Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 15:54, 12 paź 2025

Wafel napisał(a)
Oj, to przykre po tylu latach wycinać, ale nie masz wyjścia

Co zrobisz z tym miejscem? Kolejne drzewko?

Myślę że tam nic nie posadzę, tam już jest wystarczająco dużo drzew, obok są rodki, dla nich lepiej żeby już nie było konkurencji o wodę No chyba że przesadzę dęba Green Pillar, który rośnie marnie pod inną brzozą
Ewa777 12:51, 13 paź 2025

Hortensje pięknie Ci się przebarwiły. U mnie tak ciemno czerwona jest tylko You&Me Together.
Jeszcze grzebiesz w ziemi? Mam kupione cebule tulipanów i nie mam czasu je posadzić. Liczyłam na kilka dni ciepła w październiku, ale już chyba cieplej nie będzie.
mirkaka 16:12, 13 paź 2025

Ewa777 napisał(a)
Hortensje pięknie Ci się przebarwiły. U mnie tak ciemno czerwona jest tylko You&Me Together.
Jeszcze grzebiesz w ziemi? Mam kupione cebule tulipanów i nie mam czasu je posadzić. Liczyłam na kilka dni ciepła w październiku, ale już chyba cieplej nie będzie.

Tak, u mnie ona też się pięknie przebarwiła, jest fajna bo sztywna i nie pokłada się tak jak reszta moich

Grzebię, wczoraj posadziłam 90 cebul dymki i ze 40 ząbków czosnku, ciągle próbuję wyhodować własne i co roku mi coś nie wychodzi

Posadziłam też wszystkie wykopane latem tulipany, wycięłam prawie wszystkie liście piwonii bo jakiegoś grzyba chyba złapały, mają czarne plamy. Powoli wycinam byliny, np floksy, bo mają już mączniaka . Tak po trochu porządkuję, żeby wiosną nie oszaleć z nadmiaru prac
Czeka mnie jeszcze zrębkowanie, ostatnie koszenie, załadowanie kompostownika, i ile się sprzątanie.
Założyłam sobie Ewa, że wyzbieram wszystkie liście ogrodówek, a na wiosnę porządnie opryskam łodygi jakimś olejowym środkiem, żeby pozbyć się tego dziadostwa
antracyt 17:58, 13 paź 2025

Cudna jest jesienna odsłona Twojego ogrodu
Joku 18:41, 13 paź 2025

mirkaka napisał(a)

Co to za niskie rośliny w warzywniku? Mam na mysli te 3 paski po lewej stronie.
Ogród jesienny przepięknie się prezentuje.