Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

nicol21 21:26, 28 mar 2022

Śmiesznie wyglądają te kwiatostany ściętej trawy. Śliczne kwiatuchy!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 21:37, 28 mar 2022

Śliczne kwiatuszki
Też sadzę btulipany i czosnki w doniczkach przez nornice.

Ja trawniki nawiozłam i podlałam, jutro chcę nawieźć rośliny na rabatach i też czekam na zapowiadany deszcz
zbigniew_gazda 21:58, 28 mar 2022

Ciemierniki cudne - widać że cieplej Mirko u was. Pozdrowienia.
daredevil 07:20, 29 mar 2022

Jakie widoczki wiosenne! Pięknie wszystko wygląda w takich kępach Trzeba czasu żeby rośliny się rozrosły. Przylaszczki piękne, ciemierniki, tulipany takie już duże?
pozdrawiam serdecznie
Milka 11:31, 06 kwi 2022

Piękne kolory wiosny i wcale wielkiej różnicy nie widzę, no może w piwonii majowej, moja ma pąki.
Zachwycam się przylaszczką, ale jakoś nie wprowadzam, bo mi na rabatach nic się nie mieści.
SlonecznyOgrod 14:49, 06 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

A to Ty nie masz ciemierników?? To łatwe rośliny, podsyp trochę wapnem albo dolomitem, bo ponoć lubią Ja mam srylion siewek, muszę wcześniej kwiatostany wycinać, żeby się tak nie siały

No nie mam
Próbowałam ale nie wyszło ze dwa razy.
Twoje są piękne
Ewa777 16:24, 06 kwi 2022

mirkaka napisał(a)
Ostatnie ujęcia zanim przekwitną

Co to za kwiatuszki? Cebulice?

Ciemierniki masz też piękne. Rozrosły się

U mnie przylaszczki nie rozrastają się za bardzo. Miałam 3 kępki. Dwie mi zamarły. Została tylko jedna.
Nie ruszyłam jeszcze trawnika. Jak zrobiło się chłodno, to odechciało mi się działać w ogrodzie.
mirkaka 17:24, 06 kwi 2022

nicol21 napisał(a)
Śmiesznie wyglądają te kwiatostany ściętej trawy. Śliczne kwiatuchy!

dziękuję, teraz będzie ich już coraz więcej

Wiolka5_7 napisał(a)
Śliczne kwiatuszki
Też sadzę btulipany i czosnki w doniczkach przez nornice.

Ja trawniki nawiozłam i podlałam, jutro chcę nawieźć rośliny na rabatach i też czekam na zapowiadany deszcz

Ja dwa dni temu też podlałam, nawiozłam, dziś i wczoraj trochę deszczyk popaduje.
Mam dwa koty, i jednego z sąsiedztwa a nornice grasują

zbigniew_gazda napisał(a)
Ciemierniki cudne - widać że cieplej Mirko u was. Pozdrowienia.

ech chyba nie jest cieplej, u nas nie ma silnych mrozów ale temperatury są blisko zera, szczególnie ostatnio, bardzo zimno jest

daredevil napisał(a)
Jakie widoczki wiosenne! Pięknie wszystko wygląda w takich kępach Trzeba czasu żeby rośliny się rozrosły. Przylaszczki piękne, ciemierniki, tulipany takie już duże?
pozdrawiam serdecznie

Tulipany za chwilę zaczną kwitnąć, niektóre, nie wszystkie, jakoś w tych donicach tak szybko wystartowały, szybciej niż na rabatach

Milka napisał(a)
Piękne kolory wiosny i wcale wielkiej różnicy nie widzę, no może w piwonii majowej, moja ma pąki.
Zachwycam się przylaszczką, ale jakoś nie wprowadzam, bo mi na rabatach nic się nie mieści.

Z Tobę Irenko nawet nie próbuję się ścigać Majowa będzie z tydzień po Twojej
Ee tam, maleńką przylaszczkę gdzieś pod drzewem zmieścisz

SlonecznyOgrod napisał(a)

No nie mam
Próbowałam ale nie wyszło ze dwa razy.
Twoje są piękne

One lubią zasadową ziemię, dodaj trochę wapna, albo sadź przy kostce brukowej. U mnie siewki rosną między między kostką

Ewa777 napisał(a)

Co to za kwiatuszki? Cebulice?

Ciemierniki masz też piękne. Rozrosły się

U mnie przylaszczki nie rozrastają się za bardzo. Miałam 3 kępki. Dwie mi zamarły. Została tylko jedna.
Nie ruszyłam jeszcze trawnika. Jak zrobiło się chłodno, to odechciało mi się działać w ogrodzie.

Ewa, to albo puszkinia albo cebulica taka jasna. Mam też ciemną cebulicę, ale dopiero dwa lata, już zauważyłam srylion siewek, nie wiem czy będę ją przez to przeklinać czy się cieszyć
W przylaszczkach być może grzebiesz niechcący, one chyba tego nie lubią, ja też miałam lata temu i mi wyginęły, ale w nich grzebałam
Monika83 19:27, 07 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

Spora kępa tego ciemiernika, wygląda cudnie
Mirka 13:05, 08 kwi 2022

Mirko w zielonym podpisie możesz dopisać z jakiego woj. jesteś.
Zobacz u mnie.