Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

GorAna 16:53, 17 gru 2025

mirkaka napisał(a)

Świetnie to wygląda ☺️
Ciekawe jak w jakim tempie mój ostrokrzew będzie rósł☺️
ewsyg 22:26, 17 gru 2025

Wyglądają bardzo elegancko.
mirkaka 12:21, 19 gru 2025

Aniu one rosną dość szybko,
Ewa teraz jest widoczny, potem inne rośliny zwracają naszą uwagę
nicol21 19:50, 19 gru 2025

Lubię ostrokrzewy za kolor i pokrój liści. Fajnie go prowadzisz.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mirkaka 09:25, 28 gru 2025

nicol21 napisał(a)
Lubię ostrokrzewy za kolor i pokrój liści. Fajnie go prowadzisz.

Jeszcze gdyby te liście nie miały kolców

mirkaka 09:41, 28 gru 2025

Ponieważ zapowiadają śniegi, postanowiłam uwiecznić grudniowe kwiaty, póki wyglądają w miarę ładnie

Lubię zimę bez śniegu i mrozu, jest ciągle widoczna zieleń, wydaje się że to wciąż jesień albo przedwiośnie Na szczęście dzień już się wydłuża
Wczoraj wysiałam wczesną marchewkę, pietruszkę naciową i koperek, podobno są lepsze wschody i silniejsze rośliny, jeśli się je wysieję w grudniu, gdyż nasiona pietruszki i koperku zawierają olejki eteryczne które hamują kiełkowanie, a sianie zimą sprawia, że te olejki mają czasy na uwolnienie się i wypłukanie, wiosną, gdy się ociepli nasionka są już ich pozbawione i gotowe do kiełkowania
Pod folią już wcześniej wysiałam szpinak, sałatę rzymską i maślaną, bardzo jestem ciekawa jak to wszystko będzie wyglądać wiosną

Serdeczne życzenia świąteczne i noworoczne dla wszystkich zaglądających
LIDKA 10:27, 28 gru 2025

Ciemierniki to kwiatki na szarą ponurą porę roku i dlatego tak cieszą.

Mam nasiona zwykłego kopru. Myślisz że mogę je teraz wysiać?

Mirka pomyślności życzę na Nowy Rok
vita 10:46, 28 gru 2025

Czyli zaczęłaś już nowy sezon ogrodniczy Pietruszkę naciową, marchewkę i koperek wysiałaś do gruntu? Trudno przewidzieć jaka będzie nadchodząca wiosna, ale zyskasz nowe doświadczenia.
Ja pod folią wsiałam w październiku szpinak i koperek, wschodów nie było. Wsadziłam też czosnek, ale połowa już pożarta, nie wiem co pożarło.
Twoje ostrokrzewy imponujące, cofnęłam się, aby doczytać ile mają lat. Moje trzy, dwa żeńskie, jeden męski mają kilkanaście lat i rosną bardzo wolno. Podobnie jak Ty nie cierpię ich kolczastych liści, ale trudno im odmówić, że nie zdobią ogrodu non stop

Ciemierniki w grudniu wyglądają 'w miarę ładnie'?! Wspaniale wyglądają, u mnie mieszańce nigdy nie zakwitły w grudniu, nigry odmawiają jakiejkolwiek współpracy, jedynie cuchnące w pogotowiu

Dziękuję i wzajemnie, najlepsze życzenia

Basieksp 11:46, 28 gru 2025

No ładnie wyglądają u Ciebie ciemierniki Podgladalam moje, narazie mają pąki przy ziemi, u mnie, jeszcze trochę zanim zakwitną. Ale wychodzą żonkile i inne cebulowe, to akurat mnie nie cieszy, bo mam być jeszcze jakaś zima.
mirkaka 16:39, 28 gru 2025

LIDKA napisał(a)
Ciemierniki to kwiatki na szarą ponurą porę roku i dlatego tak cieszą.

Mam nasiona zwykłego kopru. Myślisz że mogę je teraz wysiać?

Mirka pomyślności życzę na Nowy Rok

Tak, ja wysiałam koper rzutowo w dwóch miejscach, potem tylko ręką zamieszałam po wierzchu.
Próbuj, zawsze to jakieś doświadczenie. Tylko koper lubi słoneczne miejsca
Obejrzałam taki filmik na youtubie i próbuję Można siać nawet na zamarzniętą ziemię, tylko potem przykryć suchą ziemią, nie za grubo. Gość opowiada że ma zawsze do tego celu schowaną w garażu ziemię czy piasek, czy kompost, żeby była sucha do przysypania nasion.

Dziękuję