Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Agatek 20:29, 02 sty 2016

Jakie ładne skrzynie kompostowe
w tym roku i ja muszę sobie taką choć jedną zrobić
sarenka 20:44, 02 sty 2016

Jeśli to nie problem to byłabym wdzięczna za wymiary kompostowników.

Skrzyń widzę, że kilka masz. Ja sie własnie zastanawiam ile mamy zrobić i myślałam o 3 o wymiarach 1,5x2m, ale widzę, ze to może być za mało. Truskawki tez chcemy posadzić, więc na nie trzeba będzie większą zbudować. Musze przemyślec ile czego posiać bo nie bardzo sie orientuję jeszcze w temacie...

Szmaragdy urosły bardzo-super!!
AnnaCh 16:45, 03 sty 2016

Anusia napisał(a)
Lepszy ten mrozik, przynajmniej słonko wyszło a foty pięknie porobiłaś. Jeśli chodzi o przysłonięcie kompostownika to zanim tuje urosną to obsadz wysoką trawą
Aniu, mrozik ok, ale to już mrozisko Bez śniegu boję się o roślinki. Dzięki za pomysł na obsadzenie kompostownika trawami

olga80 napisał(a)
fajne zdjęcia noworoczne a widzę ,że i pomoc masz przy kompostowniku jestem przekonana, że jak dostanie pędzel i impregnat to szybciutko się z tym uwinie
Olga nie mam wątpliwości, że pomalowałby wszystko bardzo szybko Dosłownie wszystko

L00zak napisał(a)
Od wczoraj chyba się zaczyna mrozik...
Michał, mógłby się już skończyć

Agatek napisał(a)
Jakie ładne skrzynie kompostowe
w tym roku i ja muszę sobie taką choć jedną zrobić
Agatko, mus było zrobić kompostowniki, bo szkoda tyle dobra oddawać w workach do kompostowania, a później kupować kompost Na razie póki nie są ustawione, to kompostuję odpadki na kupie.

sarenka napisał(a)
Jeśli to nie problem to byłabym wdzięczna za wymiary kompostowników.

Skrzyń widzę, że kilka masz. Ja sie własnie zastanawiam ile mamy zrobić i myślałam o 3 o wymiarach 1,5x2m, ale widzę, ze to może być za mało. Truskawki tez chcemy posadzić, więc na nie trzeba będzie większą zbudować. Musze przemyślec ile czego posiać bo nie bardzo sie orientuję jeszcze w temacie...

Szmaragdy urosły bardzo-super!!
Magdo, poszłam zmierzyć. Mają 1,2 na 0,9 m, plus 0,6 m wysokości
Skrzyń mam na razie 5, w tym jedną wielką na truskawki. Chcę jeszcze dwie te mniejsze.
Dziękuję w imieniu szmaragdów, dbałam o nie i podlewałam w te upały ciągle
Agatek 18:12, 03 sty 2016

Ja jeden kompostownik mam, kupiłam drewniany ostatni czekał chyba w C na mnie przeceniony z 80 na 30 pomalowałam i mam, ale mamy chyba też jakieś deski na działce i tak myślałam, żeby zrobić kolejny
masz rację szkoda tego dobra marnować ja dzięki Wietrzykowi nie marnuję już nawet trawy też by mi się na nią coś przydało
AnnaCh 20:01, 04 sty 2016

Agatek napisał(a)
Ja jeden kompostownik mam, kupiłam drewniany ostatni czekał chyba w C na mnie przeceniony z 80 na 30 pomalowałam i mam, ale mamy chyba też jakieś deski na działce i tak myślałam, żeby zrobić kolejny
masz rację szkoda tego dobra marnować ja dzięki Wietrzykowi nie marnuję już nawet trawy też by mi się na nią coś przydało
Agatko nie zauważyłam Twojego wpisu wczoraj, sorki
Rób kolejny kompostownik, bo jeden na jeden rok, drugi na drugi, w tym czasie ten pierwszy się kompostuje itd
Buziaki
Agatek 20:37, 04 sty 2016

Nic nie szkodzi
ja swój kompostownik mam 2 letni i jak sadzę coś to grzebię i z dołu wybieram czarną ziemię
ale muszę mieć kolejny, bo jak sama napisałaś ...itd.
AnnaCh 00:53, 06 sty 2016

Agatko, ja mam już zrobione przez tatusia dwa i dwa mi się zmieszczą między maliny, a brzozy z czego się bardzo cieszę, bo robione były, żeby wstawić je za garaż. Miałam wtedy pomroczność jasną i dopiero później uświadomiłam sobie jak ja będę ten kompost zza tego garażu wyciągać
AnnaCh 00:53, 06 sty 2016

Pada śnieg Normalnie bym się z tego nie cieszyła, bo razem z M bardzo dużo jeździmy, ale przy tych mrozach dla roślinek przyda się taka kołderka W tej chwili u mnie minus 8, więc cieplutko, biorąc pod uwagę ostatnie dni
olga80 07:32, 06 sty 2016

Śnieg super u mnie brak śniegu i -16, mój mały codziennie pyta kiedy będzie śnieg i pójdziemy na sanki
Anda 09:09, 06 sty 2016

Ladnie u Ciebie i skrzynie fajne. Tez sie przamierzam do kompostownika. Mam co prawda taki termo-plastikowy, ale trudno z niego ten kompost wygarnac i tez chce takie skrzynie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies