Mala_Mi
23:52, 14 wrz 2015

Hmmmmm zależy jaki odstęp pomiędzy Grackami.....
Jakoś perwoskia i gracki mi nie leżą... Gracki są takie "uporządkowane" a perowskia to radosna twórczość.. Może daj pod mur gdzie masz lawendę.. tam chyba by pasowało.. z lawendą będzie super..
Pytanie z cyklu... to ja znam bo ciągle tak kupuję.... potem łażę po ogrodzie i klnę na siebie. Jeszcze trochę i połowa wyleci.. obserwuję co jest warte trzymania a co nie...
Acha.. u mnie jest kilka perwoskich w jednej kępie. a to robi masę.. jedna sadzonka może nie będzie przytłaczać gracków.. Posadź a jak nie podjedzie to przesadzisz. Perowskia daje się przesadzać.. moje już kilka razy tarmosiłam. W maju przesadzałam ...zdychała, zdychała, a teraz ładna jak ta lala... pozbierała się, ale z powodu upałów długo jej to szło.