Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 08:11, 03 cze 2017

asiak napisał(a)
Aż niemożliwe, że róże już tak pięknie kwitną
Cudowne...
Janeczko, czy Ty, aby na pewno tegoroczne fotki dałaś?

Haha, Asiu, no pewnie że z zeszłego roku fotki zapodaję wszak lubię wzbudzać sensacje różane i każdy sposób do tego jest dobry

_Martini_ napisał(a)
Tyle już?? No szok!
Masz te piękne kolory, które tak lubię, więc wszystkie Twoje róże bardzo mi się podobają. I super, że podpisujesz zdjęcia, bo przyznam się bez bicia, że zapisuję na dysku.

Podpisuję swoje zdjęcia właśnie dlatego, ze sama lubię zapisywać czyjeś rózane fotki i dobrze potem wiedzieć co to było, a nie że po prostu kolejna ładna rózyczka

AniMa napisał(a)
Ja ??? sie zachwycam Twoimi różami. Ależ u Ciebie musi pachnieć)

Hahaha, Aniu. Mój ogród też kiedyś miał byc nowoczesny i można powiedzieć, minimalistyczny. Róże? Jakie róże?

Pachnie już,pewnie, a to dopiero początek

Madzenka napisał(a)
Piękne i szalone masz róże ale szałwia i czochy tez nie gorsze

Czochy są w porzo, szkoda że tak krótko kwitną .
Róże będą to za nie nadrabiać do samego listopada
Zagajanka 08:15, 03 cze 2017

Idę robić śniadanie i zupę gotować, potem do ogrodu.
Wiec na razie zostawiam was z Królową Szwecji:

_Martini_ 08:29, 03 cze 2017

Upgrade ogrodowy? Poproszę zdjecia, ciekawość mnie zżera.
Jedna róża mi wypadła i pewnie będę musiała ją podmienić. Ale na co, jak z tych, które podałaś Kasi chciałabym prawie wszystkie hahaha Coś czuję, że zacznie się sezon różany, a ja zacznę kombinować gdzie by tu jeszcze róże poupychać.
Ewik 10:26, 03 cze 2017

Zagajanka napisał(a)

Ewuś, Desdemona zrobiła się w miarę ładna dopiero teraz, w zeszłym sezonie nie było czego oglądać. Tak samo było z oryginalnym Charles Rennie Mackintosh - mam tylko kilka fotek, nie pokazał poprzedniego lata swojego piękna. Na jesieni przesadziłam go teraz czekam co bedzie.
Natomiast Olivia i Ancient Mariner od Austina były cudowne od razu. Obie już są w pełni kwitnienia, ale chyba AM zachwyca mnie bardziej - ma bardziej nasycony kolorek i kształtne kwiatki. Olivia szybko zmienia swoje kwiatki w wyblakłe spodeczki, ale za to jest bardzo zdrowa, gęsta i kompaktowa (co rzadkosć u róż Austina).
Też mam już ochotę na parę nowości DA - zgadamy się później , ale rabaty u niego chyba są dopiero na wiosnę, więc może trza będzie poczekać z zamowieniem do marca/kwietnia.

Zgadzam się z Tobą w 100 % i dlatego jestem tak ciekawa Desdemony , podrosła i zmezniała że hej. AM też bardziej mi się podoba i gdybym wiedziała to wziełabym odwrotnie ☺
Kwiat jest cudny .
Madzenka 22:16, 03 cze 2017

Już pewnie o kolacji zapomniałaś a ja nadal nie wiem co to za update ogrodowy?
Królowa Szwecji u mnie drobniutka.
asiak 22:21, 03 cze 2017

Zagajanka napisał(a)
Idę robić śniadanie i zupę gotować, potem do ogrodu.
Wiec na razie zostawiam was z Królową Szwecji:

Też mam tą Królową Już się nie mogę doczekać chociaż jednego kwiatuszka

Piękna
Zagajanka 23:07, 03 cze 2017

Ewik napisał(a)

Zgadzam się z Tobą w 100 % i dlatego jestem tak ciekawa Desdemony , podrosła i zmezniała że hej. AM też bardziej mi się podoba i gdybym wiedziała to wziełabym odwrotnie ☺
Kwiat jest cudny .

AM pojawiła się zeszlej jesieni w RP - brałam u niej drugi egzemplarz.
Żyje, rośnie, ale do kwitnienia chyba ma daleko.
Zagajanka 23:20, 03 cze 2017

A więc, już po kolacji oczywiście, i jest chwilka na wstawienie nowych fot

Dzisiejsze widoczki.

Chyba widać coś?
Wendy79 23:47, 03 cze 2017

Super! Bardzo nam się podoba!
Zagajanka 00:43, 04 cze 2017

to się cieszę, bo mi też

I a propos mojej wcześniejszej dywagacji:

Ancient Mariner