Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Roocika 09:14, 29 kwi 2023

Mirko, pokaż koniecznie magnolię w całości
mirkaka 15:44, 29 kwi 2023

vita napisał(a)

Dobra metoda na szukanie harmonii kolorystycznej dla kwiatów róż Pewnie już znalazłaś miejsce dla nowej magnolii? Ogród ciągle pięknieje, magnolia dostarczy koloru przed eksplozją różaneczników. Mnie wczoraj zamagnetyzowała porzeczka krwista, tym bardziej, że mam dla niej miejsce. Kupowałam w dziwnych okolicznościach, w efekcie nie wiem co przywiozłam do ogrodu, he he.

Magnolia już posadzona, w lasku, będzie na początku ciężko, muszę pilnować podlewania.
Wiele lat temu miałam krwistą, na coś mi chorowała, musiałam usunąć, to było na początku istnienia ogrodu, na niczym się wtedy nie znałam
Może czerwoną ale owocową Też dobrze

mirkaka 15:48, 29 kwi 2023

Roocika napisał(a)
Mirko, pokaż koniecznie magnolię w całości

Asiu, ona to tylko patyk z dwoma kwiatami

przy okazji świdośliwa, przesadzona wiosną, bardzo okrojone ma korzenie, pilnuję żeby ciągle miała mokro, może nie zrzuci kwiatów?

warzyniak pod domem, tak u nas zimno, że okryłam marchew i cebulke, dopiero co kiełkujące

mirkaka 15:54, 29 kwi 2023

I takie obrazki

mirkaka 15:56, 29 kwi 2023

sałatę ze skrzyń już jemy

storczyk, ten żyje, jeszcze jeden żyje, ale dopiero widać kieł, dwa pozostałe niestety padły

Cebulica Vita

Joku 20:39, 29 kwi 2023

Sałatę siałaś w domu? Spora już urosła. Moja siana na dworze dopiero kiełkuje. To czerwone przy sałacie - co to jest?
Cebulice Vitę też mam, ale jeszcze w pączkach. Ładna, a się wzbraniałam .
ewsyg 21:07, 29 kwi 2023

mirkaka napisał(a)

Na 100% się zmieści Posadź do dużej donicy, jak zakwitnie będziemy obie latać ze swoimi i dopasowywać w rabatach
Trawnik już się zieleni

Mirusiu, wszytko piękne: zielona trawka nowa magnolia, zestawienia roslin, ale mnie wpadła w oko ta donica. Czy ona jest betonowa ?
mirkaka 07:22, 30 kwi 2023

Joku napisał(a)
Sałatę siałaś w domu? Spora już urosła. Moja siana na dworze dopiero kiełkuje. To czerwone przy sałacie - co to jest?
Cebulice Vitę też mam, ale jeszcze w pączkach. Ładna, a się wzbraniałam .

Ta czerwona to jakaś sałata od siostry, nie pamiętam nazwySwoją zieloną Królowa Majowa siałam w domu, dość wcześnie, szpinak też wtedy siałam, sałata się udała a szpinak poszedł w kwiat . Jest tak zimno Jolu u nas że wszystko siane w grunt siedzi, też już wysiałam część do gruntu
Pamiętam że się wzbraniałaś, jest piękna, może warto ją mieć w donicy ustawiać bliżej oka jak kwitnie a potem gdzieś schować
mirkaka 07:22, 30 kwi 2023

ewsyg napisał(a)

Tak, betonowa
vita 08:12, 30 kwi 2023

mirkaka napisał(a)

Ta czerwona to jakaś sałata od siostry, nie pamiętam nazwySwoją zieloną Królowa Majowa siałam w domu, dość wcześnie, szpinak też wtedy siałam, sałata się udała a szpinak poszedł w kwiat . Jest tak zimno Jolu u nas że wszystko siane w grunt siedzi, też już wysiałam część do gruntu
Pamiętam że się wzbraniałaś, jest piękna, może warto ją mieć w donicy ustawiać bliżej oka jak kwitnie a potem gdzieś schować

Można spróbować uprawiać cebulicę w donicy, ale wtedy trzeba jej pilnować, w gruncie nie.
Dobre miejsce dla magnolii znalazłaś, nie wątpię, da radę w lasku, już Ty o to zadbasz
Sałata wspaniale się udała, ja ciągle jeszcze jem jarmuż z zeszłego roku, wycięłam mu tylko pędy kwiatostanowe. Zidentyfikowałam swoją porzeczkę: krwista 'Biały Sopel'.
Ciepło w końcu przyjdzie, dobrze, że okryłaś cebulę i marchewkę, chyba mieliście przymrozki?