Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 21:39, 10 paź 2017

Mam trzmielinę oskrzydloną, pięknie się przebarwia. Chcesz kupic?

Jakie róże Cię skusiły? Ja w tym roku twarda jestem

Targi Warsaw Home, niby patrzyłam na trendy wnętrzarskie ale i trochę zielonego wpadło mi w oko

aga_podlasie 21:42, 10 paź 2017

Ale były już i takie obrazki

UlaB 22:42, 10 paź 2017

fajne klimaty
powoli musze myslec o remoncie na dole - zaczynam sie przygladac kanapom - pewnie bym wsiąkła a ostatnio kupilam komode na wymiane - 3 lata szukalam i w koncu jest taka jaka chcialam cierpliwa jestem pod tym wzgledem
zamowilam sobie Dinky, Sibelius, Soul, Claire Marshall i Chartreuse de Parme - na wszystkie poza claire marshall oczekuje towarzystwo. CM pojdzie w donice (ktorej jeszcze nie ma wiec zapewne przeczeka zadolowana w doniczce).
aga_podlasie 23:18, 10 paź 2017

A co z trzmieliną? Mi się rozsiewa, to gdybyś chciała, to za kilka lat będę miała pokaźne roślinki
Róże obejrzę sobie w necie, bo nie kojarzę żadnej z Twoich.
UlaB 09:25, 11 paź 2017

Trzmieline chce w odmianie Compactus (wiesz, ze nie mam miejsca). Chyba ze bym ciachala tą zwykła to też w sumie jest myśl. Na razie nie zamawiam, bo to akurat w jendym zamówieniu byłoby z hortkami. Na razie rosądek wygrywa No i chciałabym ją chyba posadzic w miejscu, gdzie rosnie gigantyczna juz trzmielina fortunea - chyba dojrzałam do pozbycia sie jej z tego miejsca. Trzmieline fortunea traktowałam na poczatku jako wypełniacz pustych miejsc i teraz zaczyna mi przeszkadzac gdzie niegdzie. Tą robotę zostawię chyba jednak do wiosny. Jak byś chciała dużą trzmielinę fortunea to mów - aktualnie jest skazana na przesadzenie na nieużytek za naszą drogą
aga_podlasie 11:39, 11 paź 2017

Mam trzmielinę Compactus właśnie. Myślałam, że będzie trochę większa, to akurat zdjęcie z ubiegłego roku, ale w tym wyglada tak samo, mam wrażenie, że już nie rośnie w górę tylko się zagęszcza.

Trzmielina fortune'a słabo u mnie rośnie i chwasty ją przerastają, więc się za bardzo nie lubimy.
UlaB 12:07, 11 paź 2017

W takim razie poczekam na Twoje siewki

Ale jak bys zmienila do wiosny zdanie o trzmielinie (na kulke lub jako zrodło sadzonek na żywyopłot w formie wałka była w sam raz) to daj znać. Chyba nie zliczę ile ja ludzi obdzieliłam sadzonkami róznych trzmielin Chyba że któraś z zaglądających tutaj dziewczyn z okolicy ma ochote to oferta jest otwarta na wszystkich chętnych
sylwia_slomc... 10:13, 30 paź 2017

Witaj cudne jesienne kolorki masz w ogrodzie
Anda 11:31, 30 paź 2017

Fajne fotki z targów
Tą trzmeilinę bardzo lubię, ta czerwień jest śliczna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 12:03, 09 lis 2017

Kilka jesiennych zdjęć, najpierw zaległe z połowy pażdziernika.
Tak pięknie się przebarwiła kalina

Obok niej perukowiec

Lipy na żółto, jak się zagęszczą, to dopiero będzie efekt