Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Anda 19:10, 30 sty 2016

mirkaka napisał(a)

Ewo, ja mam dwa koty, a jeszcze latem miałam trzy, wypuszczam je na dwór zimą tylko wcześnie rano dopóki ptaki nie żerują, właśnie dlatego żeby miały spokój. Może warto z sąsiadami pogadać, pewno nawet nie domyślają się że mogą polować na ptaszki które dokarmiasz. Poza tym jak podsypiesz słonecznik do karmika to na 100% przylecą

Z tymi sąsiadami to akurat dogadać się nie ma szans Tak w ogóle to wydaje mi się, że ten kot najchętniej od nich ucieka, a potem pałęta się po wszystkich możliwych ogrodach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 19:23, 30 sty 2016

Anda napisał(a)

Z tymi sąsiadami to akurat dogadać się nie ma szans Tak w ogóle to wydaje mi się, że ten kot najchętniej od nich ucieka, a potem pałęta się po wszystkich możliwych ogrodach.

Koty to łazęgi, moje też nie chcą siedzieć tylko u mnie, dlatego ten trzeci latem zginął pod kołami samochodu bo mu się w moim ogrodzie nudziło, łaził na pola i znosił mi myszki i nornice upolowane. To był cudowny kot, najukochańszy.
Ewa777 19:58, 30 sty 2016

mirkaka napisał(a)

Ewuniu a co chciałaś robić o tej porze w ogrodzie
A ja byłam w Renku i kupiłam sobie mnóstwo sztucznych kwiatów z których będę robić wianek a bukiet do wazonu już zrobiłam Wniósł trochę lata i radości
Jutro zrobię zdjęcie i wstawię

Chciałam zobaczyć, czy już wiosnę widać
Może jutro się uda.
W domu mam trochę wiosny, bo kupiłam sobie w O. konewkę - donicę z hiacyntami, a dziś mąż rano z bułeczkami przyniósł bukiet żonkili do wazonu
mirkaka 07:51, 31 sty 2016

Idzie pomału u mnie przebiśniegi za chwilę zakwitną, na ciepłej grządce tulipany ruszyły. Ale czytałam prognozę że jeszcze na przełomie 1-go i 2-go tygodnia lutego mają wrócić ostre mrozy Oby to się nie sprawdziło.
Ale bułeczki w towarzystwie bukieciku żonkilowego musiały być przepyszne
mirkaka 11:02, 31 sty 2016

Zobaczcie jakie lato do mnie zawitało to bukiet ze sztucznych kwiatów który wczoraj zrobiłam

olga80 11:07, 31 sty 2016

mirkaka napisał(a)
Zobaczcie jakie lato do mnie zawitało to bukiet ze sztucznych kwiatów który wczoraj zrobiłam

wygląda ja zywy aż zapach poczułam
Karol99 11:34, 31 sty 2016

Wyglądają jak prawdziwe
agnieszka_m 11:59, 31 sty 2016

Piękny bukiecik jak żywy
Joku 12:53, 31 sty 2016

w Renku trzeba być skoro świt, albo jeszcze nocą żeby coś kupić?
mirkaka 12:54, 31 sty 2016

No właśnie, wygląda jak żywy