Magnolia już posadzona, w lasku, będzie na początku ciężko, muszę pilnować podlewania.
Wiele lat temu miałam krwistą, na coś mi chorowała, musiałam usunąć, to było na początku istnienia ogrodu, na niczym się wtedy nie znałam
Może czerwoną ale owocową Też dobrze
Sałatę siałaś w domu? Spora już urosła. Moja siana na dworze dopiero kiełkuje. To czerwone przy sałacie - co to jest?
Cebulice Vitę też mam, ale jeszcze w pączkach. Ładna, a się wzbraniałam .
Ta czerwona to jakaś sałata od siostry, nie pamiętam nazwySwoją zieloną Królowa Majowa siałam w domu, dość wcześnie, szpinak też wtedy siałam, sałata się udała a szpinak poszedł w kwiat . Jest tak zimno Jolu u nas że wszystko siane w grunt siedzi, też już wysiałam część do gruntu
Pamiętam że się wzbraniałaś, jest piękna, może warto ją mieć w donicy ustawiać bliżej oka jak kwitnie a potem gdzieś schować
Można spróbować uprawiać cebulicę w donicy, ale wtedy trzeba jej pilnować, w gruncie nie.
Dobre miejsce dla magnolii znalazłaś, nie wątpię, da radę w lasku, już Ty o to zadbasz
Sałata wspaniale się udała, ja ciągle jeszcze jem jarmuż z zeszłego roku, wycięłam mu tylko pędy kwiatostanowe. Zidentyfikowałam swoją porzeczkę: krwista 'Biały Sopel'.
Ciepło w końcu przyjdzie, dobrze, że okryłaś cebulę i marchewkę, chyba mieliście przymrozki?