Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 22:53, 09 gru 2015

kasia_w napisał(a)
o jeżu Jana jaki piękny wianek zrobiłas normalnie mam ochotę wywalic swoje twory.A te kolory bombek ach....wiem nie byłam, nie mam.Gdybyście mnie jednak ujrzały w sobotę po moim peelingu kwasami, to byście mnie przegonily cobym odczuć estetycznych nie psula

Kasiu, Kasiu, dzięki za miłe słowo. Ja dopiero rozpoczęłam przygodę z "robótkami ręcznymi" aka ozdobianie wianków, i chwilowo mnie to cieszy, bo nie ma w tym nic trudnego i za dużo czasu nie zajmuje. Tylko należało kupić trochę dekoracji, podkład i pistolet do klejenia i można było "tworzyć" heh.
Prawdziwą sztuką, raczej, jest to co robisz Ty - rysujesz, tworzysz witraże, tabliczki en grisaille (spodobała mi się nazwa, jak widzisz ); a Twoje wieńce są pełne naturalnego uroku i klimatu domowych Świąt i właśnie na tym polega ich niepowtarzalny czar.

Giełdy, zarówno Ty, jak i Karabela, żałuj Peeling przynajmniej przyniósł oczekiwane efekty?
Zagajanka 22:55, 09 gru 2015

Madzenka napisał(a)
Świetny wieniec, taki kobiecy i delikatny. Od razu skojarzył mi sie z Twoimi rozami

No i proszę - wychodzę na niepoprawną romantyczkę? heh
Tak naprawdę raczej twarda babka ze mnie bo wiesz, róże mają też kolce.
lindsay80 23:19, 09 gru 2015

Zagajanka napisał(a)

Dzięki, chociaz do Twoich wianków mojemu daleka droga. Ale jak troszke jeszcze potrenuję, może coś sensownego wyjdzie
w moich planach weekendowych - kolejny wianek. Obmyślam koncepcję kolorystyczną, ale chyba pozostanę przy lawendowo-srebrnej, bo ma wisieć na zewnątrz i pasować do reszty ozdób.

Twoje cudowne zielone kokardki widziałam i się pozachwycałam

no patrz to się inspirujemy sobą wzajemnie, bo ja sobie zapisałam w ulubionych Twoje trawki w kokardkach, lubię blady róż
Kuba 05:05, 10 gru 2015

ja też giełdy żałuję
kasia_w 11:09, 10 gru 2015

Zagajanka napisał(a)

Kasiu, Kasiu, dzięki za miłe słowo. Ja dopiero rozpoczęłam przygodę z "robótkami ręcznymi" aka ozdobianie wianków, i chwilowo mnie to cieszy, bo nie ma w tym nic trudnego i za dużo czasu nie zajmuje. Tylko należało kupić trochę dekoracji, podkład i pistolet do klejenia i można było "tworzyć" heh.
Prawdziwą sztuką, raczej, jest to co robisz Ty - rysujesz, tworzysz witraże, tabliczki en grisaille (spodobała mi się nazwa, jak widzisz ); a Twoje wieńce są pełne naturalnego uroku i klimatu domowych Świąt i właśnie na tym polega ich niepowtarzalny czar.

Giełdy, zarówno Ty, jak i Karabela, żałuj Peeling przynajmniej przyniósł oczekiwane efekty?

Oj, oj, jak kadzisz
Po peelingu jestem gładziutka i różowiutka jak pupcia niemowlaczka
Zagajanka 22:05, 14 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

no patrz to się inspirujemy sobą wzajemnie, bo ja sobie zapisałam w ulubionych Twoje trawki w kokardkach, lubię blady róż

Tak a propos, to jest blady fiolet ze sreberkiem nie róż. Ale co tam, może tak wyszło na zdjęciu.

W niedzielę strasznie wiało u nas ze wszystkich stron, tak że już powiązane snopki się rozczochrały i kilka zgubiło kokardki. Bomki, którymi przystroiłam świerk i kodły koreańskie, latały po całym ogrodzie.

W weekend się naprawi. W ciągu tygodnia, jak wracam, jest już ciemno i tych braków nie widać
Zagajanka 22:06, 14 gru 2015

Kuba napisał(a)
ja też giełdy żałuję

Może kolejnym razem jednak Ci się uda wybrać na wspólne zakupy i ploteczki?
Jak nie na giełdę, to chociaż do ZC.
Zagajanka 22:09, 14 gru 2015

kasia_w napisał(a)

Oj, oj, jak kadzisz
Po peelingu jestem gładziutka i różowiutka jak pupcia niemowlaczka

Eee tam, kadzisz prawda, sama prawda.

Zagajanka 23:36, 22 gru 2015

W ramach spędzania wolnego czasu (od czego się ma urlop? ) udekorowałam dwa nowe wianki.

Pierwszy, na niebiesko, jedzie do szwagrów:

Drugi, powiedzmy że na różowo będzie wisiał u nas przy wejściu:

Zagajanka 23:43, 22 gru 2015

W sobotę Potomek miał radochę, ponieważ po raz pierwszy pomagał mi w strojeniu choinki.
Już kolejny rok postawiliśmy na jodłę - gęsta, zapach ma, igły się prawie nie sypią, czegoż chcieć więcej?

W tym roku na fioletowo (pasuje do koloru wnętrz naszego domku):