Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

iwonadm 20:09, 14 paź 2015

Piękne zdjęcia zachwycają cych roślin. Pisałaś że masz ok 50 odmian, które wskażesz za najpiekniej i najbujniej kwitnące?
mirkaka 08:12, 17 paź 2015

Bukavu, choć mam ją pierwszy sezon ale pokazała się z najlepszej strony
Pastella
Eden Rosa
Augusta Luisa
Charles Austin
Chippendaile
Goldem Celebration
Princes Margareta Crown
Elfe
Pirouette
Ingrid Bergman
Leonardo da Vinci
Bonica

Wile pozostałych róż mam dość nowych więc muszę poczekać z ich oceną ale do tych dobrze rokujących dodałabym
Rhapsody in Blue
Marselesborg- wiem że pięknie kwitnie ale u mnie ją dwa razy przesadzałam wię muszę poczekać
Die Welt- pięknie kwitnie ale u mnie w drugiej połowie lata łapie mączniaka
Candlelight- jest ok ale ma wyrażną przerwę w kwitnieniu

mirkaka 08:30, 17 paź 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Oj jak u Ciebie jeszcze pięknie wszystko kwitnie różyczki się nie poddają szaleją na całego

No może nie na całego ale bardzo się starają
mirkaka 08:30, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Moja trzmielina jeszcze zielona Jesień do mnie nie doszła a już zima się zrobiła

Przemku, czy to znaczy że zrzuciła listki bez przebarwienia?
mirkaka 08:35, 17 paź 2015

Rumianka napisał(a)
Wszystkie roślinki takie świeże, jakby z adrzwiami stało lato, a nie jesień-zima. Od róż pachnie nawet przez monitor.

Szczególnie żurawki są piękne, latem nie były takie piękne jak teraz, chyba wolą niższe temperatury, upały je sponiewierały. Mam je pierwszy sezon, może jak się lepiej zakorzenią i nie zjedzą ich opuchlaki to będą sobie lepiej radzić z upałami i suszą
Ewik 19:35, 17 paź 2015

Spora kolekcja różana - super
Kindzia 21:03, 19 paź 2015

Candlelight...ja jestem nią zachwycona, dla mnie ma same plusy. To wielkokwiatowa róża, one mają przerwę. U mnie teraz znowu kwiaty rozwija. Dosadzałam właśnie jedną
Jeszcze Barkarole mnie tak zachwyca...

Natomiast Austiny u mnie, za wyjątkiem Williama Morisa, mają plamistość w całej okazałości. Ale kwiaty niespotykanej urody i zapachu, dlatego im wybaczam tę październikową przypadłość.

Macham
Gardener27 21:07, 19 paź 2015

mirkaka napisał(a)

Przemku, czy to znaczy że zrzuciła listki bez przebarwienia?

Liście wciąż ma U mnie do tej pory nie było przymrozków i dlatego były zielone Śnieg przyczynił się do jej metamorfozy Obecnie płonie na rabacie
Ewik 21:10, 19 paź 2015

Kindzia napisał(a)
Candlelight...ja jestem nią zachwycona, dla mnie ma same plusy. To wielkokwiatowa róża, one mają przerwę. U mnie teraz znowu kwiaty rozwija. Dosadzałam właśnie jedną

Natomiast Austiny u mnie, za wyjątkiem Williama Morisa, mają plamistość w całej okazałości. Ale kwiaty niespotykanej urody i zapachu, dlatego im wybaczam tę październikową przypadłość.

Macham

moge zapytac jakie masz austinki ? moja , poza jedną przesadzoną wyglądają ok .
Dziewczyny , jesli macie ochotę , to zapraszam , mam dylemat z różą rosarium w towarzystwie nahemy
mirkaka 07:47, 20 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Macham

Ja nie pisałam że Candlelight jest be, jest ok, ale mnie nie zachwyca tak jak inne, nie wiem czemu, właściwie kwitnie obficie, może dlatego że kwiaty dojrzewając jaśnieją i dostają różowe kropki? Może powinnam się jej bardziej przyglądać i częściej wąchać