Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

13:45, 10 lis 2015
na rzecznika to sie nie nadaję wiem że byś chciała ale wybacz musisz casting ogłosić

żaden wysiłek..taka pomoc jak wiesz gdzie poszukać sikunda i masz

a wracając do dzieci
tak więc babciu masz trudniej ...bo musisz dumać co dzieciom dać skoro cukierki zabroniene gratuluje synowej

malkul 13:48, 10 lis 2015

Świetny wiodk z biura
a maluchów mi szkoda bardzo moja zeszły tydzień też w domku siedziła bo zatoki zabite
Mala_Mi 13:56, 10 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, a jak się ma ozdoba Everest - żyje? Urosła coś?

Nastawiam pigwówkę na miodzie. I imbir piję w herbacie i jabłkach na gorąco jem.

Hortka Everest żyje Ale mogę o niej powiedzieć, że jest co najwyżej Evereścik

Kładę to na karb tego, że wcześniej posadziłam w złym miejscu, a w tym roku (chyba w tym) przesadziłam. Ale jak każda hortensja jest ładna I w dodatku ma wartość podwójnie sentymentalną
Kartę z fotami szla trafił i hortki nie mam

Mam z lipca ..ale dopiero zaczynała.
Ta za rudbekią

A tu w pąkach

Pszczelarnia 14:49, 10 lis 2015

Anek, bo inspiracja to jest troszkę jak odwzorowanie. A tego nie da się zrobić z Ciebie/z Twojego ogrodu (ciesz się).
Pszczelarnia 14:50, 10 lis 2015

A jabłonka 'Everest'? . Anek, jestem zaróżowiona od róż i jabłonek.
Mala_Mi 15:19, 10 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)
A jabłonka 'Everest'? . Anek, jestem zaróżowiona od róż i jabłonek.

Nie mam jabłonki Everest tu pisałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=634#post_0

Apollo też różowa i też ładne Kwiaty duże i ładne i jesienią też ładne

Edit.. Apollo z innych okresów.. w środku to inne drzewo.. a miały być 3 jednakowe. A może t o w środku to Apollo..... o kurde.. lecę sprawdzić w Google które to prawidłowe Owocki miały być dla ptaków zjadam ja

anka_ 15:24, 10 lis 2015

Aniu tak trochę sprowokowana ostatnimi wpisami u Kondzia: Tak się zastanawiam ile musiałabym się cofnąć wstecz, żeby znaleźć mój wpis u ciebie. A jestem w twoim wątku codziennie (o ile internet pozwala), tylko tak cichaczem wędruję. Twój ogród jest cudny i należą mu się ogromne pochwały, tylko..... No właśnie, takie suche "ale wspaniale" za każdym razem nie zawsze jest na miejscu. A jestem na tyle zielona, że trudno podjąć równorzędną dyskusję. Wiem Aniu, że nie dla pochwał czy wpisów innych prowadzisz wątek. Wiem również, że odpowiesz na każde wołanie z prośbą o pomoc czy informację. I to jest cudne.

Buziaki dla Muminków.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 15:25, 10 lis 2015

malkul napisał(a)
Świetny wiodk z biura
a maluchów mi szkoda bardzo moja zeszły tydzień też w domku siedziła bo zatoki zabite

I pomyśleć, że to to samo drzewo

jankosia 15:36, 10 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)

Np. mówimy przynieś tabletki do zmywarki..a on pobiegł i przyniósł tabletki.. dziadka na ciśnienie.
Pyta się mnie co to i co to... odpowiadam a on, że to nie to.. zdenerwowana mówię pytaj się wyraźniej bo nie mam pojęcia..to może być niebo, ptaszek, choinka, drzewo, listek i ufo. Młody się zdenerwował wlazł w rabatę (a wie, że nie wolno deptać), urwał astra , wraca i mówi (trzeba widzieć jego on i minę)..a co to???

I tak się babcię wychowuje Następnym razem cierpliwie odpowie bojąc się czy wnusio nie ciachnie gałęzi magnolii

Miałam Cię zapytać, ale zapomniałam. To samo pytanie wrzucę jeszcze do pani przyrody. Czy trafiła Ci się kiedyś werbena o bordowych przez cały sezon liściach? Mam taką Z nasionek albo twoich albo Marioli. Na pewno wykopię przed zimą i będą mnożyć tak jak ty- w wodzie. Zastanawiam się tylko czy takie cuś ma szanse powtórzyć tę cechę przy wysiewie. Coś ci wiadomo? Wiosną myślałam, że może spaliłam, bo niedaleko był rozsypywany obornik, ale nie- wszystkie inne zieloniutkie tylko ta jedna bordowa. Kwiaty ma takie same jak reszta.
Pszczelarnia 15:43, 10 lis 2015

No wiec ja jak Feliks się dopytywałam. A Ty nie masz / nie miałaś jabłonki 'Everest'!

Fajne te jabłonki kolumnowe - bardzo jestem ciekawa jak one dalej będą rosły? Czy zachowają się kolumnowo-walcowo? Kolor owoców piękny.

U Ciebie zawsze coś ciekawego/pożytecznego/pięknego i zastanawiającego.