Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 12:52, 11 kwi 2022

basia3012 napisał(a)
Mirko, piękne krokusy, przylaszczki i inne wiosenne kwiatuchy. Oczywiście ciemierniki teraz dają popis. Piękne są. Bardzo je lubię i rozsadzam moje siewki w różne miejsca.
Jak Twoje rh? Mają dużo pąków? Czekam na ich spektakl u Ciebie.

Dziękuję Basiu, Rh mają jak zwykle sporo pąków, azalie mniej, ale one cierpią co roku na mączniaka a poza tym nie chce mi się już tak pilnować obrywania u nich przekwitłych kwiatostanów, susza u mnie też swoje robi, nie podlewam ich tak jak rodków, więc i pąków kwiatowych mniej
mirkaka 12:56, 11 kwi 2022

Alija napisał(a)

Mirka, bardzo dziękuję za "instrukcję obsługi". Może jeszcze raz się pokuszę i spróbuję.
Pozdrawiam.

Nie ma za co, ja też ją dostałam od Vity, a poza tym widziałam kiedyś w programie Monty Dona jak je sadził i tłumaczył jak to robić. Zwrócił też uwagę żeby pamiętać gdzie je posadzimy i nie chodzić tam bo możemy nadepnąć na ich korzenie i połamać je bo są podobno kruche.
Te korzenie to mogą mieć 30-50 cm dł
mirkaka 12:58, 11 kwi 2022

Monika83 napisał(a)

Moniko, ta kępa rośnie najładniej, tu są dwa w jednym, bałam się rozdzielać, żeby nie zniszczyć
mirkaka 13:03, 11 kwi 2022

Mirka napisał(a)
Mirko w zielonym podpisie możesz dopisać z jakiego woj. jesteś.
Zobacz u mnie.

Dziękuję, kiedyś był podpis pod avatarem, teraz od jakiegoś czasu to zginęło, nie wiem dlaczego?
Przy okazji zapytam, czy Twoja babtysja już ruszyła, u mnie jeszcze nic nie widać, boję się że nie przezimowała
Ewa777 13:56, 11 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

To prawda, można już się wpatrywać w kolory na rabatach, szkoda tylko że u nas jest strasznie zimno, i to odbiera przyjemność ze spacerowania po ogrodzie
Ta kępa ciemierników jest największa, pozostałe jakoś słabiej rosną. Puszkinie i cebulice bardzo lubię, puszkinie się na sieją , tylko w kępie się rozrastają natomiast cebulice to jakaś eksplozja, mnóstwo siewek mam, nie wiem czy będę je kiedyś przeklinać że zaprosiłam do ogrodu?

Chyba nie będziesz żałowała Jak się tak rozrosną, to będziesz miała piękny kwietny dywanik
Mirka 14:41, 11 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

Dziękuję, kiedyś był podpis pod avatarem, teraz od jakiegoś czasu to zginęło, nie wiem dlaczego?
Przy okazji zapytam, czy Twoja babtysja już ruszyła, u mnie jeszcze nic nie widać, boję się że nie przezimowała

Mirko nie dawno Admin zmiany na O wprowadzał i teraz nie wszystko jest jak dawniej.
Co do Baptysji to nie wiem nie patrzyłam jeszcze czy żyje.Jak nie zapomnę to dziś po pracy zobaczę Dam znać.
Edit: wstawiłam u się je zdjęcie z 2021r.
mirkaka 15:42, 11 kwi 2022

Ewa777 napisał(a)

Chyba nie będziesz żałowała Jak się tak rozrosną, to będziesz miała piękny kwietny dywanik

mirkaka 15:43, 11 kwi 2022

Mirka napisał(a)

Mirko nie dawno Admin zmiany na O wprowadzał i teraz nie wszystko jest jak dawniej.
Co do Baptysji to nie wiem nie patrzyłam jeszcze czy żyje.Jak nie zapomnę to dziś po pracy zobaczę Dam znać.
Edit: wstawiłam u się je zdjęcie z 2021r.

Czekam zatem na dzisiejszą relację, byłam , widziałam, u mnie nic nie ma
Roocika 19:24, 11 kwi 2022

Mirko, śliczne przylaszczki, cebulice i inne
tulucy 19:50, 11 kwi 2022

Mojej baptysji jeszcze ani wody, ani słuchu. W ubiegłym roku też późno się pokazała.