Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 21:17, 11 gru 2016

Kasiu, on wczoraj był bardzo niezadowolony, że nie będzie miał od razu okularków jak tatuś Ja w sumie też czasem noszę Myślę, że przywyknie szybko, tym bardziej, że krople jeszcze działają, to odkryje w okularkach nową jakość widzenia

Kasiu
druga, też się cieszę, że to już za nami

Reniu,
no niby okulistka mówi, że on ataki mały, że może się też całkowicie z tego wyleczyć, zobaczymy. Ja mam plus 4 i plus 2,25

Asiu, my we wtorek będziemy już mieli okularki Mój ma wadę po mnie, plusy, co w codziennym życiu jest łatwiejsze, bo z daleka widzisz Na badaniu mu wyszło aż plus 7,5 do tego cylinder, ale na razie ma plus 5 z małym cylindrem.

Może ktoś skorzysta, polecam tuńczyka
tulucy 22:28, 11 gru 2016

O plusach też słyszałam, że mogą z wiekiem dziecka się zmniejszyć, koleżanki z pracy córka ma coraz mniejszą wadę, a zaczynała właśnie z wielką bardzo.
My też we środę kropelki u córki, okulary będą jutro, syn nosi już półtora roku, oboje mieli po 8 lat 6 miesięcy, moje dzieci też po mamuni, minusy... Ale ja mam mega wadę, dwucyfrową

Zazdroszczę tej możliwości planowania nowych rabat, masz miejsce
regli 22:43, 11 gru 2016

Do okulisty chodzicie w Piotrkowie czy gdzieś dalej?
Rytla 22:45, 11 gru 2016

Miałam na słabsze oko +4, ale pourazowo, wciągu 4 lat zeszłam do plus pół! a potem długo nie potrzebowałam okularów wcale.
AnnaCh 23:13, 11 gru 2016

Łucjo, a nie myślałaś o zabiegu? Z tak wielką wadą przy minusach to może warto
Fajnie, że mogę planować, tylko po Nowym Roku do lipca będę miała mało czasu bardzo, znowu jesienią pewnie najwięcej zrobię

Renia, w PT, nie ma jakiś poważniejszych problemów, ot taka zwykła wada, badanie dna oka wykazało, że wszystko w porządku, więc nie wybieram się dalej

Kasia,
no z plusów podobno łatwo zejść, nam właśnie lekarka powiedziała, że on jest jeszcze tak mały, że jak teraz będzie nosił okularki, to może w przyszłości ich nie potrzebować wcale
Monka 06:23, 12 gru 2016

Oj Ania to trochę miałaś stresu z Jasiem , dobrze, że wszystko już ogarnięte
olga80 07:46, 12 gru 2016

Taki maluszek i już okulary Będę trzymać kciuki aby wyrósł zwady. U mojego młodego też zdiagnozowali nadwzroczność.Przez tydzień miał kropelki.Teraz mam krople,które muszę mu wkroplić dopiero przed wizytą u okulisty. Okularki super wybraliście.Pozdrawiam Aniu
kasja83 07:59, 12 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Dziewczynki, przepraszam, że się tak długo nie odzywałam, ale miałam głowę zaprzątniętą czym innym. Podczytywałam Was z ukrycia. Dwa tygodnie temu okazało się, że mój Jasio ma bardzo dużą wadę wzroku (po mamusi ), ale żeby wykonać porządnie badania trzeba było zakropić mu oczka, więc cały ostatni tydzień mieliśmy walkę z nim o możliwość wlania kropelki do oczka, a poza tym to trzeba było na niego bardzo uważać, bo miał zaburzoną akomodację, źle widział, baliśmy się, że wpadnie np. na piecyk i rozetnie sobie głowę. Już ok, bo ostatnią dawkę dostał w piątek rano, wczoraj byliśmy wybrać okularki

Hej Aniu...to wiem co przeżyłaś. Mój starszy okularków nie nosi-ale miał operację na oczko-bo pomimo bilansów (które nic nie wychwyciły) i pomimo moich wędrówek po 5 okulistach (bo mnie niepokoiło jego uciekające oczko i przechylona głowa jak czemuś się przyglądał)-długo walczyłam, zeby trafić na dobrego lekarza. W końcu młody miał operację i serię ćwiczeń u ortoptyski. Siedem światów.
AgataP 09:14, 12 gru 2016

NO to miałaś głowę zaprzątniętą czymś innym, kurcze jak to się bardzo docenia jak dzieci nie chorują
Margerytka40 09:21, 12 gru 2016

Ja też w zeszłym roku biegałam z moją Zosią po okulistach .Odziedziczyła wadę po tacie .Pamiętam jaka była dumna jak miała w nowych okularach iść do szkoły