Ja też się zachwycam twoimi ciemiernikami, super gęste kępy. I puszkinie czy cebulice mają śliczny kolorek. Muszę jesienią poszukać takich. Patrząc na twój ogród widzę jak bardzo ważne są te wczesnowiosenne kwiaty. Wydłużają nam sezon ogrodowy, szczególnie w okresie gdy po zimie jesteśmy tak spragnione koloru
Wszędzie piszecie o nornicach, a nie ma jakiegoś specifiku żeby dać im się nażreć?
Przecież to szkoda, jak z roku na rok ubywa tych wyczekiwanych po zimie kwiatów.
Mirko, piękne krokusy, przylaszczki i inne wiosenne kwiatuchy. Oczywiście ciemierniki teraz dają popis. Piękne są. Bardzo je lubię i rozsadzam moje siewki w różne miejsca.
Jak Twoje rh? Mają dużo pąków? Czekam na ich spektakl u Ciebie.
No nie ja to już siebie nie lubię bo znów się waham czy sadzić dęby? Myślę że może zamiast drzew ozdobnych mogę posadzić owocowe i mieć z nich pożytek, np czereśnie?
To prawda, można już się wpatrywać w kolory na rabatach, szkoda tylko że u nas jest strasznie zimno, i to odbiera przyjemność ze spacerowania po ogrodzie
Ta kępa ciemierników jest największa, pozostałe jakoś słabiej rosną. Puszkinie i cebulice bardzo lubię, puszkinie się na sieją , tylko w kępie się rozrastają natomiast cebulice to jakaś eksplozja, mnóstwo siewek mam, nie wiem czy będę je kiedyś przeklinać że zaprosiłam do ogrodu?