Hortka Everest żyje Ale mogę o niej powiedzieć, że jest co najwyżej Evereścik
Kładę to na karb tego, że wcześniej posadziłam w złym miejscu, a w tym roku (chyba w tym) przesadziłam. Ale jak każda hortensja jest ładna I w dodatku ma wartość podwójnie sentymentalną
Kartę z fotami szla trafił i hortki nie mam
Mam z lipca ..ale dopiero zaczynała.
Ta za rudbekią
Apollo też różowa i też ładne Kwiaty duże i ładne i jesienią też ładne
Edit.. Apollo z innych okresów.. w środku to inne drzewo.. a miały być 3 jednakowe. A może t o w środku to Apollo..... o kurde.. lecę sprawdzić w Google które to prawidłowe Owocki miały być dla ptaków zjadam ja
Aniu tak trochę sprowokowana ostatnimi wpisami u Kondzia: Tak się zastanawiam ile musiałabym się cofnąć wstecz, żeby znaleźć mój wpis u ciebie. A jestem w twoim wątku codziennie (o ile internet pozwala), tylko tak cichaczem wędruję. Twój ogród jest cudny i należą mu się ogromne pochwały, tylko..... No właśnie, takie suche "ale wspaniale" za każdym razem nie zawsze jest na miejscu. A jestem na tyle zielona, że trudno podjąć równorzędną dyskusję. Wiem Aniu, że nie dla pochwał czy wpisów innych prowadzisz wątek. Wiem również, że odpowiesz na każde wołanie z prośbą o pomoc czy informację. I to jest cudne.
Buziaki dla Muminków.
Miałam Cię zapytać, ale zapomniałam. To samo pytanie wrzucę jeszcze do pani przyrody. Czy trafiła Ci się kiedyś werbena o bordowych przez cały sezon liściach? Mam taką Z nasionek albo twoich albo Marioli. Na pewno wykopię przed zimą i będą mnożyć tak jak ty- w wodzie. Zastanawiam się tylko czy takie cuś ma szanse powtórzyć tę cechę przy wysiewie. Coś ci wiadomo? Wiosną myślałam, że może spaliłam, bo niedaleko był rozsypywany obornik, ale nie- wszystkie inne zieloniutkie tylko ta jedna bordowa. Kwiaty ma takie same jak reszta.