Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

frezja 22:33, 07 mar 2017

Anda napisał(a)
Kupowalaś Munstead chyba w tym samym czasie co ja Podpisuję się pod tym co napisałaś, róża warta kupna jak najbardziej

I ja )
frezja 22:39, 07 mar 2017

mirkaka napisał(a)

Mam tylko Munstead. Kupiona pod koniec zeszłego lata więc nie mam jeszcze zdania, ale nie złapała mączniaka i ma przecudny kolor.Kocham tę róże choć tak krótko ją mam Kupuj

Mam podobne odczucia i bardzo cierpliwa na moje kaprysy...
jona 00:07, 08 mar 2017

I jaki zapach Munstead . Dla samego zapachu warto ją mieć
mirkaka 05:58, 08 mar 2017

Wow, ale nas jest wielbicielek
asiak 11:07, 08 mar 2017

I ja ją będę mieć od tego sezonu
mirkaka 17:20, 09 mar 2017

Warto ją mieć

Dzisiaj i wczoraj mimo zimna popracowałam w ogrodzie.
Przycięłam trzmieliny, wrzosy, trawy hokone i stipę,wyskubałam kostrzewę siną, liliowce, funkie,
I najważniejsze rozkopczyłam róże. Nie wiem czy dobrze że tak wcześnie ale zawsze jak robiłam to później to niechcący utrącałam nowy pęd idący od dołu.
Na dniach muszę opryskać wszystko promanalem. Zauważyłam że róże już ruszyły, zastanawiam się czy ich już nie przyciąć, ale wiem że powinnam czekać do kwitnienia forsycji.
_Martini_ 22:00, 09 mar 2017

Moje róże też zaczynają powoli otwierać pączki i tez mnie kusiło, żeby je poprzycinać. Nie wiem jak przyciąć Chopiny, strasznie grube mają łodygi.

Przychodzę z zapytaniem o J.W.Goethe. Masz u siebie? Wiem, że ma trudny kolor do uchwycenia aparatem dlatego nie potrafię go określić czy to malina, bordo, nasycony czy chłodniejszy? Zamówiłam, a teraz mam kłopot z czym ją zestawić.
mirkaka 08:34, 10 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Moje róże też zaczynają powoli otwierać pączki i tez mnie kusiło, żeby je poprzycinać. Nie wiem jak przyciąć Chopiny, strasznie grube mają łodygi.

Przychodzę z zapytaniem o J.W.Goethe. Masz u siebie? Wiem, że ma trudny kolor do uchwycenia aparatem dlatego nie potrafię go określić czy to malina, bordo, nasycony czy chłodniejszy? Zamówiłam, a teraz mam kłopot z czym ją zestawić.

He he akurat Chopina przycięłam, nisko się go tnie, to róża wielkokwiatowa. W zeszłym roku przycięłam wyżej i kwitła powyżej 2-3 m . Brzydka wtedy była, lepszy ma pokrój jak tnie się ją nisko.

tej J.W.Goethe nie mam.
Kindzia 09:23, 10 mar 2017

U mnie róże jeszcze ten tydzień okopcowane potrzymam, w niedzielę w nocy u nas ma być -3, muszę poczekać. U Was chyba cieplej będzie, nie martw się.
Czyli dopiero w przyszły weekend zacznę tak na prawdę z ogrodem...tylko hortki mam przycięte i zaczęłam porządki. Teraz nic pewnie nie zrobię, bo wnusiowy weekend...i zimnica
mira 10:33, 10 mar 2017

mirkaka napisał(a)
Warto ją mieć

Dzisiaj i wczoraj mimo zimna popracowałam w ogrodzie.
Przycięłam trzmieliny, wrzosy, trawy hokone i stipę,wyskubałam kostrzewę siną, liliowce, funkie,
I najważniejsze rozkopczyłam róże. Nie wiem czy dobrze że tak wcześnie ale zawsze jak robiłam to później to niechcący utrącałam nowy pęd idący od dołu.
Na dniach muszę opryskać wszystko promanalem. Zauważyłam że róże już ruszyły, zastanawiam się czy ich już nie przyciąć, ale wiem że powinnam czekać do kwitnienia forsycji.

Tak to jest jak się jest do przodu to łapki swędzą. Ja tak kiedyś zrobiłam i cielam róże wcześniej bo wyjeżdżałam. A dopiero potem jak cieplo sie zrobolo to widac było lepiej przemrożenia i bylo drugie ciecie. Jak cie jakies badyle wnerwiają to przytnij ale z ostatecznym cieciem bym sie wstrzymala bo to jeszcze prawie miesiąc a pogoda kto wie.

To wrzosy przytnę a tez nie czas ale mi na nich nie zależy
Hej