Myślę że tam nic nie posadzę, tam już jest wystarczająco dużo drzew, obok są rodki, dla nich lepiej żeby już nie było konkurencji o wodę No chyba że przesadzę dęba Green Pillar, który rośnie marnie pod inną brzozą
Hortensje pięknie Ci się przebarwiły. U mnie tak ciemno czerwona jest tylko You&Me Together.
Jeszcze grzebiesz w ziemi? Mam kupione cebule tulipanów i nie mam czasu je posadzić. Liczyłam na kilka dni ciepła w październiku, ale już chyba cieplej nie będzie.
Tak, u mnie ona też się pięknie przebarwiła, jest fajna bo sztywna i nie pokłada się tak jak reszta moich
Grzebię, wczoraj posadziłam 90 cebul dymki i ze 40 ząbków czosnku, ciągle próbuję wyhodować własne i co roku mi coś nie wychodzi
Posadziłam też wszystkie wykopane latem tulipany, wycięłam prawie wszystkie liście piwonii bo jakiegoś grzyba chyba złapały, mają czarne plamy. Powoli wycinam byliny, np floksy, bo mają już mączniaka . Tak po trochu porządkuję, żeby wiosną nie oszaleć z nadmiaru prac
Czeka mnie jeszcze zrębkowanie, ostatnie koszenie, załadowanie kompostownika, i ile się sprzątanie.
Założyłam sobie Ewa, że wyzbieram wszystkie liście ogrodówek, a na wiosnę porządnie opryskam łodygi jakimś olejowym środkiem, żeby pozbyć się tego dziadostwa