Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 05:48, 23 maj 2022

ewsyg napisał(a)
Mirusiu, co masz w tych kastach ?

Szczypiorek siedmiolatka, pietruszka siana, już zaczyna kwitnąć, trochę truskawek, poziomki, sałata rzymska, burak liściowy, sałata popikowana, dwie są jeszcze puste, czekają na sadzonki jarmużu toskańskiego i Scarlet, tylko ten drugi coś słabo wschodzi.
W innych mam trochę pomidorów, a między nimi kończy się już rzodkiewka i sałata dębolistna rośnie
mirkaka 05:51, 23 maj 2022

Joku napisał(a)
Właśnie o te obwódki mi chodziło, bardzo mi się podobają. Ciekawi mnie ten duży różanecznik o ciemnych pąkach. Jaśnieje po rozkwitnięciu?

To ten który kwitnie na bordo tak są jaśniejsze po rozkwitnięciu
tulucy 08:09, 23 maj 2022

Mnie w kostce (ale nie na czeskim zamku) sieją się lnice, kocimiętka, orliki, aminek, jarzmianka, trzykrotka i jeszcze bratki. Część usuwam, ale niektóre rosną sobie od lat i jest ok.
Z lawendą mi jakoś nie po drodze. Może kiedyś znowu spróbuję. Szałwie próbuję teraz. Wcześniej omszona mi ginęła. Dobrze rosły inne, łąkowa, okręgowa. Teraz dostałam siewki od Kwartet i Mrokasi i zobaczę, co to będzie. Może tym razem się uda.
mirkaka 08:29, 23 maj 2022

tulucy napisał(a)
Mnie w kostce (ale nie na czeskim zamku) sieją się lnice, kocimiętka, orliki, aminek, jarzmianka, trzykrotka i jeszcze bratki. Część usuwam, ale niektóre rosną sobie od lat i jest ok.
Z lawendą mi jakoś nie po drodze. Może kiedyś znowu spróbuję. Szałwie próbuję teraz. Wcześniej omszona mi ginęła. Dobrze rosły inne, łąkowa, okręgowa. Teraz dostałam siewki od Kwartet i Mrokasi i zobaczę, co to będzie. Może tym razem się uda.

Szałwie u mnie jak się wysieją to niestety już rośnie jakaś krzyżówka, chciałam żeby była caradonna, ale ją mogę rozmnażać tylko z pędów.
U mnie też się się sieje więcej ale usuwam , najbardziej sieją się w kostce chwasty
Szałwii okręgowej i łąkowej nie znam, muszę wygooglać
mirkaka 08:32, 23 maj 2022

Sprawdziłam, no obie są piękne, warto kupić
Monika83 08:41, 23 maj 2022

mirkaka napisał(a)

Ja lubię też linie proste, szczególnie w bardzo nowoczesnych ogrodach, tylko ja takiego minimalistycznego, nowoczesnego ogrodu nie mogłabym mieć, zanudziłabym się, choć u innych bardzo mi się podobają
Ale trochę prostych linii też u mnie znajdziesz

to masz jeszcze trochę linii falistych

tu kostkę opanowały siewki szałwii

Ogrody nowoczesne z liniami prostymi też mi się podobają ale do mojej działki nie pasują linie proste, u mnie w linii prostej są tylko hortensje ogrodówki przy ścianie domuPokazuj takie kadry ogrodu jak najczęściej bo jest piękny i dojrzały,chyba niedługo stuknie 25 lat ogrodu u ciebie
Wiolka5_7 11:42, 23 maj 2022

Mirko ale masz pięknie w ogrodzie zachwycam się kwiatami,kolorami,fakturami masz wycackane , że mucha nie siada,uwielbiam tak

Tak niestety siewki szałwii Caradonna nie powtarzają cech.Ja je wyrywam

Mam szałwie okręgową Purple rain i jest cudna,polecam
mirkaka 14:25, 23 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Mirko ale masz pięknie w ogrodzie zachwycam się kwiatami,kolorami,fakturami masz wycackane , że mucha nie siada,uwielbiam tak

Tak niestety siewki szałwii Caradonna nie powtarzają cech.Ja je wyrywam

Mam szałwie okręgową Purple rain i jest cudna,polecam

Dorze wiedzieć że warto ją kupić, dziękuję za miłe słowa
Kasya 16:03, 23 maj 2022

A u mnie ta szałwia właściwie zginęła po zimie
April 14:23, 24 maj 2022

Jaka energiczna rabatka Brak słońca to chociaż azalie świecą
A u mnie szałwia Purple Rain też zanikła, pewnie za kwaśno. Uparcie ją kupowałam bo baardzo mi się podoba i guzik z pętelką. Ale jak tak się u ciebie inne szałwie goszczą to warto i z tą spróbować.