Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

vita 18:19, 06 maj 2023

Ewa777 napisał(a)
Vita bardzo urocza, taka delikatna.

Ach dziękuję Ewa Wyrwane z kontekstu, ale zabawne, humor sobie poprawiłam Tak, Mirka działa perfekcyjnie, chciała abym pokazała swój warzywnik, nie pokażę!
Piszecie o suszy, u mnie nadmiar deszczu, właśnie wygonił mnie z ogrodu.

Mam gdzieś zapisaną nazwę tej cebulicy, nie mogę znaleźć. Dodam tylko, że ma rodowód z Gdańska, poniekąd wróciła na swoje tereny
basia3012 23:03, 08 maj 2023

mirkaka napisał(a)

Mirko, a co to za roślinka? Czy to jest miniaturowy rh? Mam u siebie podobną.
mirkaka 09:09, 09 maj 2023

Kasya napisał(a)
Ogrod juz zapomniał co mu zrobiłaś w zeszłym roku
Jest slicznie a nawet jeszcze ładniej

Dziękuję Kasiu,
muszę do Ciebie zajrzeć, pewno magnolie królują a za chwilę bzy
Moja Sunsation jeszcze nie kwitnie ale będzie miała chyba ze 3 pąki
Natomiast Daphne jest piękna, mnóstwo pąków kwiatowych zaraz się rozwinie
mirkaka 09:12, 09 maj 2023

April napisał(a)
Jak ładnie. Dereń kanadyjski masz w fajnej Kępie. U mnie się mocno rozłazi.
Ja już wczoraj zaczęłam podlewanie. Sucho strasznie.
Marzanka dobrze sobie u ciebie radzi? Już jakiś czas mam ją na oku. Chciałabym wprowadzić do ogrodu.

Marzankę warto wprowadzić na trudne stanowisko, u mnie rośnie pod świerkami, ma tam sucho, czasami podlewam.
Dereń też się rozłazi, ale nowe pędy kierują w tak żeby rosły tak gdzie ja chcę Będzie 8 kwiatów w tym roku
mirkaka 09:14, 09 maj 2023

Ewa777 napisał(a)
Cudowne widoki z lasku. Pięknie uchwyciłaś światło
Ta cebulica Vita bardzo urocza, taka delikatna. To dobry pomysł, by posadzić ją w donicy na tarasie, by podziwiac z bliska
U mnie też bardzo sucho. Podlewamy, ale to nie to samo co deszcz. Trawnik bardzo wolno rośmie po wertykulacji. Myślę, że to z braku deszczu i prawdziwego ciepełka.

U nas susza już kolejny rok, czasami zastanawiam się jak te rośliny dają radę jeszcze rosnąć
Mój trawnik też słaby, są miejsca że ziemia gorsza i tam bardzo słabo rośnie
mirkaka 09:16, 09 maj 2023

vita napisał(a)

Ach dziękuję Ewa Wyrwane z kontekstu, ale zabawne, humor sobie poprawiłam Tak, Mirka działa perfekcyjnie, chciała abym pokazała swój warzywnik, nie pokażę!
Piszecie o suszy, u mnie nadmiar deszczu, właśnie wygonił mnie z ogrodu.

Mam gdzieś zapisaną nazwę tej cebulicy, nie mogę znaleźć. Dodam tylko, że ma rodowód z Gdańska, poniekąd wróciła na swoje tereny

Nie ważne jak jej prawdziwa nazwa, już ją nazwałyśmy po swojemu
Pokaż warzywnik Moj teraz zarośnięty chwastami malutkimi, nie da się jeszcze pielić, czekam aż podrosną
Za tydzień może będę już mogła wysadzać pomidory , cukinie i dynie
mirkaka 09:19, 09 maj 2023

basia3012 napisał(a)

Mirko, a co to za roślinka? Czy to jest miniaturowy rh? Mam u siebie podobną.

Tak Basiu, pisałam że to z odzysku, siostra wywalała a ja kawałek przygarnęłam To rododendron, z tych niskich, małych
Mam swojego Azurikę, ale mój jest trochę późniejszy i ma ciemniejsze i fioletowe kwiaty, ten bardziej niebieski, jest piękny jak dla mnie
Jak Twój się nazywa?
basia3012 10:07, 09 maj 2023

mirkaka napisał(a)

Tak Basiu, pisałam że to z odzysku, siostra wywalała a ja kawałek przygarnęłam To rododendron, z tych niskich, małych
Mam swojego Azurikę, ale mój jest trochę późniejszy i ma ciemniejsze i fioletowe kwiaty, ten bardziej niebieski, jest piękny jak dla mnie
Jak Twój się nazywa?

Mój kupowałam jako rh gęsty, odmiana Impeditum (?). Dzisiaj zrobię im zdjęcia, dopiero zaczynają kwitnąć.
April 10:53, 09 maj 2023

mirkaka napisał(a)

Marzankę warto wprowadzić na trudne stanowisko, u mnie rośnie pod świerkami, ma tam sucho, czasami podlewam.
Dereń też się rozłazi, ale nowe pędy kierują w tak żeby rosły tak gdzie ja chcę Będzie 8 kwiatów w tym roku

Nie pomyślałam żeby "sterować" dereniem Muszę mu się zatem przyjrzeć
mirkaka 15:54, 10 maj 2023

basia3012 napisał(a)

Mój kupowałam jako rh gęsty, odmiana Impeditum (?). Dzisiaj zrobię im zdjęcia, dopiero zaczynają kwitnąć.

Byłam Basiu u Ciebie, ten niski rh to raczej inny, wydaje mi się że twój ma kwiat pojedynczy, u mnie jest pełny, już kończy zresztą kwitnienie, jest bardzo wczesny, teraz zaczyna Azurika i
Graf Lennart