Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Roocika 14:25, 24 maj 2022

mirkaka napisał(a)
Żałobny z siewki

Mirko, jaki wysoki jest u Ciebie ten żałobny z kwiatkami?
Martka 17:23, 24 maj 2022

mirkaka napisał(a)

Mirko, cudne obrazki. Przyjemnie ogląda się ogród jako całość, ale też pojedyncze smaczki, np. obwódka z oregano. Jeszcze nie spotkałam. A tu na zdjęciu, czy to jest przewiercień okrągłolistny? Piękna kompozycja. Geranium pheum to u mnie były w zeszłym roku malutkie sadzonki, teraz kępy mają dobre 60 cm wysokości. Nie spodziewałam się takiej eksplozji
mirkaka 18:55, 24 maj 2022

Monika83 napisał(a)
Ogrody nowoczesne z liniami prostymi też mi się podobają ale do mojej działki nie pasują linie proste, u mnie w linii prostej są tylko hortensje ogrodówki przy ścianie domuPokazuj takie kadry ogrodu jak najczęściej bo jest piękny i dojrzały,chyba niedługo stuknie 25 lat ogrodu u ciebie

Jakoś tak 24 lata
mirkaka 18:57, 24 maj 2022

Kasya napisał(a)
A u mnie ta szałwia właściwie zginęła po zimie

Ja jej nie mam ale fajna bo kwiecista i chyba długo kwitnie . Szkoda że zanika, u mnie inne zanikają tylko siewki są trwałe
mirkaka 19:02, 24 maj 2022

April napisał(a)
Jaka energiczna rabatka Brak słońca to chociaż azalie świecą
A u mnie szałwia Purple Rain też zanikła, pewnie za kwaśno. Uparcie ją kupowałam bo baardzo mi się podoba i guzik z pętelką. Ale jak tak się u ciebie inne szałwie goszczą to warto i z tą spróbować.

Świeci szczególnie podczas deszczu i pochmurnej pogody, jakoś wtedy kolory są bardzo ostre
Szkoda że u Ciebie zanika, ciekawe czy ma siewki, zachowujące cechy matecznej
mirkaka 19:03, 24 maj 2022

Roocika napisał(a)

Mirko, jaki wysoki jest u Ciebie ten żałobny z kwiatkami?

Wysoki, jakieś 50-60 cm,
mirkaka 19:11, 24 maj 2022

Martka napisał(a)

Mirko, cudne obrazki. Przyjemnie ogląda się ogród jako całość, ale też pojedyncze smaczki, np. obwódka z oregano. Jeszcze nie spotkałam. A tu na zdjęciu, czy to jest przewiercień okrągłolistny? Piękna kompozycja. Geranium pheum to u mnie były w zeszłym roku malutkie sadzonki, teraz kępy mają dobre 60 cm wysokości. Nie spodziewałam się takiej eksplozji

Obwódka z oregano ładna, ale potem kwitnie i jest za wysoka więc czasami ją tnę, teraz chyba już powinnam przyciąć
To jest wilczomlecz z czosnkiem. Bodziszek żałobny jest tak jak piszesz około 50-60 cm wysoki, może nawet wyższy. Po kwitnieniu warto go przyciąć a karpę jeśli się bardzo rozrósł podzielić. Ja swojego będę chyba już ograniczać
Alija 17:15, 25 maj 2022

mirkaka napisał(a)

Dziękuję Jolu, mówisz o tych obwódkach
tu przetacznik

oregano

Podobają mi się te obwódki z różnych roślin, bardzo ładnie to wygląda, ale czekam na rozkwit Twoich rododendronów,
będzie bajka.
Roocika 08:03, 27 maj 2022

mirkaka napisał(a)

Wysoki, jakieś 50-60 cm,

Dziękuję Mirko

Na razie wygrała nerecznica ale ten bodziszek planuję kiedyś w innym miejscu. Kocham bodziszki

25 lat ogrodu jak dla mnie na razie trudne do wyobrażenia. Pięknie masz utrzymany swój ogród.
April 08:41, 27 maj 2022

mirkaka napisał(a)

Świeci szczególnie podczas deszczu i pochmurnej pogody, jakoś wtedy kolory są bardzo ostre
Szkoda że u Ciebie zanika, ciekawe czy ma siewki, zachowujące cechy matecznej

Tego niestety nie wiem.

Piękne masz obwódki. Napisałaś że te niebieskie to przetacznik. Jaki? Taki niziutki, wygląda jak dąbrówka.