Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Sonka 13:20, 08 kwi 2022

Piękne kolory wiosenne, dają tyle radości.Pustynników też nie mam, muszę kupić.Dęby są?
Dorota321 16:26, 08 kwi 2022

Te Twoje wypasione kępy kwiatów przyprawiają mnie o zawrót głowy. Pięknie wyglądają.
April 19:23, 08 kwi 2022

Ja też się zachwycam twoimi ciemiernikami, super gęste kępy. I puszkinie czy cebulice mają śliczny kolorek. Muszę jesienią poszukać takich. Patrząc na twój ogród widzę jak bardzo ważne są te wczesnowiosenne kwiaty. Wydłużają nam sezon ogrodowy, szczególnie w okresie gdy po zimie jesteśmy tak spragnione koloru
SlonecznyOgrod 13:22, 10 kwi 2022

Wszędzie piszecie o nornicach, a nie ma jakiegoś specifiku żeby dać im się nażreć?
Przecież to szkoda, jak z roku na rok ubywa tych wyczekiwanych po zimie kwiatów.
basia3012 20:51, 10 kwi 2022

Mirko, piękne krokusy, przylaszczki i inne wiosenne kwiatuchy. Oczywiście ciemierniki teraz dają popis. Piękne są. Bardzo je lubię i rozsadzam moje siewki w różne miejsca.
Jak Twoje rh? Mają dużo pąków? Czekam na ich spektakl u Ciebie.
Alija 22:12, 10 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

Alicja, musisz zwracać uwagę na karpy które kupujesz, muszą mieć widoczny żywy kiełek-czubek.
Potem drenaż, kompost, i rozkładasz na płasko korzenie a czubek 2 cm pod powierzchnią ziemi.
Ja dostałam sporo od Vity- białe i cytrynowe, te najlepiej się przyjęły bo były wykopane i od razu na świeżo posadzone, ale te ze sklepu też się przyjęły, tylko muszą być posadzone na płasko i płytko, no i drenaż i kompost ważny

Mirka, bardzo dziękuję za "instrukcję obsługi". Może jeszcze raz się pokuszę i spróbuję.
Pozdrawiam.
mirkaka 12:38, 11 kwi 2022

Sonka napisał(a)
Piękne kolory wiosenne, dają tyle radości.Pustynników też nie mam, muszę kupić.Dęby są?

No nie ja to już siebie nie lubię bo znów się waham czy sadzić dęby? Myślę że może zamiast drzew ozdobnych mogę posadzić owocowe i mieć z nich pożytek, np czereśnie?
mirkaka 12:40, 11 kwi 2022

Dorota321 napisał(a)
Te Twoje wypasione kępy kwiatów przyprawiają mnie o zawrót głowy. Pięknie wyglądają.

Dziękuję Dorotko, ale wypasione kępy to u Ciebie zawsze oglądam, wszystkie rośliny cały sezon masz wypasione
mirkaka 12:46, 11 kwi 2022

April napisał(a)
Ja też się zachwycam twoimi ciemiernikami, super gęste kępy. I puszkinie czy cebulice mają śliczny kolorek. Muszę jesienią poszukać takich. Patrząc na twój ogród widzę jak bardzo ważne są te wczesnowiosenne kwiaty. Wydłużają nam sezon ogrodowy, szczególnie w okresie gdy po zimie jesteśmy tak spragnione koloru

To prawda, można już się wpatrywać w kolory na rabatach, szkoda tylko że u nas jest strasznie zimno, i to odbiera przyjemność ze spacerowania po ogrodzie
Ta kępa ciemierników jest największa, pozostałe jakoś słabiej rosną. Puszkinie i cebulice bardzo lubię, puszkinie się na sieją , tylko w kępie się rozrastają natomiast cebulice to jakaś eksplozja, mnóstwo siewek mam, nie wiem czy będę je kiedyś przeklinać że zaprosiłam do ogrodu?
mirkaka 12:48, 11 kwi 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
Wszędzie piszecie o nornicach, a nie ma jakiegoś specifiku żeby dać im się nażreć?
Przecież to szkoda, jak z roku na rok ubywa tych wyczekiwanych po zimie kwiatów.

Dorotka daje im nasionka trucizny a mimo to pisze że też w tym roku ma wyjedzone cebule.
Ja mam koty a nornice żyją sobie w najlepsze