Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 21:29, 27 kwi 2019

ryska napisał(a)
Oglądam Twój szał różanecznikowy z zeszłego roku w oczekiwaniu na szał tegoroczny
Przy okazji przypomniałam sobie balkon w powojniku Mayleen. Jak on się zapowiada na ten rok? Pewnie nie będzie widać balustrady? Mój przez rok zarósł ścianę stodoły.
Piękne masz tulipany pomimo suszy. U nas też niestety dawno nie padało a zimą śniegu było malutko.

Renatko, już dwa zaczęły kwitnąć.
Powojnik poszedł już prawie na całą balustradę, pąki są już na etapie pękania. Teraz idzie straszne zimno więc może się trochę opóźni
To bardzo miłe że pamiętasz o rh i powojniku A Twój już kwitnie? Idę do Ciebie popatrzyć
Susza jest, w/g prognoz miało dziś padać, niestety, może jutro, Podlewam cały czas, masakra ile wody już wylałam

Graf Lennard jako pierwszy Tylko to już nudne pokazywać ciągle te same rośliny

Azurika zaczyna

tulipanki wiekowe

mirkaka 21:38, 27 kwi 2019

I te młodsze

mirkaka 22:04, 27 kwi 2019

Zazieleniło się , nareszcie trawa jeszcze nie koszona tej wiosny

katel 00:42, 28 kwi 2019

Mirko to wcale nie jest nudne - mogę cały czas takie cudowności oglądać i z niecierpliwością czekam na kolejne
Kasya 08:30, 28 kwi 2019

Jakie nudne jak piekne ?
Tulipany prześliczne
Joku 11:59, 28 kwi 2019

No właśnie, dawno ich nie widzieliśmy. Trzeba odświeżyć pamięć . Podoba mi Graf Lennard, Azuriko miałam w poprzednim ogrodzie.
Obrazki z twojego ogrodu cieszą mnie niezmiennie.

PS! uwielbiam takie dywaniki puchate pod drzewami i krzewami jak ten z runianki.
mirkaka 15:46, 28 kwi 2019

Kasiu i Kasya bardzo Wam dziękuję za miłe słowa, po prostu jak robię zdjęcia to wydaje mi się że od lat te same ujęcia, ta sama kolorystyka, że to już nudne, ile razy można te same rośliny oglądać??
Ale jak ja idę do innych ogrodów to prawda, że mi to nie przeszkadza, i ciągle mam ochotę je oglądać więc może i ten mój ciągle taki sam nie jest aż taki nudny?
mirkaka 15:52, 28 kwi 2019

Joku napisał(a)
No właśnie, dawno ich nie widzieliśmy. Trzeba odświeżyć pamięć . Podoba mi Graf Lennard, Azuriko miałam w poprzednim ogrodzie.
Obrazki z twojego ogrodu cieszą mnie niezmiennie.

PS! uwielbiam takie dywaniki puchate pod drzewami i krzewami jak ten z runianki.

A ja myślę żeby Graf Lennard przesadzić, rozrósł się i zasłania mi powojnika Guernsey Cream, który niebawem zakwitnie. Może się zdecyduję na małą zmianę, Poza tym jedna azalia japońska, obok niego jakaś jakby martwa? Przemarzła, albo chora, może opuchlaki ją żrą. W każdym razie, pewnie i ją będę musiała wykopać i popatrzeć co tam w korzeniach się dzieje, ale to dopiero po kwitnieniu albo jesienią.

Wyobraź sobie że wiele lat temu kupiłam trzy doniczki runianki i tak mi się rozrosły te sadzonki
Joku 16:16, 28 kwi 2019

A jak twoja łapka? Dajesz radę?
adkawi 18:47, 28 kwi 2019

Witaj Mireczko jak tam czy popadało u Ciebie, ja w końcu się doczekałam nie jest to jakiś ulewny deszcz ,ale pada.Mnie tez czekają wysokie rachunki za wode . Trawnik mój rowniez w opłakanym stanie po wertykulacji,może teraz coś się ruszy.Pozdrawiam