Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

margaretka3 10:01, 23 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

I w głowie mam chaos... ostatnio ciągle choruję, już mnie to też denerwuje..

Też klikłam w pracy, a w domu jeszcze na dwóch kompach mogę
Aniu, organizm wola o odpoczynek! Choroba czasem to taki naturalny zawór bezpieczeństwa, żeby się nie zaharować
13:33, 23 wrz 2015
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1670-ogrodowy-spektakl-trwa?page=579

zobacz u miry ...tez Goethe super i pisze że teraz najlepsze kwitnienie ..i chyba się z tym zgodzę
Olili 17:37, 23 wrz 2015

Aniuuuu pytałam się Ciebie kiedyś o mech na rabacie ,pisałaś ,ze trzeba jakimś preparatem z żelazem potraktować,a nie miało to być ,ze z wapnem????
Mala_Mi 17:50, 23 wrz 2015

Olili napisał(a)
Aniuuuu pytałam się Ciebie kiedyś o mech na rabacie ,pisałaś ,ze trzeba jakimś preparatem z żelazem potraktować,a nie miało to być ,ze z wapnem????

Dokładnie siarczanem żelaza.

Wapnowanie trzeba robić ostrożnie by nie przesadzić.. i nie wszystkie rośliny lubią glebę zasadową.

Mech nie zawsze jest na glebach kwaśnych. Może być zbita ziemia, mokro, cień.... siarczan żelaza wypala mech. Jak gleba jest odpowiednia dla mchu to znów się pojawi.. trzeba by zastanowić się dlaczego rośnie..

Na skalniaku mam słońce, sucho, gleba obojętna..a jest miejsce że po prostu cholera jest i już.. też muszę zastosować siarczan, nawet sobie w zeszłym roku kupiłam Ale u mnie to może bita gliniasta ziemia
Olili 18:19, 23 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Dokładnie siarczanem żelaza.

Wapnowanie trzeba robić ostrożnie by nie przesadzić.. i nie wszystkie rośliny lubią glebę zasadową.

Mech nie zawsze jest na glebach kwaśnych. Może być zbita ziemia, mokro, cień.... siarczan żelaza wypala mech. Jak gleba jest odpowiednia dla mchu to znów się pojawi.. trzeba by zastanowić się dlaczego rośnie..

Na skalniaku mam słońce, sucho, gleba obojętna..a jest miejsce że po prostu cholera jest i już.. też muszę zastosować siarczan, nawet sobie w zeszłym roku kupiłam Ale u mnie to może bita gliniasta ziemia

Dziękuję
Pszczelarnia 20:02, 23 wrz 2015

Anek, powiem krótko, potrzebuję Twojej rady, być może kubła wody! Zajrzyj do mnie.
Urszulla 20:15, 23 wrz 2015

Czytam bez śladu z braku czasu ostatnio, aż do mnie nie podobne. Zdrówko na wagę zlota
Katkak 20:25, 23 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Wiedziałam, że na Was można liczyć

Wygrać nie wygram, bo by musiało całe forum zagłosować.. ale bez walki się nie podamy

A teraz koniec pracy.. idę chorować.

Kaśka - w Machowej kupowałam różne byliny .a nawet mam jednego RH... zawsze zajeżdżam do nich.

Justyna - patrzę na moje dobro i .. .będę grupować bardziej ..bo wielka masa robi wrażenie, a tak jak u mnie to chaos, chaos, chaos.. tylko żal pozbywać się tego co mam.. mogę liczyć że coś padnie..tylko zwykle pada to czego nie chcę by padło.. a teraz padam ja...

I w głowie mam chaos... ostatnio ciągle choruję, już mnie to też denerwuje..

Ania wielka masa może i robi wrażenie, ale jakichś mega przemeblowań nie rób, bo jest cudnie, że hej przecież. Chaos? Jaki tam chaos, poza tym jakoś nie bardzo widzę Małą Mi w uporządkowanym ogrodzie, takim "od do". Nie Twój charakter, Ty musisz mieć trochę odjechany ogród, bo tez szaleniec jesteś .
Rench 21:35, 23 wrz 2015

Chorych należy odwiedzać Chyba muszę się nareszcie wybrać do Cię
Ale obawiam się,że mi dasz po głowie....
Ale żeby Cię udobruchać,zagłosowałam i to kilkakrotnie
Mala_Mi 22:24, 23 wrz 2015

Rench napisał(a)
Chorych należy odwiedzać Chyba muszę się nareszcie wybrać do Cię
Ale obawiam się,że mi dasz po głowie....
Ale żeby Cię udobruchać,zagłosowałam i to kilkakrotnie

Liliowiec od Ewy dla Ciebie czeka.