Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

kasiek 08:57, 13 wrz 2015

U mnie milin w donicy między kostką to z odrostami nie ma problemu, nie wiedziałam że na trawniku się tak panoszy. Rany ile Ty masz roboty z buksami, dobrze ze Bozia tyle pary Ci dała
I znowu idzie ładna pogoda, ja też leję i leję a małżonek sie śmieje
Posadziłam kolejne trawsko od Agatki za ławką, bedą potem jak i Ty walczyła z trawami jak mi zarosną ławkę
Mala_Mi 08:59, 13 wrz 2015

Zrobiłam foto całej Lavender.. jak teraz wygląda.. dół kwitnie od czerwca. Góra wybujałą mi po szyję i zawiązuje pąki... to chyba jedna róża która faktycznie kwitnie non stop.

Pashmina też dobrze rokuje, ale przerwę miała długą. Ale to dwie tegoroczne róże...

Aaa i Rostock też kwitnie od czerwca.. ale to niepopularny kolor na forum. Liście ma ładne (ale to tegoroczny nabytek) i astry ja zaatakowały, wiec kwatów nie widać, ale na szczycie pąków ma ho, ho, ho..

Mala_Mi 09:02, 13 wrz 2015

kasiek napisał(a)
U mnie milin w donicy między kostką to z odrostami nie ma problemu, nie wiedziałam że na trawniku się tak panoszy. Rany ile Ty masz roboty z buksami, dobrze ze Bozia tyle pary Ci dała
I znowu idzie ładna pogoda, ja też leję i leję a małżonek sie śmieje
Posadziłam kolejne trawsko od Agatki za ławką, bedą potem jak i Ty walczyła z trawami jak mi zarosną ławkę

U was podgrandzę wieczorkiem, a teraz pilniejsze rzeczy..
Trawki się dają dzielić, pary ci też nie brakuje.. dasz radę. A takie trawki za ławeczką to bajka
Wrzosowisko..

gierczusia 09:07, 13 wrz 2015

Lawender muszę chyba zapisać , bo jak mnie ta giardina wkurzy , to ją wyciepam i kupię cuś innego...bo już nie mogiem z tą kapryśnicą

Wrzosowisko cudne

Buziole

Edit : za drut ogrodniczy z obcinaczem wieeelki dzięki ... Ale sprytny " przydaś "
09:15, 13 wrz 2015
kupie sobie te bodziszki na moja nową hortensjową się zastanawiam czym to zadarnić...a to takie proste

napisz mi gdzie kupiłaś? ...chyba że stacjonarnie to będę musieć szukać po necie.
Piotr_ 10:41, 13 wrz 2015

Co do szczeslina to powinien w zadołowanej donicy przezimować, co do Lili wodnych jedna to Nymphaea 'Wanvisa', a droga to Nymphaea `marliacea chrolatella`
chelll 11:38, 13 wrz 2015

Aniu, czy ta rozplenica to black beuty?

Barbula... pierwszy raz o niej słyszę, a naprawdę ładna. Duża rośnie? Kwitnie teraz czy cały sezon. NO i lubi słońce czy cień? Myślę o tym, czy nie znalazłabym dla niej miejsca

Aniu, do swojej wypowiedzi u mnie dołaczyłaś kilka inspiracji. Jedną nazwałaś - i to mi się podoba. Ta, kurna jak na złość się nie otwiera!!! Znalazłabyś chwilę, żeby ją zalinkować albo wkleić u mnie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

JulkAd 12:24, 13 wrz 2015

Na bieżąco jestem...poczytałam i pomachać przyszłam
Iggia 12:28, 13 wrz 2015

Ja też macham
Ania nie mów, że w Twoim ogrodzie brak kolorów
Mimo suszy piękne jest
Melduje, że całe wczorajsze popołudnie poświęciłam na robienie sosu paprykowego wyszedł podobny jak ten którego próbowałaś
Madzenka 19:09, 13 wrz 2015

Forum zwolńilo gdy minęły upały teraz kazdy grzebie w ogrodzie, rewolucjonizuje, posyła płaczące dzieci do szkoły i przedszkola
Do mnie na razie nie zagladaj bo fotek nie ma
Bedziesz w Wojsławicach?