Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 14:50, 19 lip 2026

Magara napisał(a)
Mirka, piękny lipiec, zupełnie inny ogród niż ten, który widziałam tak niedawno

Dzięki Daga Teraz też jest kolorowo, ale już nie tak przytłaczająco
mirkaka 14:51, 19 lip 2026

Wafel napisał(a)

Mirka, kolejna niesamowita odsłona twojego ogrodu, tak dobrze masz przemyślane nasadzenia, że zawsze jest zjawiskowo, subtelnie, naturalnie, pięknie łączą się kolory i faktury, no magia ❤️
Też się zachwycam

Asiu, dziękuję,
mirkaka 14:51, 19 lip 2026

ewsyg napisał(a)
Mirusiu, u Ciebie jest zawsze co oglądać. Piękności nad pięknościami

Ewa, Buźka
mirkaka 15:18, 19 lip 2026

anabuko1 napisał(a)

Mirko! Twój zakątek to po prostu bajka Widać od razu rękę i serce włożone w każdy krzak
Hortensjowe szaleństwo cudne
Masz ich całą kolekcję! Te różowe kule wyglądają jak piankowe chmurki. A ta biała koronkowa z dużymi płatkami to pewnie dębolistna Snowflake
Moja w tym roku dużo podmarzla i tylko kilka kwiatów ma.
I ta piłkowana z płaskim kwiatostanem. Posadzone wzdłuż ścieżki robią wrażenie kwitnącej rzeki. Brawo
Lawenda przy alejce, potem fioletowy powojnik na płocie, obok intensywne różowe floksy i te słoneczne żółte tojeście w cieniu. Masz taką harmonię: róże, fiolety, biel i zieleń. Elegancko i spokojnie.
Ach i te wysokie białe lilie trąbkowe - zakładam że wieczorem pięknie pachną na tarasie
A jeżówki różowe i białe to już zaproszenie dla motyli. Fajnie że zostawiasz je na zimę, ptaki będą Ja też zostawiam.

Powiedz Mirko, czym zasilasz te hortensje żeby były takie okazałe?
Pozdrawiam ciepło z jednego zielonego zakątka do drugiego

Aniu, dziękuję, nie umknął Ci żaden kwiatek
Hortensje zasilam wiosną kompostem jak mam , jak nie mam to azofoską.
Dębolistna też trochę zimą przemarzła, ale mimo to kwitnie ładnie tylko ją anabelki zasłoniły, muszę je wysadzić gdzieś.

mirkaka 15:22, 19 lip 2026

LIDKA napisał(a)
Fajnie popatrzeć na zdjęcia dojrzałego ogrodu. Wszystko dorodne i dopieszczone a dziś w oko wpadł mi powojnik.

To dwa tam rosną, Prince Charles i Emilia Plater, rosną wielkie, mam tam wąskie podpory dla nich, myślę że powinny mieć jakieś szerokie, bo strasznie się kołtunią na tych wąskich i mnóstwo kwiatów po prostu nie widać, są schowane wewnątrz
mirkaka 15:28, 19 lip 2026

Margo2 napisał(a)
Mirko, alez pięknie. Uwielbiam takie ogrody.
Widzę, że masz róże w donicach.
Jak się sprawują? Jak je przechowujesz?
Twój rodek dał mi nadzieję, bo musze obciąć swojego

Róże zostawiam na tarasie w donicach, niczym nie okrywam, do tej pory miałam tylko jedną w donicy Stephani zu Gutenberg, w tym roku wykopałam z rabaty Read Leonardo, i w donicy dużo lepiej rośnie niż na rabacie, tam tylko jeden pęd zawsze wypuszczała, teraz pięknie zakwitła i pokrój ma fajny Ją będę pierwszy raz zimować, nie wiem jak to przeżyje

Rodek ma wolę życia, ciągle myślę jak go ciąć, czy nisko, czy zostawić kilka grubszych pędów i puścić tylko górą liście.
mirkaka 15:30, 19 lip 2026

UrsaMaior napisał(a)

Obetnij go na rekruta, nic mu nie będzie. Wypuści od ziemi zielone i będzie śliczny, jak nowy No i mały.

Witaj
No właśnie się zastanawiam, czy jak piszesz na rekruta czy kilka pędów łysych od dołu a czupryna wyżej Na szczęście nie muszę decydować na już, niech się w głowie coś wyklaruje
Dzięki za odwiedziny
Kordina 01:48, 20 lip 2026

mirkaka napisał(a)

Chyba muszę się zainspirować i zrobić z niższych host szpalerek

mirkaka napisał(a)

Śliczne te blado różowe