Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

grembosia 18:27, 14 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Pokładają się, szczególnie po deszczu. Mam większość podwiązane, podparte, chyba, że rosną w gąszczu to się opierają o sąsiadów. Jedynie te niskie są bez podpórek.

Albo podpinam kupionymi wygiętymi podpórkami, służą mi od wielu lat.. i nie chowam na zimę. Prawie ich nie widać. I przestawiam je cały sezon tam gdzie potrzeba.

Drugi patent to pręty zbrojeniowe (odpady z budowy) i do nich podwiązuje na cienkim druciku to co siema tendencję do pokładania. Pręty za darmo, bo odapady, a drucik fajny i szybki do podwiązywania i go nie widać. Kosztuje grosze, a ma obcinacz na rolce.. tak wygląda i używam go do wszystkiego.
Strzałkami pokazuję gdzie go widać.

Aniu, dzięki za podpowiedzi

Z cięciem bukszpanów, to racja, teraz to dopiero właściwa pogoda nadeszła.... ale u Ciebie. U nas praktycznie po skończeniu upałów prawie codziennie pada, więc najpierw upały, teraz deszcze- tak źle i tak niedobrze na cięcie.
butterfly 19:32, 14 wrz 2015

Aniu, czy ma sens sadzenie perowski (dokładnie Blue Spire), która niby docelowo ma dorastac do 1,2 m przed miskantami Gracillimus (pomiedzy i troche wysuniete do przodu byłyby perowskie).

U ciebie one rosna wielgachne i nie wiem czy nie zasłonie za bardzo miskantów które bardzo mi sie podobaja...

PS To było pytanie z cyklu " kupiłam bo strasznie mi się podobało i teraz nie wiem gdzie mam posadzić"...
Krys 20:01, 14 wrz 2015

Aniu wielkie gratki na 600 i duużo zdrowia
chelll 20:04, 14 wrz 2015

Aniu, dzięki za wskazówki u mnie. Pójdę tym tropem, ale chyba już wiosną. Ostatnio walczę z czasem ostro... I już nie chce mi się na waruata do ogrodu zaglądać. Pozdrawiam!
popcorn 20:16, 14 wrz 2015

600 stron! kolejnych z fotami, prosze
popcorn 20:17, 14 wrz 2015

Aniu na fotce z przesadzonym grahamem, pod drzewem, jaka to trawka? fajowa
popcorn 20:18, 14 wrz 2015

a i jeszcze chcialam powiedziec, ze obierajac maliny z krzaczkow od Ciebie przypomina mi sie wielka paka ktora mi juz 2 lata temu przyslalas. I sie usmiecham
20:21, 14 wrz 2015
zamówiłam te bodziszki Sweet Heidy był jeden ostatni...złodziejskie ceny jak na moj gust ...no trudno będę traktować jak rarytas ogrodowy
Mala_Mi 23:14, 14 wrz 2015

Justyna - mogłam Ci kupić u Pana Bylinowego i wysłać..

Karola - no wielka paka byłą... w jakąś kopertę to weszło. Pod magnolią rośnie Carex dolichostachya Gold Fountains.

Elka - też walczę z czasem dlatego wszytko traktuję po macoszemu.. ogród leży odłogiem...

Krysiu - wielkie dzięki....

Grembosiu - dziś spadło 10 kropli.. nawet mnie nie zmoczyło... ale to było takie dziwne coś.. wiedziałąm, że cośsiew pogodzie zimieni..bo wiało niemiłosiernie, zrzuciło mi pelaśki z okna, skrzynka potłuczona, pelaśie połamane... I faktycznie... 10 kropelek na metr kwadratowy. Teraz podlewam z konewek to co zasycha na amen.. nie mam czasu/siły/cierpliwości/kasy.. oszczędzam czas/siłe/kasę/cierpliwość.

Fotek żadnych nie mam wiec nie będzie
Madzenka 23:42, 14 wrz 2015

U mnie lało!