Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

basia3012 23:21, 21 maj 2022

Mirko, przepięknie. Tak coś czułam, że mus zajrzeć do Mirki na azalie i rododendrony. I zaczęło się, na ten spektakl warto czekać cały rok.
Ile lat rośnie u Ciebie ten Graf Lennart?
mirkaka 08:56, 22 maj 2022

Ewa777 napisał(a)
Mireczko, ta hortensja z ciemnymi listkami to Miss Saori

Dzięki Ewa, muszę zapisać w swoim zeszycie Oby się ukorzeniła.
Miło było Cię gościć u siebie i też bardzo fajnie było pogadać w Twoim ogrodzie
mirkaka 09:02, 22 maj 2022

Joku napisał(a)
Trochę ochłonęłam po wczorajszym dniu pełnym wrażeń, wizytach w dwóch ogrodach i rajdzie po sklepach ogrodnicznych z Vitą. Więc dorzucę trochę obrazków z przepięknego ogrodu Mirki. Siedząc na tarasie czułam się jak na przepięknej polanie w lesie.

Jola dziękuję za wszelkie komplementy, dziękuję za wspaniałą wizytę, za wycieczki, cały fajny tydzień
Mam nadzieję że jeszcze zawitasz do mnie jak więcej rodków zakwitnie, zapraszam na kawkę, może wtedy nie zapomnę o sadzonkach dla Ciebie. Oprócz przetacznika i brunery co chciałabyś jeszcze, napisz to przygotuję sadzonki
mirkaka 09:11, 22 maj 2022

vita napisał(a)
Taki dzień! Za dużo w tej chwili mam wrażeń, obserwacji, zachwytów. Mirka, stworzyłaś wspaniałe miejsce. Dla mnie tym bardziej fajnie, że jest u Ciebie wszystko No, może po trochu, ale w jakim wydaniu! Nie ogarnę dzisiaj zdjęć, ale na szybko, muszę się podzielić kilkoma kadrami. Najcudowniej jest w lasku Może się narażę, ale mam na usprawiedliwienie spóźnione rodki, bo gdyby teraz kwitły, to kto wie? Bardzo się cieszę, że znalazły u Ciebie dom storczyki, razem zachwycamy się paprotami, szkoda, że te problemy...ale 'światełko w tunelu' widać

Zachwycam się To drugie podejście, dobrze trzymałaś.

Nie naraziłaś się, ja też lubię lasek, choć malutki to jednak jakaś namiastka jest.
Dziękuję za wizytę, mam niedosyt niestety, za mało czasu na wszystkie rozmowy, pytania rady.
Dziękuję za sadzonki które wiozłaś dzielnie w pociągu Za opowieści na wycieczkach
Zapraszam jak będziesz kolejny raz
mirkaka 09:14, 22 maj 2022

Milka napisał(a)
Fantastycznie powojnik oplata balkon, masz cudowny widok. I fajnie go prowadzisz, u mnie robią, co chcą.
Rodki i azalie dają czadu, kolorowo, zawsze się zachwycam.

Irenko powojnik sam sobie znalazł drogę, ja tylko posadziłam go w zacisznym miejscu
Rodki co roku te same, ja już przywykłam do tego widoku, szkoda że co roku nie kwitną innym kolorem
mirkaka 09:16, 22 maj 2022

Alija napisał(a)

Niesamowity te Twój powojnik, przepiękny.

Dziękuję, cieszę się że tak sobie radzi i na razie nie przemarza zimą A piszą że jest wrażliwy
mirkaka 09:18, 22 maj 2022

Kasya napisał(a)
Piękne foty !
Spotkanko było ?
Jakiś całkiem inny ogrod na niektorych fotkach

Było, było Kasiu
Jak to bywa, właścicielka widzi swój ogród w ograniczony sposób
mirkaka 09:20, 22 maj 2022

Basieksp napisał(a)
Piękne widoki szczególnie podobają mi się te ostatnie zdjęcia, to z tym stołem i długoszem, cudne

Dziękuję Basiu, na tych ostatnich fotkach jest ławeczka robiona przez mojego eMa To nie stół
O Długosza dbam i podlewam go często bo tam raczej sucho jest
mirkaka 09:23, 22 maj 2022

ewsyg napisał(a)
Mirusiu, ależ ten powojnik jest urodziwy. Wysokość rododendronów widać jak stoi przy nim komplet wypoczynkowy. Nie wiedziałam, że masz zakątek leśny. Piękne to miejsce.
Pozdrawiam

Dziękuję, powojnik przerósł moje oczekiwania, ale jak mu dobrze to niech rośnie
No mam zakątek leśny, tworzę go powoli, nie zawsze nasadzenia są trafione, muszę tam sporo pozmieniać.
Rodki mają już chyba ponad 3 m i prawie zarosły mi placyk, powinnam je przyciąć żeby placyk odsłonić ale ręka drży gdy mam to zrobić
mirkaka 09:25, 22 maj 2022

zbigniew_gazda napisał(a)
Miałyście wspaniałą przygodę. Dajcie więcej fotek koniecznie.

Było bardzo miło Zbyszku, Vita może jeszcze coś wstawi, ja będę jak zawsze wstawiać mnóstwo fot kwitnących Rh