Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 23:06, 07 gru 2015

Kawa napisał(a)
hej pogoda maci kwiatkom w chlorofilach
u mnie hosta z ziemi wychodzi reszcie się nie przyglądnęłam może to i dobrze nie chcę na zawał zejść ze przyjdzie mróz i wszystko spali
Hej Kamilko, ja też jeszcze się reszcie nie przyglądałam, ale widziałam, że mi wykiełkowała i rośnie rukola w warzywniku

anabuko1 napisał(a)
To prawda pogoda trochę dziwna,wcale nie jak grudniowa.
Hortki dalej ładne,inne ale ładne
Mama nadzieję,ze rośliny nie pójdą więcej w górę.
Aniu, też mam nadzieję, że to się jakoś uspokoi, nie to żebym tęskniła za zimą, ale jakby było troszkę chłodniej, to i roślinki by przystopowały.

Kawa napisał(a)
ja się martwię moimi małymi hortkami takie jakieś po 2 gałązki im tylko wystają z ziemi
czy jest nadzieja że na wiosnę jednak będą inne?
Kamila, jakbyś widziała moją Vanilkę jak ją sadziłam wiosną, to był jeden patyk, miał z 10 cm. Po jednym sezonie już jest całkiem ok.

Marga napisał(a)
Biedne roślinki, coś im się całkiem pomieszało od tej ciepłej pogody U mnie też niektóre "ruszyły".
Aniu, które rozchodniki Ci tak wyszły? Te nowe białe?
Monika, no niestety te białe. Mam nadzieję, że nic im nie będzie, mam jeszcze trzy ukorzenione, w tej chwili w domu, jakby co

ag_zie napisał(a)
Widoki wiosenne piękne a bombki przepiękne! Takich jeszcze nie próbowałam robić
Agnieszko spróbuj, nie jest to trudne, tylko taka dłubanina
Kawa 07:44, 08 gru 2015

no to mnie pocieszyłaś
zobaczymy jak na wiosnę będzie
kamila66 07:48, 08 gru 2015

Jak już wiosna przyszła to niech zostanie, bo wszystko szlak trafi może gdyby temperatura utrzymywała się około 0 to nie zaszkodzi bardzo roślinom tylko zatrzyma ich wzrost, jak przywali -15 może być masakra
Dominika11 07:51, 08 gru 2015

Cześć Aniu
anabuko1 08:03, 08 gru 2015

kamila66 napisał(a)
Jak już wiosna przyszła to niech zostanie, bo wszystko szlak trafi może gdyby temperatura utrzymywała się około 0 to nie zaszkodzi bardzo roślinom tylko zatrzyma ich wzrost, jak przywali -15 może być masakra

No własnie, pogoda dziwna.Wcale nie grudniowa.Wczoraj na działce też krokusy zobaczyłam jak wychodzą.a najdziwniejsze i niepokojące to młode listki na jagodzie kamczackiej
Dominika11 08:14, 08 gru 2015

ja właśnie też się obawiam, że roslinki zwariują, zaczną puszczać, a tu przyjdzie mróz i kiszka
AnnaCh 10:27, 08 gru 2015

Kawa napisał(a)
no to mnie pocieszyłaś
zobaczymy jak na wiosnę będzie
Dobrze będzie Kamiś

kamila66 napisał(a)
Kamila nie strasz, może nie będzie aż tak źle. Do wiosny już niedaleko

Dominika11 napisał(a)
Cześć Aniu
Cześć Dominika

anabuko1 napisał(a)
No własnie, pogoda dziwna.Wcale nie grudniowa.Wczoraj na działce też krokusy zobaczyłam jak wychodzą.a najdziwniejsze i niepokojące to młode listki na jagodzie kamczackiej
Idę dzisiaj obejrzeć moją jagode kamczacką...

Dominika11 napisał(a)
ja właśnie też się obawiam, że roslinki zwariują, zaczną puszczać, a tu przyjdzie mróz i kiszka
Część już wariuje, niestety.
agnieszka_m 10:39, 08 gru 2015

Dużo roślin już puszcza np. bez ma juz takie paki
ryska 16:17, 08 gru 2015

Lilaki ( jeśli o nie chodzi) w ubiegłym roku też miały o tej porze roku pąki. Dobrze pamiętam, bo wstawiałam zdjęcie u siebie.
Te zwykłe rozchodniki olbrzymie mam od bardzo dawna i co roku mają małe pączki już późną jesienią. Ani jedne ani drugie nie marzną nawet w mega zimę, więc pewnie taka ich natura
Aniu buziaki zostawiam
frezja 17:09, 08 gru 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Dużo roślin już puszcza np. bez ma juz takie paki

u mnie bez tez szaleje