Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

12:58, 06 gru 2016
ren133 napisał(a)
Green Jewel

dla mnie to odmiana kolekcjonerska ...mało widoczna z daleka na rabacie i późno startuje ...rozważałam jej zakup w zeszłym i w tym sezonie ...i niestety biało-kremowe pełne jeżówki wygrały u mnie ranking

choć nie mówię ze jej nie nabędę i gdzieś nie wcisnę
mira 13:50, 06 gru 2016

Sylvana napisał(a)
Ja mam jabłoń rajską Royalty....i nie polecam...kwitnie ładnie i wiosną ma ładne czerwone liście, ale potem jakoś zasychają w lecie i zaczynają opadać a jesienią wygląda tak, że co roku się do niej z piłą podkradam. Jabłuszek całe 5 suchych rodzynek na całym drzewie.....ale może tylko u mnie ona taka nie fajna jest.

U mnie też taka tyle że ja ją i tak lubię - musowo je trzeba prysnąć miedzianem na wiosnę - teraz przypilnuję.

pozdrawiam
Iwk4 15:15, 06 gru 2016

Ja moją jabłonkę lubię. Ale ze śliwowiśnią przegrywa. Je bardziej lubię

MirellaB 15:33, 06 gru 2016

Ania wejdź na wątek tematyczny o jeżówkach. Wstawiłam zdjęcia moich jeżówek z nazwami odmian - tutaj link https://www.ogrodowisko.pl/watek/250-jezowka-echinacea?page=37
Margarete 16:33, 06 gru 2016

Ja też mam rajska jabłoń Royalyty i zachowuje sie rożnie, są lata że zachwyca jesienią kolorem liści przebarwionych a wiosna iloscia kwiatów, a co za tym idzie i jabłuszek. A sa takie lata kiedy szybko robi sie brzydka, pozasychana - nie wiem od czego to zaleczy....genialnie moja kupiłam jako maleńki patyczek za 10 zł na kiermaszu przed łódzka hala sportową, teraz juz jest pokaźnym drzewkiem.
Analizując ma więcej plusów niz minusów.
kasja83 18:32, 06 gru 2016

eee_taam napisał(a)

dla mnie to odmiana kolekcjonerska ...mało widoczna z daleka na rabacie i późno startuje ...rozważałam jej zakup w zeszłym i w tym sezonie ...i niestety biało-kremowe pełne jeżówki wygrały u mnie ranking

choć nie mówię ze jej nie nabędę i gdzieś nie wcisnę

No ja mam ją właśnie w planie, choć Justyna masz rację-w kwestii jeżówek-bardzo Twe zdanie poważam, bo masz ich mnóstwo.
Bogdzia 19:39, 06 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Agatko, tylko Ty masz pewnie zwykłą, dlatego za wysoka i rozłożysta, ja chcę Nana, a ta rośnie kulką

Nana nie kwitnie.Maja ją moi sasiedzi , po prostu zielone drzewko nic wiecej.
Nikita 16:17, 09 gru 2016

Przydrepciłam pomachać i oddać swój głos.
Głosuję obiema łapkami za Pissardi a na dół Green Jewel. Albo taki mix kolorów: Green Jewel + jakieś różowe w kolorze kwiatów śliwowiśni.
Jana 11:53, 11 gru 2016

i ciekawa jestem co wybrałaś
anbu 12:53, 11 gru 2016

Ja głosuję za Platanami Aplphen's Globe, nie mam i mieć pewno nie będę ale bardzo ładne som
Katapla? Sporo osób narzeka na nią
Co do Ambrowców, potwierdzam, mają jeszcze liście Szokuje mnie to, bo nawet Nigry już je straciły

Aniu Ty masz Graby Fastigiata? Wstaw fotkę plisss... jak możesz, ostatnio jakoś mnie kręcą te graby a też szukam drzewa