam w innym miejscu i dopiero zobaczę na żywca niedługo, bo pąki już nabrzmiałe
A desdemona jest dużą różą? Bo też zwróciła moją uwagę
_Martini_ 12:46, 04 cze 2017

Płotek nowy? Ładne tło robi.
Olivia bardziej w róż czy w lawendowy?
Zagajanka 13:16, 04 cze 2017

Rench napisał(a)
U ciebie to normalnie pełnia kwitnienia róż. I takie obsypane kwieciem krzaczory, chyba zacznę ci zazdrościć
Masz nawet Desdemonę. Gdzie ją kupiłaś ?
Powiedz,czy ona w zapachu ma nuty ogórka ?
Powąchaj dokładnie

Reniu, sama jestem w szoku, ze tyle róż już tak ładnie kwitnie. Głownie dają czadu te starsze, nieprzesadzane krzaczki. Reszta to różnie.

Desdemonę kupowałam lokalnie u nas w szkółce która ma w ofercie oryginalne róże Austina. Ale widziałam też internetowo w RP - teraz chyba akurat nie mają, ale pewnie na jesieni znowu sprowadzą.

Poszłam ją powąchać - aromat rzeczywiscie bardzo świeży, ale wiecej tam cytryny niż ogórka, jak na mój gust
Zagajanka 13:21, 04 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)
No dobra, Janeczko, a co myślisz o Princess of Wales? Tamte ładne, ale nie było takiego DING (poza Stefanie baronin, ale ją już mam w innym miejscu i dopiero zobaczę na żywca niedługo, bo pąki już nabrzmiałe
A desdemona jest dużą różą? Bo też zwróciła moją uwagę

Desdemonę mam od zeszłęgo lata, więc nie mam o niej ostatecznego zdania. Na razie jest niewielka, ale w opisie ma dorastać do 120 cm, więc nie wiem co ty na to.

Princess of Wales nie mam (i nie mam DING na jej widok ). Renata (Rench) chyba ma.
Zagajanka 13:23, 04 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Płotek nowy? Ładne tło robi.
Olivia bardziej w róż czy w lawendowy?

A no mamy płotek.
I widzisz, od razu wiedziałaś po co on jest

Olivia to zimny róż, jak przekwita ma delikatne nutki fioletu.
jolanka 13:52, 04 cze 2017

Janka, Twoje róże chyba jakiś falstart zaliczyly A nasze w tyle daaaaleko zostały
Pieknie kwitną, widać wspaniałą rękę bo odpłacają kwieciem
A Desdemona hmmm...cudna
_Martini_ 15:51, 04 cze 2017

Zagajanka napisał(a)

A no mamy płotek.
I widzisz, od razu wiedziałaś po co on jest

Olivia to zimny róż, jak przekwita ma delikatne nutki fioletu.

Wiedziałam, bo sama tak robilam w tym roku tylko z maty.

Czy jeśli róża nie ma pąków teraz, to znaczy, że w ogole w calym sezonie nie zakwitnie, nawet później? Mainzer i Heritage mi spłatały takiego figla.
Zagajanka 16:07, 04 cze 2017

jolanka napisał(a)
Janka, Twoje róże chyba jakiś falstart zaliczyly A nasze w tyle daaaaleko zostały
Pieknie kwitną, widać wspaniałą rękę bo odpłacają kwieciem
A Desdemona hmmm...cudna

Jolu, u nas jest wyjatkowo cieplo od pary tygodni. Usmazylam wczoraj sobie plecki, bo przeliczylam sie co do intensywnosci slonecznych promieni moze dlatego te roze tak u mnie ruszyly.
Kwieciem, owszem, odplacaja, ale chyba fotografowania nie lubia - cale nogi i rece mam zadrapane po ich "wdziecznosci"