Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

agnieszka_m 08:58, 03 lut 2016

mirkaka napisał(a)

Odpowiedzialam u Ciebie, trzymam kciuki

Dziękuję będę eksperymentować
laurowisnia 09:38, 03 lut 2016

mirkaka napisał(a)
O, to super Agatko, to ja też zacznę 16 go lutego

Pytanie, od czego zaczniemy?
mirkaka 09:46, 03 lut 2016

laurowisnia napisał(a)

Pytanie, od czego zaczniemy?

Ha ha ha , Agatko ja mam do wysiania stipę, werbenę, złocień kaukaski, rozplenicę jednoroczną od Przemka, rozplenicę Rubrum, Odętka Virginijska,, szałwia jednoroczna fioletowa , i trochę pomidorków. Wszystkie te nasionka zebrałam ze swoich roślin, zobaczymy czy wykiełkują? Będę wszystkie wysiewać w połowie lutego Aha złocień kaukaski kupiłam.
A co Ty masz?
laurowisnia 11:02, 03 lut 2016

Cha, ja mam dużo do wyboru, wszystkich nie dam rady posiać, sporo zaczętych paczek z poprzednich lat plus te nierozpoczęte, nie wiem czy coś nie kupię, planuję trzymać się z daleka. Na razie kupiłam pomidory i dziewannę.
Z tych paczek nieruszanych będę mieć do posiania len letni, godecję i litwor arcydzięgiel.
Posieję z jednorocznych szałwię trójbarwną, lewkonie, kosmos, aksamitkę, driakiew, wyżlin, lobelie, z bylin, zbiorę co mam na rabatach, przetacznik, przetacznikowiec, szałwie, kłosowiec, penstemon, może floks, dzwonek, dzielżan, co tam mi wpadnie jeszcze.
Będę siała sukcesywnie, co tydzień jakieś partie aż skończy się miejsce.
Zacznę od pomidorów i stipy plus sprawdzę czy mam nasiona na stipie brachytricha, to też.

Z odętką miałam przygodę, zasiała mi się sama w doniczce po jednorocznych, nie rozpoznałam jej po liściach, wiedziałam tylko, że to nie zielsko, dopiero jak zakwitła w jesieni to się dowiedziałam o co tak dbałam.
mirkaka 14:57, 03 lut 2016

No to masz sporo do siania.
Byłam dzisiaj w ogrodzie szukać wiosny, cebulowe zaczynają pokazywać czubki zielone., Zrobiłam też taką rzecz a mianowicie z jeżówek złapałam główki i to co zostało mi w ręku posiałam pod każdą z nich, zobaczymy czy coś wzejdzie?
Joku 19:41, 03 lut 2016

Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o wysiewaniu spacerując po wątkach . Macie super pomysły. Oby starczyło mi chęci i czasu, bo nasion mam sporo. Nawet nierozpakowana cieplarnia czeka od poprzedniego roku.
Co do jeżówek to wykorzystałam metodę Hani Andrus. Zakopałam obcięte główki przy starych okazach. Ciekawa jestem efektu.
Flower1 10:38, 05 lut 2016

Rzeczywiscie mozna sie ciekawych rzeczy dowiedziec ,ciekawa jestem z tymi głowkami ..
Ewa777 11:27, 05 lut 2016

mirkaka napisał(a)

Ha ha ha , Agatko ja mam do wysiania stipę, werbenę, złocień kaukaski, rozplenicę jednoroczną od Przemka, rozplenicę Rubrum, Odętka Virginijska,, szałwia jednoroczna fioletowa , i trochę pomidorków. Wszystkie te nasionka zebrałam ze swoich roślin, zobaczymy czy wykiełkują? Będę wszystkie wysiewać w połowie lutego Aha złocień kaukaski kupiłam.
A co Ty masz?

Mirko, mam do Ciebie prośbę jak Ci wyrosną te rozplenice jednoroczne od Przemka, podzieliłabyś się? Chciałabym tylko jedną - potem pozbieram sobie sama nasionka
mirkaka 15:30, 06 lut 2016

Joku napisał(a)
Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o wysiewaniu spacerując po wątkach . Macie super pomysły. Oby starczyło mi chęci i czasu, bo nasion mam sporo. Nawet nierozpakowana cieplarnia czeka od poprzedniego roku.
Co do jeżówek to wykorzystałam metodę Hani Andrus. Zakopałam obcięte główki przy starych okazach. Ciekawa jestem efektu.

Jola, a kiedy zakopywałaś te główki jeżówek? Bo ja kilka dni temu
mirkaka 15:31, 06 lut 2016

Flower1 napisał(a)
Rzeczywiscie mozna sie ciekawych rzeczy dowiedziec ,ciekawa jestem z tymi głowkami ..

Magda, to mój eksperyment, czekam więc do wiosny