Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 11:18, 17 mar 2026

Magara napisał(a)

Ale cudna masa U mnie dopiero z ziemi wychodzą Bardzo je lubię.

Dziewczyny, puszkinie są co roku w lidlu jesienią, w torebkach po 20 albo 25 cebulek, cena nie jest zaporowa, są raczej z tych tańszych cebulowych, tylko trzeba pamiętać

No ja właśnie dawno temu tak kupiłam cebulki ale chyba było ich mniej
mirkaka 11:21, 17 mar 2026

Sonka napisał(a)
Lubię u Ciebie takie gołe rabaty, wtedy dobrze widać aranżacje obrzeży. Nie zdążyłam zrobić prysku olejem, już chyba za późno.
Podziwiam i czekam na następne zdjęcia. Na priv podam namiary i będę wdzięczna za hosty. Co chciałabyś ode mnie? Chętnie wyślę.

Krysiu, nic nie chcę, ja się chętnie dzielę swoimi roślinkami, jeśli mam ich dużo, i tak bym je dzieliła
Na mączlika może jeszcze nie jest za późno, jeśli dasz radę to opryskaj,
TAR 14:17, 17 mar 2026

Podobnie posadzilam swoje rodki, wyczesalam korzenie z tego ogrodniczego torfu, namoczylam 1przez kilka godzin potem rodka, zrobilam mieszanke: kora drobnej frakcji, rozdrobnione igliwie z liscmi dębowymi, dodalam siarke mielona i granulat, duzo obornika, troche maczki bazaltowej i troche gliny, bo tam ziemia dosc jalowa. Na razie mi rosna i nawet kwitna. Ale to jeszcze malenstwa. Nie tak potezny i ladny jak twoj rodek. Niestety z ziemią szkolkowa przenioslam tez chyba opuchlaki, bo widze niektore listki pogryzione.
Co do oprysku, ja tez jeszcze nie robilam, nie dalam rady. Ale jest kilka chlodniejszych dni wiec sie z tym uporam, tak mysle. Moze nawet dzis jak sily znajde.
Kasia_CS 14:48, 17 mar 2026

mirkaka napisał(a)

Kasiu, witaj, ile to lat Cię nie było? Co u Ciebie, pewno dzieciaczki już podchowane

Ja rozrabiam w ciepłej, ale to pewnie nie ma znaczenia, może masz przędziorka?

Ja raz na jakiś czas zajrzę na forum, ale jak po ogień, przejrzę kilka fotek i mnie nie ma...

Dzieci już większe, ale najmłodsza 4,5 roku Nina, więc nie jestem jeszcze "wolnym ptakiem"

To nie przędziorki, a tarcznik - całe liscie trzmieliny i łodygi są nim pokryte - gdyby nie to, że to taka duża trzmielina na pniu, to by mi nie było szkoda, ale to już takie porządne "drzewko' bylo...