Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

gobasia 13:34, 11 maj 2018

Achy i ochy...przyłączam się do odgłosów zachwytu...Ogród marzenie a powojnik powalający...to jest Montana?
Ewa777 14:38, 11 maj 2018

Ale zaszalał ten powojnik Cudnie Teraz na balkonie kawa na pewno smakuje najlepiej A do tego jeszcze widok na ogród Miód - malinka
mirkaka 18:39, 11 maj 2018

Makusia napisał(a)
Mirko dość często bywam u Ciebie w ogrodzie, ale niemal za każdym razem odkrywam coś ze zdziwieniem Wiedziałam, ze masz RH, wiedziałam, że piękne, ale ten potfffffór z wieczornego obchodu mnie obezwładnił!
No cudny jest!

Ten potffffór to 4 rododendrony Bo je miałaś na myśli?
mirkaka 18:47, 11 maj 2018

Odpowiem zbiorowo, Dziewczyny dziękuję, miło jak się podoba jeszcze komuś
Ja kocham swój ogród, szczególnie o tej porze roku, zresztą chyba wszystkie ogrody najpiękniejsze są w maju i czerwcu

Kasia-CS to hakonechloa nie mam żurawek to róże tam są

Agata zatrwian mam pierwszy raz, kupiłam w zeszłym roku, piszą że lubi zapadać na choroby grzybowe. Fajnie że to nie reguła
mirkaka 18:50, 11 maj 2018

gobasia napisał(a)
Achy i ochy...przyłączam się do odgłosów zachwytu...Ogród marzenie a powojnik powalający...to jest Montana?

Tak to jest montana Mayleen, ten pachnący

Ewa na balkonie nigdy nie przesiaduję, jest patelnia od południa, a szkoda bo byłoby cudnie przy tym powojniku
jona 20:55, 11 maj 2018

mirkaka napisał(a)

U mnie tulipany już przekwitły. Nawet te ze zdjęcia, które u Ciebie ślicznie wyglądają.
Cieszy mnie słonko i ciepło , ale wiosna mija zdecydowanie za szybko.
_Martini_ 21:33, 11 maj 2018

Ach jaki cudny poranek. Jak Ty to zrobiłaś z tym kwitnącym balkonem? Jak długo masz kokoryczkę? Jak nazywają się te tulipany różowo-zielone?
No widzisz ile mam pytań Bo tak ciekawie u Ciebie
mirkaka 07:14, 12 maj 2018

jona napisał(a)

U mnie tulipany już przekwitły. Nawet te ze zdjęcia, które u Ciebie ślicznie wyglądają.
Cieszy mnie słonko i ciepło , ale wiosna mija zdecydowanie za szybko.

Bo u mnie kwiecień był chłodny, cała Polska w upałach a u nas zimno. A mimo tego szybciej wszystko się rozwija i kwitnie niż zeszłej wiosny.
jona 07:31, 12 maj 2018

mirkaka napisał(a)

Bo u mnie kwiecień był chłodny, cała Polska w upałach a u nas zimno. A mimo tego szybciej wszystko się rozwija i kwitnie niż zeszłej wiosny.

Pogoda jest od końcówki kwietnia typowo letnia. Nawet opadów brak . W warzywniku żeby cokolwiek wykiełkowało muszę systematycznie polewać. Ciepło ma też plusy, bo wszystko wychodzi z ziemi bardzo szybko . Konewka i wąż ogrodowy to jednak podstawa .
Tempo wegetacji w tym roku jest szalone. Czasem mam obawy, że w tym tempie to jesień będzie już w sierpniu. Na zimniej jednak się nie zanosi. Na deszcz z resztą też niestety nie.
Obejrzałam kolejny raz zdjęcia rododendronów i powojnika . Piękne widowisko .
mirkaka 21:58, 12 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Ach jaki cudny poranek. Jak Ty to zrobiłaś z tym kwitnącym balkonem? Jak długo masz kokoryczkę? Jak nazywają się te tulipany różowo-zielone?
No widzisz ile mam pytań Bo tak ciekawie u Ciebie

Martynko, kokoryczkę mam ze 20 lat, mam ją w kilku kępach, tę na zdjęciu będę zmniejszać, bo włazi zbytnio na piwonię. Jak chcesz to mogę Ci wysłać karpy.
Tulipanów nazwy nie znam, bo to była pomyłka, ale wiele osób na forum je miało.Ważne że one jak do tej pory nie giną tylko się mnożą, ale ja je co roku po zaschnięciu wykopuję i przechowuję cebule w suchym miejscu.

Pod balkonem posadziłam trzy lata temu powojnika Mayleen, on szybko rośnie, w zeszłym roku przyczepiałam jego pędy do barierki I tak pięknie mi zakwitł
Warto