Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Monika83 11:49, 06 maj 2022

Teraz to i ja mam już wątpliwości czy moja to Lennei po obejrzeniu linka Kasya o magnoliach, jest sporo odmian podobnych do siebie, normalnie jakiś obłęd.
mirkaka 14:27, 06 maj 2022

Monika83 napisał(a)
Teraz to i ja mam już wątpliwości czy moja to Lennei po obejrzeniu linka Kasya o magnoliach, jest sporo odmian podobnych do siebie, normalnie jakiś obłęd.

Czytałam,że Lennei ma nasadę płatków bardzo ciemną, piszą że prawie czarną, no to moja na pewno nią nie jest Myślę że mam tę najzwyklejszą Aleksandrinę, nie ważne już, i tak mi się podoba I chcę żeby urosła duża, bo to od ulicy, niech zasłoni wgląd do ogrodu
vita 14:49, 06 maj 2022

Nie pomogę, ale podoba mi się taka dociekliwość w ustaleniu odmiany. Niech duża rośnie
A drzewa na wysłonięcie kupione, czy przeoczyłam?
mirkaka 16:26, 06 maj 2022

vita napisał(a)
Nie pomogę, ale podoba mi się taka dociekliwość w ustaleniu odmiany. Niech duża rośnie
A drzewa na wysłonięcie kupione, czy przeoczyłam?

Nie kupione, jestem ciężka w podjęciu decyzji, może jak przyjedziecie to pomożecie mi podjąć decyzje? Myślę też o jakiś owocowych?
Monika83 17:48, 06 maj 2022

mirkaka napisał(a)

Czytałam,że Lennei ma nasadę płatków bardzo ciemną, piszą że prawie czarną, no to moja na pewno nią nie jest Myślę że mam tę najzwyklejszą Aleksandrinę, nie ważne już, i tak mi się podoba I chcę żeby urosła duża, bo to od ulicy, niech zasłoni wgląd do ogrodu
Aż poszłam sprawdzić moją,obejrzałam dokładnie jej kwiat, nie ma nasady płatków ciemnej to oznacza że moja Lennei też nie jest.No cóż trudno ale zauważyłam że ma ona większy kwiat od Aleksandriny.
mirkaka 19:16, 06 maj 2022

Monika, moja ma teraz też ogromne kwiaty, one po otworzeniu jeszcze rosną
Masz Aleksandrinę?
mirkaka 19:46, 06 maj 2022

dzisiejsze, wieczorne

te tulipany mnożą się, ale je wykopuję

mirkaka 19:49, 06 maj 2022

Najwcześniejsze rh powoli zaczynają
Azurika

Graf Lennart
Ewa777 19:50, 06 maj 2022

Przepiękne tulipany i magnolia. U mnie wczoraj ładnie popadało. A u Ciebie?
W tym tygodniu ma przyjść ocieplenie (trochę dziwnie jak na "ogrodników"), to może Twoje rododendrony i azalie zaszaleją
Joku 21:38, 06 maj 2022

Nie wiem czy byłby pożytek z dużego owocowego drzewa. Trudno z takiego zbierać owoce. Przestrzegam przed nabyciem jabłoni, gruszy, śliwy dających obfite plony. Mam za sobą zbieranie opadających masowo na trawnik gruszek i jabłek. Tygodniami było to moje główne zajęcie. Przejeść nie byliśmy w stanie, do tego jakaś choroba je opanowała i większość nie nadawała się do jedzenia. Widok usyfionego wiecznie trawnika mam przed oczami do dziś.