Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

tulucy 09:59, 03 mar 2019

Szczelne i wysokie płotki, pal sześć stosunki dobrosąsiedzkie w takich warunkach.
Zakrecona 10:14, 03 mar 2019

W moich okolicach plan zagospodarowania określa mniej więcej bryłę domu, kąt nachylenia dachu. Są domy z poddaszem, ale piętrowych już nie można. To trochę ujednolica architekturę i chroni przed sąsiedzkimi niespodziankami.
anbu 10:19, 03 mar 2019

Aniu normalnie współczuję Ci tego gmachu za płotem
anna_t 10:48, 03 mar 2019

HannaR napisał(a)
Chyba dosadziłabym serby.

dokładnie zgadzam je z Hania
Szkoda życia na czekanie
Nikita 11:14, 03 mar 2019

Rany Aniu, ten dom sąsiadów to potworek !!! Ohydne, betonowe klocki. Ja rozumiem nowoczesność...minimalizm...ale takie coś...i jeszcze na wysokość pierwszego piętra! Nie zadroszczę takiej "perełki" architektonicznej za płotem.
Jeszcze zastanawiam się nad tym co napisała jankosia. Sąsiedzi na piętrze zaplanowali ogromne panoramiczne okno (zapewne żeby mieć panoramiczny widok i pięknie doświetlić wnętrze). Jeśli Ty sobie posadziłaś serby to oni za kilka lat będą mieć półmrok i widok tylko na śliczne świerkowe gałązki. Czy to nie będzie w przyszłości powód sąsiedzkich kłótni?
Ale w sumie jeśli oni przy Twoim płocie postawili taką paskudę to Ty miej w doopie ich widoki w przyszłości!!! Ważne, że będziesz miała zielony "ekran" dla swojego ogrodu!!!
jankosia 11:17, 03 mar 2019

A ja to poszłabym w kino letnie. To ostatni krzyk mody, każdy powinien teraz w ogrodzie mieć ekran do wyświetlania filmów. O, tu masz miejsce:
Agatek 12:30, 03 mar 2019

Masakra z takim czymś za grodzeniem ..
a czy oni spełnili wszystkie warunki budowy? może można się do czegoś przyczepić
Makusia 14:26, 04 mar 2019

Ło Matko- Aniu gdybyś potrzebowała sznur, to wiesz
Żart niewybredny, sorry

No więc Anno myślę, ze czasu nie cofniesz, z "domkiem" obok trzeba się pogodzić, jestem natomiast przekonana, że wybrniesz z tej sytuacji wybornie - serby zrobią swoje, siatkę cieniująca wkrótce przysłonią, a dalsze plany przysłonięcia będą tylko kropką nad "i".

eVka 15:47, 04 mar 2019

jankosia napisał(a)
A ja to poszłabym w kino letnie. To ostatni krzyk mody, każdy powinien teraz w ogrodzie mieć ekran do wyświetlania filmów. O, tu masz miejsce:

Padłam!!!
AnnaCh 18:43, 04 mar 2019

Asia, no właśnie nie ma co żałowac, bo werbeny nigdy dość

Wilkasia, tak tam są 3 metry

Ewa, co ja bym dała za normalny dom z poddaszem
Cały właśnie problem polega na tym, że to ogromny dom wciśnięty w małą działkę.

Wiola, tak sobie myślę, że jak się obsadzę, to jakoś to przełknę

Anda, działkę kupili już wiele lat temu, chyba jak my jeszcze nie mieszkaliśmy, z tego co wiem, to mega im się podobała, ale z domem przesadzili
Pozwolenie dostali, bo normy, które są w planie zagospodarowania spełniają.
Już letni avatar Super

Jola, na razie nie będę inwestować w nic trwalszego, bo i nie mam takiej potrzeby, siatka jest głównie na panów budowlanców, żebym mogła sobie spokojnie przy ciskach pogmerać i żeby mnie nie widzieli A piętra i tak na razie nie zasłonię. Dopóki to budują, to choć tyle dobrze, że po 17 się zwijają i w soboty nie pracują
A później jak się sąsiedzi wprowadzą, to zobaczymy, może oni będą mieli jakieś pomysły, mam też po cichu nadzieję, że na koniec budowy wjedzie firma ogrodnicza i machną jakieś drzewa i żywopłoty

Jankosia, to okno jest z 3 kawałków, ale akurat bardzo ładnie rusztowanie przykryło łączenia
Co jest dalej? Moje podwórko, sąsiada podwórko, ulica i kolejne domy Widok na osiedle domków Jakie pagórki, w mojej okolicy jest chba najbardziej płasko jak tylko może być w Polsce Las by mieli, jakby dom był odwrócony, las jest po prawo od nich, ale też za blisko, żeby mieć jakieś widoki, bo od granicy ich domu jakieś 15-20 metrów.

Zbyszku, no największy dom na całym osiedlu mam za płotem