Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

katel 17:43, 04 gru 2016

Projekt super! Jak zgrabnie wycinasz kolejne kawałeczki trawnika , co do drzew to ze mnie słaby doradca - bo ja to raczej w dziwadłach się lubuje ale do wiosny masz jeszcze czas żeby się zastanowić.
Jana 17:46, 04 gru 2016

Aniu ja też nie stawiałabym na katalpy.....taka intuicja
Iwk4 18:48, 04 gru 2016

Aniu, pomysł super. Rabatka tam będzie bardzo dobrze pasować.
Poprow Małą Mi, by pokazaoa ci jej katalpę i napisała za i przeciw. Będziesz miała info z pierwszej ręki.

Mirelko, światełka ledowe - 30 sztuk kupipam w slepie AGD po 8 zł. W Janinie było 20 ledów po 12 zł.
W Pepco 10 ledowych światełek po 8 zł. Potrzebne są dwa paluszki.
olga80 20:39, 04 gru 2016

Rabata w tym miejscu to faktycznie super pomysł Katalpy piękne są te ich wielkie liście
Margerytka40 20:45, 04 gru 2016

Mnie też podobają się katalpy ale chyba nie koniecznie w reprezentacyjnym miejscu .
AnnaCh 23:12, 04 gru 2016

Wrzuciłam pomysł i się zmyłam na imieninki do teściowej, a tu u mnie taki ruch Cieszę się bardzo na taki odzew

Natka, późny start mi nie przeszkadza, to południe, to nawet lepiej, jak wczesną wiosną nie będzie jeszcze liści

Kasiu, a mi się one tak podobają...

Ania, szczerze mówiąc, to jak tata ułożył tę kostkę i zrobił zatoczkę, to od razu zaświtała mi w głowie tam łezka Muszę tylko jemu jeszcze o tym powiedzieć, bo M to się prawie na wszystko zgadza
Umbry jako zamiennik mogłyby być, ale one chyba szersze rosną? Gumbale z tego co kojarzę drogie, a ja budżet na przyszły rok już mam nadwyrężony, nie chcę, żeby M mi na zawał zszedł Globosuma mam od frontu, chciałam coś innego
Ja Twoje Green Jewel tez uwielbiam

Ewa, muszę poczytać o tym ph, jak coś, to będę musiała poszukać innych kulek, ale takie nie kwaśne to chyba tylko buksy i cisy zostają

Jola, no platana pięknego to pamiętam ze spotkania u Nikity
A obok tych Jedelohów coś Ci rośnie?

Renia, ja wiem, że Ty tylko buksy
Z tymi cisami to tak początkowo myślałam, że zrobię z kilku kulki Zobaczę na wiosnę jak będzie z ich przetrwaniem, policzę ile mi jeszcze na żywopłot dalszy potrzeba i może część pociacham A zapomniałam, że mam jeszcze dwa w doniczkach do ciachania

Mirelka, ale ja właśnie chcę duże drzewa Brakuje mi ich na działce, będzie też trochę cienia
Co do kulek, to mam danice, a raczej miałam na froncie, bo mi je chyba pędraki zeżarły Na wiosnę podejmuję z nimi walkę...
Lampki na baterie są też zewnętrzne, ja swoje powieszę albo na klonie od frontu, albo na wianku Popatrz po marketach, teraz tego dużo jest, w Auchanie był spory wybór

Jola, jak to nie jesteś? Dla mnie jesteś, bo masz piękny ogród

Kasiu, myślę, że nawet dłużej niż do wiosny, nie wiem czy dam radę zrobić wszystko co sobie zaplanowałam. Myślę, że realnie to będzie późnym latem. Do lipca trochę muszę wyhamować i zająć się czymś innym.

Jana, dzięki za oddany głos A na co być stawiała?

Iwonka, dzięki za info. Nad katalpą już myślałam od frontu i ostatecznie wybrałam klona Globosum. Zapytam Małą Mi

Tereniu,
no właśnie te ich wielkie liście

Asiu, a co w reprezentacyjne miejsce?
AgataP 09:49, 05 gru 2016

Ania katalpa rzeczywiście późno startuje, mam ją przy tarasie więc oglądam ją codziennie. Puszcza liście dopiero maj/czerwiec ale szybciorem, potem od razu kwitnie.
Na jesieni ma fajne strączki nasienne. Nie przebarwia się widowisko. Ale można ją ciąć, ja swoją zamierzam potraktować dość radykalnie bo dla mnie za wysoka się zrobiła
A uwielbiam ją za jej rozłożystość, cień, piękną zieleń.
Zimą ptaki mają na niej rozwieszoną stołówkę, uwielbiam je podglądać tak blisko.
Wybór należy do Ciebie, platany piękne drzewa.
Margerytka40 10:09, 05 gru 2016

Ja co do drzew raczej nie doradzę bo podoba mi się większość nie polecanych .
sylwik69 12:06, 05 gru 2016

Też skromnie uważam że miejsce aż prosi się o fajne drzewka,a pod nimi kulkowisko np.sosny Winter Gold tańsze niż Varella i przebarwiają się na zimę,ciekawy i tani jest też liguster jajolistny szczepiony na pniu
Mala_Mi 16:09, 05 gru 2016

Odpowiedz w miarę moich możliwości czasowych dość obszerna..

Zapomniałam napisać , że jest to super drzewo dla dzieci Dobrze po niej się wspina