Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

LyraBea 11:27, 12 lis 2016

Naprawdę prześlicznie u Ciebie. Ogród przyprószony odrobinką śniegu bajkowo się prezentuje. Świetnie to wygląda na kostce. Taką zimę ogląda sie przez okno przyjemnie...
Margo 20:44, 12 lis 2016

Potwierdzam, ogród wygląda bajecznie
Czy to odbywanie liści różom jest konieczne? Chodzi o zahamowanie rozwoju chorób grzybowych ? Moje 3 terminatorki Cream abudance do opadów śniegu obsypane były mnóstwem pąków i kompletem zdrowych liści, reszta w gorszej kondycji. Tym zdrowym też obrywać ?
ewsyg 20:55, 12 lis 2016

Miruś, ależ u ciebie piękna jesień i zima. Zawsze wpadałam róże pooglądać a teraz już prawie zima. Troszkę pooglądałam i się wystraszyłam bo jestem bliska zakochania się w skrętnikach.
Anusia 21:27, 12 lis 2016

Piękne widoczki. U nas sypało w tygodniu ale po godzinie wszystko znikło. Z jednej strony zal, ze coś się już skończyło a z drugiej strony dopada tęsknota za śnieżną zimą. Macham z Żuław.
katel 22:13, 12 lis 2016

mirkaka napisał(a)

Przepięknie! Rozplenica zmieniła kolor kotków na puszystą biel .
bozga 06:20, 13 lis 2016

Piękne widoczki, u mnie dopiero od 2 widać szron
Karol99 09:56, 13 lis 2016

Zauroczyły mnie Twoje fotki, ogród w zimowej szacie świetnie się prezentuje
mirkaka 13:21, 13 lis 2016

gobasia napisał(a)
Cudna jesień u Ciebie- a hortensje piękne ,szczegolnie ta z czerwonymi listkami
mam też ogrodówkę,w tym roku nie okryłam i zkwitła 3 kwiatami..:

Tak, jesienią ona najpiękniejsza. To stara odmiana NN.
mirkaka 13:29, 13 lis 2016

Agnieszko ,Zbyszku dziękuję. Bajka, tylko dlaczego zimna
Dzisiaj śnieg został tylko w zacienionych miejscach. Liczę że jeszcze się ociepli

Basiu , Ewo to zdjęcie celowo zrobiłam jak zobaczyłam ten cukier puder na kostce Mnie też ten widoczek zauroczył
mirkaka 13:40, 13 lis 2016

zawitka napisał(a)
Obejrzałam trochę stronek ---ogród zachwyca jako całość ,będę zaglądać bo jest dużo wskazówek Zachwycona jestem skrętnikami będę szukać choć jednego .Ogrodówka płomienna cudo nie wyczytałam nazwy ,wrzosy ach i powojniki kwitnące mam kilka ale nie chcą kwitnąć .Gratki posyłam i trzym się

Zawitko, na wiosnę jeśli jesteś zainteresowana mogę Ci wysłać listki skrętników. Teraz nie warto już wysyłać bo może zmrozić je podczas przesyłki.
Ogrodówka bez nazwy, jakaś stara odmiana, kwitnie jak do tej pory bez okrywania.
Powojników kupiłam sporo na wiosnę z grupy Viticella. Są niezawodne bo na wiosnę ścina się je nisko, i kwitną na tegorocznych pędach. Kwitną obficie, ja jestem nimi zachwycona. Pod powojniki zawsze robię bardzo wypasiony dół, na dno drenaż, potem sporo kompostu, obornika przemieszanego z ziemią. Same powojniki wsadzam zawsze ok 10 cm głębiej niż brzeg doniczki. Wtedy lepiej się zagęszczają.