Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 09:28, 22 maj 2022

basia3012 napisał(a)
Mirko, przepięknie. Tak coś czułam, że mus zajrzeć do Mirki na azalie i rododendrony. I zaczęło się, na ten spektakl warto czekać cały rok.
Ile lat rośnie u Ciebie ten Graf Lennart?

Graf ma tyle co inne, jakieś 17-20 lat, nie wiem dokładnie, trudno takie rzeczy pamiętać
mirkaka 09:30, 22 maj 2022

Monika83 napisał(a)
Mirka masz piękny ogród! Podobają mi się u ciebie kształty rabat ja u siebie mam podobne ale bez obwódki kostki tylko kancik

No ja mam obwódki z kostki bo nam się lepiej wtedy kosi, a poza tym powstawały jeszcze w erze przed ogrodowiskiem
mirkaka 09:32, 22 maj 2022

Roocika napisał(a)
Fajne miałyście spotkanie w pieknej scenerii

Pozdrowienia przesyłam i czekam na resztę fotek

Z moje strony będą fotki jak zawsze wiosną, mój ogród zdecydowanie jest majowo-czerwcowy, choć potem jest całkiem inny, przede wszystkim spokojniejszy,
Roocika 09:33, 22 maj 2022

Joku napisał(a)

Zachwycam się. Taras na poziomie gruntu to było zawsze moje marzenie, u mnie się nie udało

Powojnik niesamowity.
mirkaka 09:39, 22 maj 2022

Roocika napisał(a)

Zachwycam się. Taras na poziomie gruntu to było zawsze moje marzenie, u mnie się nie udało

Powojnik niesamowity.

Asia, z jednej strony jest na poziomie gruntu ale z drugiej strony są schodki, bo u mnie jest nachylenie terenu i musieliśmy podsypać ziemią zeby tak mogło być
Powojnik jest teraz imponujący, to prawda
Adela 09:41, 22 maj 2022

Piękny czas dla Twojego ogrodu. Teraz tylko czekać na rododendronowy koncert przed oczami mam jeszcze zdjęcie, na których pokazywałaś rodkowo-azaliowe rabaty
Monika83 14:40, 22 maj 2022

mirkaka napisał(a)

No ja mam obwódki z kostki bo nam się lepiej wtedy kosi, a poza tym powstawały jeszcze w erze przed ogrodowiskiem
To fantastycznie wyszły u ciebie te rabaty w erze przed ogrodowiskiem Moje rabaty też są jeszcze przed ogrodowiskiem ale kształt rabat nawet teraz nie zmieniłabym na linie proste.
Joku 15:47, 22 maj 2022

Te linie faliste, zaokrąglone, obwódki z kostki granitowej nadają charakter twojemu ogrodowi. Jeszcze wpadły mi w oko obwódki z różnych roślin na brzegach rabat, np. ta z niebiesko kwitnącym przetacznikiem (?), potem żółte oregano, srebrny chyba gajowiec, pasy host, hacone. Trzeba też się sporo nachodzić żeby wszystko obejrzeć, bo tyle różnych dróżek, ścieżek zrobiłaś.
Przetacznika i zielonolistną brunerę poproszę. Nic innego nie pamiętam, zresztą tyle doniczek czeka na posadzenie a jeszcze u Ewy magnolia Genie podbiła moje serce .
mirkaka 20:46, 22 maj 2022

Adela napisał(a)
Piękny czas dla Twojego ogrodu. Teraz tylko czekać na rododendronowy koncert przed oczami mam jeszcze zdjęcie, na których pokazywałaś rodkowo-azaliowe rabaty

Dziękuję, zaczynają już pozostałe, deszcz chyba przyspieszył rozkwit

mirkaka 20:53, 22 maj 2022

Monika83 napisał(a)
To fantastycznie wyszły u ciebie te rabaty w erze przed ogrodowiskiem Moje rabaty też są jeszcze przed ogrodowiskiem ale kształt rabat nawet teraz nie zmieniłabym na linie proste.

Ja lubię też linie proste, szczególnie w bardzo nowoczesnych ogrodach, tylko ja takiego minimalistycznego, nowoczesnego ogrodu nie mogłabym mieć, zanudziłabym się, choć u innych bardzo mi się podobają
Ale trochę prostych linii też u mnie znajdziesz

to masz jeszcze trochę linii falistych

tu kostkę opanowały siewki szałwii