Jeśli to nie problem to byłabym wdzięczna za wymiary kompostowników.
Skrzyń widzę, że kilka masz. Ja sie własnie zastanawiam ile mamy zrobić i myślałam o 3 o wymiarach 1,5x2m, ale widzę, ze to może być za mało. Truskawki tez chcemy posadzić, więc na nie trzeba będzie większą zbudować. Musze przemyślec ile czego posiać bo nie bardzo sie orientuję jeszcze w temacie...
Aniu, mrozik ok, ale to już mrozisko Bez śniegu boję się o roślinki. Dzięki za pomysł na obsadzenie kompostownika trawami
Olga nie mam wątpliwości, że pomalowałby wszystko bardzo szybko Dosłownie wszystko
Michał, mógłby się już skończyć
Agatko, mus było zrobić kompostowniki, bo szkoda tyle dobra oddawać w workach do kompostowania, a później kupować kompost Na razie póki nie są ustawione, to kompostuję odpadki na kupie.
Magdo, poszłam zmierzyć. Mają 1,2 na 0,9 m, plus 0,6 m wysokości
Skrzyń mam na razie 5, w tym jedną wielką na truskawki. Chcę jeszcze dwie te mniejsze.
Dziękuję w imieniu szmaragdów, dbałam o nie i podlewałam w te upały ciągle
Ja jeden kompostownik mam, kupiłam drewniany ostatni czekał chyba w C na mnie przeceniony z 80 na 30 pomalowałam i mam, ale mamy chyba też jakieś deski na działce i tak myślałam, żeby zrobić kolejny
masz rację szkoda tego dobra marnować ja dzięki Wietrzykowi nie marnuję już nawet trawy też by mi się na nią coś przydało
Buziaki
Nic nie szkodzi
ja swój kompostownik mam 2 letni i jak sadzę coś to grzebię i z dołu wybieram czarną ziemię
ale muszę mieć kolejny, bo jak sama napisałaś ...itd.
Agatko, ja mam już zrobione przez tatusia dwa i dwa mi się zmieszczą między maliny, a brzozy z czego się bardzo cieszę, bo robione były, żeby wstawić je za garaż. Miałam wtedy pomroczność jasną i dopiero później uświadomiłam sobie jak ja będę ten kompost zza tego garażu wyciągać
Pada śnieg Normalnie bym się z tego nie cieszyła, bo razem z M bardzo dużo jeździmy, ale przy tych mrozach dla roślinek przyda się taka kołderka W tej chwili u mnie minus 8, więc cieplutko, biorąc pod uwagę ostatnie dni
Ladnie u Ciebie i skrzynie fajne. Tez sie przamierzam do kompostownika. Mam co prawda taki termo-plastikowy, ale trudno z niego ten kompost wygarnac i tez chce takie skrzynie.